Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az első keresztényeket Jehova...

Az első keresztényeket Jehova Tanúinak nevezték?

Figyelt kérdés

Igaz,hogy az első egyház ami megalakult Őrtorony Társulatnak hívták,csak aztán a Katolikus egyház elnyomta őket és így csak évszázadok múlva sikerült újra felszínre kerülnie?

Van ennek valami valóság alapja?

2014. máj. 21. 07:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Az Őrtorony egyetlen szava sem hihető.
2014. máj. 21. 08:31
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Szia

Az első keresztényeket Jézus követőiként ismerték az első században.

Őket úgy "hívták": az úthoz tartozók.

Későbbiekben a cselekedetek könyvében írja Pál, hogy az emberek keresztényeknek kezdték nevezni, Krisztus követőiként azonosítva.

az első apostol halála után ahogy írja is a biblia kialakult a hitehagyás, és sokféle keresztény felekezet jött létre, és az egyházakat Konstantin császár államosította.

A Nemzetek meghatározott ideje(pogányok ideje) amikor lejárt, a próféciának megfelelően megjelentek azok az emberek akik kutatva az írásokat felismerték, hogy sok mindent nem úgy látnak és tanítanak ahogy valójában a Biblia vagy Jézus tanította.1870-1914

A felismerést tettek követték.

ekkor sem hívták még Jehova Tanúinak őket, mert még nem jött el a beteljesedésének az ideje.

A megnevezésüket tekintve Biblia kutatóknak hívták őket.

Hogy némely egyházak, milyen ellenérzéssel tekintettek erre, azt jól tudjuk, és sikerült elérniük, hogy a vezető testület némely tagjait bebörtönözzék.

amit a későbbiek során megszüntettek, és elengedték Őket.

A munka tovább folytatódott, és a biblia kutatások során 1935-ben teljesedett be, hogy felvették a bibliában leírt illetve a megjövendölt Jehova Tanúi nevet.

Mivel jogilag valamilyen néven be kellett jegyezni őket akkor gondolták ki az Őrtorony társulat hivatalos nevét,a

WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY

OF PENNSYLVANIA nevet.

Igen sok támadással néztek szembe, nem csak Brooklinban, hanem azokban az országokban, ahol az igehirdetés folytán megalakultak a gyülekezetek.

Igen tudjuk, hogy jó nagy részt az egyházak gyűlölködése hatalmas ellenállást szított a híveiket felhasználva.

testvéreket lincseltek meg, akasztottak fel, vagy fosztották ki.

a második világháborúban pedig jó részt a Katolikus egyház támogatta nem csak a mások, de a Tanúk elleni lenmészárlást is. Örömmel fogadták amikor Hitler koncentrációs táborokba, börtönökbe, vitette záratta a Tanúkat is

akik közül sokan ott haltak meg vagy betegség, vagy kivégzés által. Persze jól tudjuk, hogy sok más nézetű vagy származású emberrel is ugyan ezt művelték.

Katy Weaver

2014. máj. 21. 09:22
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

Az első válaszolónak:

"az őrtorony egyetlen szava sem hihető"

Az őrtoronyban vannak olyan tapasztalatok és kultúrák létezéséről illetve állatok mint a lepke szárnyairól és annak felépítéséről is szó, amit a tudósok fedeztek fel

Ha az őrtorony egyetlen szava sem hihető, akkor ezeket amik nem csak "vallási" témák, másokra is rálehet fogni, mert ezeket a tudományos dolgokat a folyóirat készítői tudósoktól elismert szakemberektől idézve írják le.

akkor ők is hazudnak.

2014. máj. 21. 09:34
 4/16 anonim ***** válasza:
69%

Hatalmas különbség van Jézus Krisztus tanúi ,és Jehova Tanúi között,

A Biblia azt írja ,az elsőröl ,élő hitű keresztyének ,a másodikrol ,hamis próféták ,hamis tanítók lesznek az utolsó időkben.

2014. máj. 21. 09:37
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

Az utolsó időkben hamis tanítók:

Kár hogy a biblia ezt a "hamis dolgot" tanítja, és mi ennek megfelelően élünk és hiszünk.

Jó nagy büntetést fogunk kapni...

(Ézsaiás 2:2–4) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.

(Ézsaiás 43:10–12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.

(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.

Figyeld meg, hogy a nemzeteknek nem lesz választási lehetőségük, meg kell tudniuk, hogy ki Jehova. Vagyis Jehova kényszeríteni fogja a föld nemzeteit, hogy elismerjék: ő valóban az, akinek mondja magát, a Szuverén Úr, akinek a neve a szentséget, a tisztaságot és a makulátlanságot képviseli.

(Ezékiel 36:23) 23 »Meg fogom szentelni nagy nevemet, amely meg lett szentségtelenítve a nemzetek között, amelyet ti megszentségtelenítettetek közöttük; és megtudják a nemzetek, hogy én vagyok Jehova — ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése —, amikor megszenteltetem közöttetek a szemük láttára.

(Ezékiel 37:27, 28) . . .. 28 És megtudják a nemzetek, hogy én, Jehova szentelem meg Izraelt, amikor közéjük kerül az én szentélyem időtlen időkre.’«”

(Ezékiel 38:22, 23) . . .. 23 Fölmagasztalom és megszentelem magamat, és megismertetem magamat sok nemzet szeme láttára; és megtudják, hogy én vagyok Jehova.«

(Ezékiel 39:7) 7 Megismertetem szent nevemet népem, Izrael körében, és nem hagyom többé megszentségteleníteni az én szent nevemet; és megtudják a nemzetek, hogy én vagyok Jehova, a Szent Izraelben.«

Régen is tudatta a más nemzetbeliekkel, most is ezt fogja tenni, és a fia Jézus ezért jött, hogy ezt helyre állítsa, és nem azért hogy saját magából Istent csináljon és elfoglalja az atyja helyét, vagy elvegye a neki járó imádatot, ahogy Sátán tette.

Katy Weaver

2014. máj. 21. 10:20
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Katy!

Légyszíves mondmár meg ,hol írja a Biblia azt,hogy a hamis tanítók azok lesznek akik tanítják a lélek halhatatlanságát ,vagy a szentháromságot.

Figyelj!! A Biblia azt írja az a hazug aki tagadja ,hogy Jézus testben megjelent Jehova.

Nézd csak mit ír a Biblia:

Figyeljetek! Valaki kiált a pusztában:+ „Készítsétek elő Jehova útját!+ Tegyétek egyenessé az országutat Istenünk számára a kietlen síkságon át!+ 4 Minden völgy emelkedjék fel,+ és minden hegy és domb süllyedjen alá.+ Az egyenetlen föld legyen simává, és a göröngyös föld síksággá*.+ 5 És feltárul Jehova dicsősége,+ és minden test egyaránt látni fogja,+ mert Jehova szája mondta ezt.”+ 6 Figyelj! Valaki így szól: „Kiálts!”+ Valaki pedig ezt mondta: „Mit kiáltsak?” „Minden test zöld fű, és minden szerető-kedvességük olyan, mint a mező virága.+ 7 Elszáradt a fű, elhervadt a virág,+ mert Jehova szelleme fújt rá.+ A nép bizony fű.+ 8 Elszáradt a fű, elhervadt a virág,+ de Istenünk szava időtlen időkig fennmarad.”+ 9 Magas hegyre menj föl,+ asszony, aki jó hírt viszel Sionnak.+ Emeld föl erősen hangodat, asszony, aki jó hírt viszel Jeruzsálemnek.+ Emeld föl! Ne félj!+ Mondd meg Júda városainak: „Itt van Istenetek.”+ 10 Íme! Jehova, a legfőbb Úr mint hatalmas jön, és karja fog érte uralkodni.+ Íme, jutalma nála van,+ és a fizetség, amellyel fizet, előtte.+ 11 Mint a pásztor, úgy terelgeti nyáját.+ Karjával összegyűjti a bárányokat,+ és keblén hordozza őket.+

És mit mond Bemerítő János?Figyelj csak:

Megjelent egy ember, aki Isten képviselőjeként küldetett el:+ János volt a neve.+ 7 Ő tanúság végett jött,+ hogy tanúskodjon a világosságról,+ hogy mindenfajta ember higgyen őáltala.+ 8 Nem ő volt ez a világosság,+ hanem tanúskodnia+ kellett erről a világosságról. 9 Az igazi világosság+, amely világosságot ad+ mindenfajta embernek,+ érkezőben volt már a világba. 10 A világban volt,+ és a világ őáltala jött létre,+ de nem ismerte őt a világ. 11 Saját otthonába jött, de az övéi nem fogadták be.+ 12 Ám mindazoknak, akik befogadták,+ hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek,+ mert hitet gyakoroltak a nevében;+ 13 és ők nem vérből vagy test akaratából vagy férfi akaratából születtek, hanem Istentől.+ 14 A Szó tehát testté lett,+ és közöttünk lakozott, és mi szemléltük a dicsőségét — olyan dicsőséget, amilyen egy egyszülött fiúé+, aki az atyától jött; és telve volt ki nem érdemelt kedvességgel és igazsággal+. 15 (János tanúskodott róla — ő mondta —, sőt így kiáltott: „Aki utánam jön, megelőzött, mert már előttem létezett.”)+ 16 Mert mindnyájan az ő teljességéből+ kaptunk, igen, ki nem érdemelt kedvességet ki nem érdemelt kedvességre.+ 17 Mert a Törvény Mózes által adatott,+ a ki nem érdemelt kedvesség+ és az igazság+ pedig Jézus Krisztus által lett. 18 Istent e g y ember sem látta soha;+ az egyszülött isten+, aki az Atya keblénél+ van, az szolgált felőle magyarázattal.+ 19 És ez János tanúsága, amikor a zsidók papokat és lévitákat küldtek hozzá Jeruzsálemből, hogy megkérdezzék tőle: „Ki vagy te?”+ 20 Ő pedig megvallotta, nem tagadta, hanem megvallotta: „Én nem a Krisztus vagyok.”+ 21 És megkérdezték tőle: „Hát akkor? Illés vagy?”+ Ő ezt mondta: „Nem vagyok.” „A Próféta vagy?”+ Ezt válaszolta: „Nem!” 22 Így szóltak tehát hozzá: „Ki vagy te? Hogy válaszolhassunk azoknak, akik elküldtek bennünket. Mit mondasz magadról?”+ 23 Ezt mondta: „Annak vagyok a hangja, aki kiált a pusztában: »Tegyétek egyenessé Jehova útját!«, mint ahogy Ézsaiás próféta mondta.”+

Érdekes nem???

Na és ki a hazug?

Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus?+ Ez az antikrisztus+; az, aki tagadja az Atyát és a Fiút.+ 23 Aki tagadja a Fiút, annál egynél sincs az Atya sem.+ Aki vallja+ a Fiút, annál ott van az Atya is.+ 24 Ami titeket illet, maradjon meg bennetek, amit kezdettől fogva hallottatok.+ Ha megmarad bennetek, amit kezdettől fogva hallottatok, ti is egységben+ maradtok majd a Fiúval, és egységben az Atyával.+ 25 Azonkívül ez az az ígéret, amelyet ő maga ígért nekünk: az örök élet.+

és még:

Őrizzétek meg magatokban ezt a gondolkodásmódot, amely már Krisztus Jézusban is megvolt,+ 6 aki, noha Isten formájában létezett,+ nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen.+ 7 Nem, hanem megüresítette magát, rabszolgai formát öltött,+ és emberekhez lett hasonlóvá.+ 8 Mi több, amikor emberi formában találtatott,+ megalázta magát, és engedelmes lett egészen a halálig,+ igen, a kínoszlopon+ való halálig. 9 Az Isten éppen ezért magasabb állásba is emelte,+ és kedvesen megadta neki a nevet, amely minden más névnek felette áll,+ 10 hogy a Jézus nevében minden térd meghajoljon: az égben levőké, a földön levőké és a föld alatt levőké,+ 11 s minden nyelv nyíltan megvallja+, hogy Jézus Krisztus Úr+ az Istennek, az Atyának dicsőségére.+

Most már csak el kéne gondolkodnod ,és egy helyesebb biblia fordítást kellenen olvasnod.

2014. máj. 21. 12:23
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

Hát persze.

Ezt nem tagadjuk:

Jézus nevében kell meghajolni, de az nem azt jelenti, hogy Jézusnak kell imádatot bemutatni, vagy hogy Ő a teremtő Isten.

Hiszen a vers vége azt írja hogy Jézus az Atyja dicsőségére Úr, és nem a saját dicsőségére.

Mert Jehova ezer évre Jézust nevezte ki, hogy képviselje a királyságát,

ez Jehova királysága, csak jutalom díjként Jézust tette meg királynak, mint régen emberek is képviselhették Jehova királyságát, mint

Salamon, Dávid, stb.

Jézus azt hirdette, hogy Isten királysága jött el, és nem az Ő vagy is Jézus királysága.

Jézus közvetítői, közben járói szerepet kap ebben mint nagykövet Isten és az emberek között.

az hogy Királyi hatalmat kapott, sem nem lett egyenlő az atyjával, sem nem múlhatja, vagy helyettesíti az Atyát.

(1Korintusz 15:27, 28) . . .. De amikor azt mondja, hogy ’minden alá lett vetve’, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki mindent alávetett. 28 Mikor pedig minden alávettetett neki, akkor maga a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek.

Jehova nem tartozik Jézus királyi hatalma alá, mert Ő az aki királyi hatalmat adott Jézusnak s ráadásul nem is örökre kapta ezt a hatalmat.

Jézus alárendeltségi viszonyban van az Atyához képest.

Jézus mindent kapott, saját hatalommal és isteni képességekkel nem rendelkezik.

a probléma ott van, hogy Jézus tettei és halála miatt az emberek a rossz tanításnak a következménye képen Jézust felcserélték az Atyával. S ezt a biblia is írja, De Jehova ahogy a versekben írtam, megfogja a nevét szentelni, és a nemzeteknek meg kell tudniuk Ki Ő, ahogy a Fáraó is megtudta....

Katy Weaver

2014. máj. 21. 13:11
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez a név egyetlen egy ókeresztény irodalomban sem szerepel, pedig azért az 1. századtól kezdődően bőséges dokumentum maradt ránk.
2014. máj. 21. 13:31
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

"+A munka tovább folytatódott, és a biblia kutatások során 1935-ben teljesedett be, hogy felvették a bibliában leírt illetve a megjövendölt Jehova Tanúi nevet."

A Bibliában nincs szó semmiféle Jehova Tanúi névről, pláne arról, hogy ez meg lett volna jövendölve.

2014. máj. 21. 13:34
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első keresztények nem Jehova tanúi voltak, hanem Istennek alárendelt átlagos emberek. A Jehova tanúi nem a Bibliát hirdetik, hanem szektaság által deformált Bibliai foszlányokat hazugsággal körítve.

Ha jót akarsz, akkor elkerülöd a szektákat, és csak Jézusban hiszel. Ehhez elég elmenned a közeli könyvesboltba és megvenni a Bibliát. Isten azt azért nem engedte meg hogy Hamis Bibliákat gyártsanak (Igaz hogy az emberi pofátlanság már régóta a ló másik felén van). Az a szöveg, ami abban a BIBLIÁBAN benne van, az nem hamis fordítás, és kiszínezés. Mint sokat hiszik. Isten nyugodtak lehettek hogy kezében tartja a Világot.

2014. máj. 21. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!