Jehova tanúi szerint hogyan teltek Jézus első napjai?
Az egyik evangélium szerint bölcsek jöttek, majd rögtön el is kellett menekülniük Egyiptomba (Máté), a másik szerint felmentek Jeruzsálembe, majd Galileába (Lukács)
Azért kérdezem a Tanúkat, mert állításuk szerint jól ismerik a Bibliát, talán Ők meg tudják válaszolni.
nem vagyok tanú
de szerintem úgy mint minden újszülötté
szopizott, aludt, kakilt
Köszönöm a vicces, bár haszontalan válaszokat, de a kérdésem alatt van egy mondat, mely elkerülte valószínű a figyelmeteket:
"Az egyik evangélium szerint bölcsek jöttek, majd rögtön el is kellett menekülniük Egyiptomba (Máté), a másik szerint felmentek Jeruzsálembe, majd Galileába (Lukács)"
Gondolom egyértelmű a kérdésem célja, és ez nem a büfizésben és a sírásban merül ki.
Szia. Én Jehova Tanúja vagyok. Szóval a Biblia tényleg elmondja, hogy Jézust úgynevezett bölcsek látogatták meg.(Bár tévesen úgy gondolják sokan, illetve sok képen úgy ábrázolják Jézust mint aki még ekkor is pólyás gyerek volt a jászolban, de ez téves. Jézus ekkor már jóval idősebb lehetett és a szüleivel egy házban tartózkodtak)
Az evangéliumok beszámolói szerint ezen személyek Jeruzsálemen keresztül érkeztek Jézushoz, de visszafelé egy angyal utasítására, más úton tértek haza, elkerülték Jeruzsálemet
Köszönöm a választ !
Azt nem értem, hogy mehettek Jeruzsálemen keresztül, mikor már Lukács beszàmolója szerint nem voltak Betlehemben? Akkor hová mentek? És mikor? A csillag vezette őket Jeruzsálembe? Akkor hogyan is történt az első egypár év?
Ezért nem lehetett Betlehembe: Lukács szerint
"És mikor mindent elvégeztek az Úr törvénye szerint, visszatérének Galileába, az ő városukba, Názáretbe."
Ez Krisztus ~ 40 napos korában volt. Olvasd el. Nem lehetett Betlehemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!