Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint hogyan...

Jehova tanúi szerint hogyan teltek Jézus első napjai?

Figyelt kérdés

Az egyik evangélium szerint bölcsek jöttek, majd rögtön el is kellett menekülniük Egyiptomba (Máté), a másik szerint felmentek Jeruzsálembe, majd Galileába (Lukács)

Azért kérdezem a Tanúkat, mert állításuk szerint jól ismerik a Bibliát, talán Ők meg tudják válaszolni.

2012. júl. 21. 16:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Jézus első napjai úgy teltek ahogyan azt az 1. és 2. válaszoló írta. Mert amiről te beszélsz az már később történt nem az első napokban.

Te magad írod: "Ez Krisztus ~ 40 napos korában volt."

Szóval mit is akarsz tudni?

2012. júl. 22. 12:00
 12/33 A kérdező kommentje:

Akkor engedelmetekkel kifejtem:

Máténál miután megszületett Jézus napkeletről bölcsek jöttek Jeruzsálembe, mert látták a Krisztus csillagát napkeleten. Bementek Heródes királyhoz, hogy megtudakolják, hol kell megszületnie a zsidók királyának. Összehívva a papokat, írástudókat, megtudván, hogy Betlehembe, így a bölcseket oda küldte, hogy nézzenek gondosan utána a dolognak, majd adjanak hírt róla. Elmenve a csillagot követve megtalálták Jézust, és ajándékokat adtak neki. Majd hazamentek, de nem tértek vissza Heródeshez, mert álomban megintettek, hogy ne menjenek vissza hozzá. József álomban szintén megintetett, hogy siessenek Egyiptomba, mert Heródes halálra fogja keresni a gyermeket. Még akkor éjjel útnak eredtek, és Egyiptomba maradtak egészen Heródes haláláig, mikor is az Úrnak angyala megjelent álmában Józsefnek, és szólt, hogy visszatérhetnek. De nem mert Júdeába menni, mert Heródes fia uralkodott ott, így Galileának vidékére ment Názáretbe.

Lukácsnál azt olvashatjuk, hogy Betlehembe ment József és a várandós Mária Augusztus császár rendelete szerint, mert az összeíráshoz mindenkinek el kellett mennie kinek-kinek a maga városába. Vendégfogadó háznál nem kaptak szállást, így egy jászolba fektették, azaz egy állatok etetésére, illetve takarmány tárolására használatos vályúba.

Nyolc nap múlva Jézust körülmetélték, és még 33 napig kellett ottmaradnia az asszonynak Mózes törvénye szerint, az ő tisztulásának napjaira. Így tehát a negyven napos Jézust felvitték a néhány kilométerre lévő Jeruzsálembe, hogy Mózes törvényei szerint áldozatot mutassanak be a templomban. Az áldozat bemutatása után elmentek Názáretbe.

Időrendbe valaki összehozná, mert ez így szárazon ellentmondásszerű!

2012. júl. 22. 12:51
 13/33 lsandor ***** válasza:

Na szóval az első és és a második teljes mértékben valós, rendben van. Végül is a második esetben valószínűsíthető az, hogy jóval azután mentek a bölcsek Jézushoz, miután már eltelt az a 40 nap és visszatértek.

Illetve gondolj arra, hogy Heródes azt adta ki rendeletben, hogy 2 éves korig öljék meg a csecsemőket. Ez is arra mutat, hogy Jézus már idősebb lehetett ekkor, valahol a két éves kor tájékán lehetett

2012. júl. 22. 13:11
 14/33 A kérdező kommentje:

A Biblia nem valószínűsíthető dolgokból áll.

IIPéter 1,20 Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

Ha így gondolod, azt alá kell támasztani a Bibliából, meg kell magyarázni. Amit az előzőekben írtál, az nem magyarázat, legfeljebb hipotézis.

Máté ezt írja, mire te azt mondod, hogy nem akkor volt, mikor Krisztus megszületett:

"A mikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben, Heródes király idejében, ímé napkeletről bölcsek jövének Jeruzsálembe"

Ez mintha azt támasztaná alá, hogy akkor mentek, mikor megszületett.

Ti Biblia ismerők vagytok. Kérlek, magyarázzátok el nekem, hogy hogyan is volt ez!

2012. júl. 22. 13:34
 15/33 anonim ***** válasza:
Szia! Ne haragudj, de amit csinálsz, az már tényleg nagyon ellenszenves. Te tegnap engem nagy mindentudóként arról próbáltál meggyőzni, amit a 13:11-es válaszoló írt, és gondolom nagyon örültél a fejednek, hogy sikerült:)Mármint, hogy nem ellentmondás a kettő. Erre most te magad állítod, hogy az. Most komolyan, ez mire jó? Meddig akarsz még okoskodni?
2012. júl. 22. 16:35
 16/33 anonim ***** válasza:
56%

Először elmenekültek Egyiptomba mind addig amíg Heródes meg nem hal. Aztán visszatérttek Izrael földjére illetve Jeruzsálembe majd onnan Galileába.

Nem vagyok jehova tanúja.

2012. júl. 22. 16:40
 17/33 A kérdező kommentje:

Tettem fel egy kérdést, tudni akarom a választ. Miért baj ez? A két evangélium látszólag ellentmondás. A tanúk az állításuk szerint igen tájékozottak a Bibliával kapcsolatban. Érdekel a véleményük, érdekel, hogy mit gondolnak ezzel kapcsolatban. Nem értem a problémát.

Kedves 16-os. Nem lehetett így, mivel Lukács teljesen egyértelműen kijelenti, hogy mikor mentek Jeruzsálembe. Nem menekülhettek Egyiptomba mielőtt felmentek Jeruzsálembe áldozatot bemutatni Mózes törvénye szerint.

"Mikor pedig betöltek Mária tisztulásának napjai a Mózes törvénye szerint, felvivék őt Jeruzsálembe, hogy bemutassák az Úrnak.

(A mint megiratott az Úr törvényében, hogy: Minden elsőszülött fiú az Úrnak szenteltessék),

24. És hogy áldozatot adjanak, a szerint a mint megmondatott az Úr törvényében: Egy pár gerliczét, vagy két galambfiat."

Jézust körülmetélték nyolc napos korában, majd Mária tisztulásának ideje 33 nap az után. Ez összesen 40-41 nap. Mózes törvénye szerint NEM mehetett el onnan Mária, ahonnan szült. A tisztulás napjai után, mint elsőszülött fiú számára áldozatot kellett vinni. Tehát a 41.napon felkerekedtek a 2-3 kilométerrel arrább lévő Jeruzsálembe, áldozatot mutattak be, majd elmentek Galileába, ahol Názáret is van. Ez Jeruzsálemtől 120-150 kilométerre van. Erről számol be Lukács. Ezért nem lehet az, amit állítasz.

2012. júl. 22. 17:03
 18/33 A kérdező kommentje:

Még valamit kedves 15-ös 16:35-ös válaszoló!

Amit írtam arra a válaszra, neked is megismétlem:

"A Biblia nem valószínűsíthető dolgokból áll.

IIPéter 1,20 Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

Ha így gondolod, azt alá kell támasztani a Bibliából, meg kell magyarázni. Amit az előzőekben írtál, az nem magyarázat, legfeljebb hipotézis."

Aki ismeri a Bibliát a bevallása szerint, annak nem hipotéziseket kell állítani, hanem tényeket, alátámasztásokat. Ennek nem tett eleget a Tanú testvér.

Mellékesen nem vagyok mindentudó, egy kérdésre egy választ várok. A Bibliából kérdeztem, a Bibliából várom a választ. Ha ebben a szellemben tudsz felelni, felelj, ha nem akkor légyszíves hallgass. Köszönöm!

2012. júl. 22. 17:06
 19/33 anonim ***** válasza:

"Kedves 16-os. Nem lehetett így, mivel Lukács teljesen egyértelműen kijelenti, hogy mikor mentek Jeruzsálembe. Nem menekülhettek Egyiptomba mielőtt felmentek Jeruzsálembe áldozatot bemutatni Mózes törvénye szerint."

Neked kép kiesésed van! Mi lehetetlen? Komolyan nem értem mi az a lehetetlen számodra. Elmentek Egyiptomba onnan Izrael földjére és végül Galileába a városukba. Gondolkodj kérlek! Mi az a nagy lehetetlen? Szerinted egy napig volt csecsemő? Nem menekülhetett majd nem térhetett vissza? Miért nehéz neked összerakni a képet?

2012. júl. 22. 17:32
 20/33 A kérdező kommentje:

Tehát kedves 19-es!

Azt állítod, hogy Betlehem, Egyiptom, Jeruzsálem, majd Názáret. Jól értem, hogy ezt állítod? Ha nem, akkor javíts ki kérlek.

2012. júl. 22. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!