Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az első keresztényeket Jehova...

Az első keresztényeket Jehova Tanúinak nevezték?

Figyelt kérdés

Igaz,hogy az első egyház ami megalakult Őrtorony Társulatnak hívták,csak aztán a Katolikus egyház elnyomta őket és így csak évszázadok múlva sikerült újra felszínre kerülnie?

Van ennek valami valóság alapja?

2014. máj. 21. 07:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Épp gondoltam beleolvasok ennek a Jehova tanújának a szövegébe, hát felháborító.. TEljesen összemossa az igazságot, ez tűrhetetlen. Én mondom ha jót akarsz magadnak és nem egy hamis képet, akkor elkerülöd a jehovákat. Még hogy Jézus Isten alatt van. Jézus benne van az Atyában, és az Atya is őbenne. János evangéliuma. Akkor meg miért hazudoztok? Akkor ezek szerint a ti Bibliátok tényleg ennyire ki lett színezve? Az a legszörnyűbb az egészben hogy egy laikust ezzel a szöveggel teljesen átverhettek, mert Jézust hirdetitek, de a tartalmat elolvasva kiderül minden
2014. máj. 21. 14:50
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Felnőttek vagytok könyörgöm! Nem hiszem hogy Isten azt akarja hogy a gyermekei veszekedjenek, egymásnak ugorjanak, letámadják egymást a Biblia értelmezése miatt! Jó a Jehova tanúi, és a más vallásúak teljesen máshogy értelmezik a Bibliát! Na és? Ha letámadjátok egymást attól nektek jobb lesz? Szebb lesz az életetek? Isten jobban fog örülni? Hát nem hinném! Szerintem ezt most hagyjátok abba! Mert ennek az értelmetlen vitának, semmi, de semmi értelme nincsen!

Köszönöm, és további szép napot:

Elizabeth

2014. máj. 21. 19:44
 13/16 A kérdező kommentje:

Kedves Elizabeth! :)

Hidd el tudom értékelni azt,hogy békét szeretnél,viszont tudnod kell,hogy a béke ebben az esetben nem megoldás.

Elmondom,hogy miért.

Ha hallgatok és nem teszem szóvá azt ami helytelen akkor tulajdonképpen alkut kötök a "gonosszal".

Ez lenne Isten akarata?

Tudod,hogy mit mondott Pál?

"Ezeket szóljad, és ints és feddj teljes méltósággal; senki téged meg ne vessen".(Tit.2:15)

Tudod,hogy a hallgatás fél hazugság?

Tudtad,hogy a hallgatásod miatt emberek lelke forog kockán?

Rendbe van...hallgatunk a béke kedvéért,semmit nem teszünk.

Ők követik az ők útjokat mi meg a miénket.

Szerinted ez így működik?

Tudod mi a második legfontosabb parancs amit Krisztus hagyott?

"Szeresd felebarátodat mint magadat".

Rád bízom kedves,hogy döntsd el te mit jelent. :)

És van még egy ige amit nem tudok ki hagyni;

"Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást."(Lk.12:51)

Ezen is érdemes lenne elgondolkodni.

A Béke az egy olyan fogalom ami ebben a világban soha nem is lesz..ne áltasd magad. :)

Ha el hallgassuk a tévedéseket az annyit jelent mintha a gonosszal fognánk kezet.

Egy igaz keresztény nem alkuszik.és ha elmondom az igazságot nem azt jelenti,hogy nem szeretem a "békét",hanem azt ,hogy ne hagyjam embertársamat a "szakadékba" zuhanni.

Ha te igaz keresztény vagy,nem ezt akarod?

2014. máj. 21. 22:49
 14/16 anonim ***** válasza:

Igen ,kedves kérgező,mindent megkel tenni ,hogy az emberek ,még a tanúk is felismerjék az igazságot,Jézus Krisztusban,

Aki Isten mind örökön örökké.

2014. máj. 21. 23:16
 15/16 A kérdező kommentje:
ÁMEN!
2014. máj. 22. 00:11
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

"Jézus Krisztusban, aki Isten mind örökön örökké."

Isten halhatatlan! Nem olvasol Bibliát?

2014. máj. 22. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!