Hívő fiatalok véleménye érdekelne! Mennyi fér bele nektek a házasság előtt a szexből? Hol a határ? És ha túllépitek?
Szerintem ő már döntött. Mindannyiunknak meg kell hoznunk ezt a döntést. Ki a vallás miatt, ki más miatt, de mindenki életében eljön az a pillanat, amikor el kell döntenie. Készen áll-e erre, akarja-e.
Én annak idején lefeküdtem a párommal. Akkor nem bántam, és még nagyon sokáig nem. Nagyon szerettem, ő volt az első. Man már másképp látom. Szebb lett volna, ha az igazinak megtartom. De hát akkor azt hittem, hogy ő lesz az igazi.
Szerintem ha két ember igazán ismeri, kölcsönösen szereti és tiszteli egymást, és jó köztük a kommunikáció, akkor a szex terén sem adódhat gond. Lehet, hogy sokáig fog tartani összecsiszolódniuk, de szerintem a lelki társ, szerelem többet ér a szexnél. Főleg, hogy ez is megoldható. Hiszen ha mindenki mer beszélni arról, hogy mire vágyik mért ne működne?
Nálam óriási volt a kísértés, mint kiderült óriási libidót adott nekem Isten. Talán ez egy próbatétel, és az egész életemre kihatással volt/van/lesz. Már megtanultam azt, hogy ellenálljak a kísértésnek. Akkor ezt még nem tudtam megtenni. Rengeteget marcangoltam magam, hogy megtegyem, ne tegyem, Isten mit akarhat velem. Nem kaptam választ senkitől. Végül úgy döntöttem, hát legyen, hiszen ő az egyetlen, és nagyon akarom. Megtörtént. Hát ennyi.
A családom vallásos, engem is vallásosan nevelnek, amennyire sikerül. Eljárok templomba és különböző módokon részt veszek a katolikus közösségi életben. De nem minden ponton értek egyet az egyház tanításaival. Szép, szép, de soha nem fogok az elavult elvek szerint élni. Megteszek mindent a magam módján a tisztább életért, de csak amolyan XXI. századi módon.
Az én hitemnek nincs köze az egyházhoz, csak Istenhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!