Hívő fiatalok véleménye érdekelne! Mennyi fér bele nektek a házasság előtt a szexből? Hol a határ? És ha túllépitek?
"Bár ez csak tanács,majd te eldöntöd.."
Igazad van részben, csak könyörgöm értsd már meg, hogy egy ilyen "esküvő" érvénytelen, ez kb,. annyira elfogadott, mint amikor az oviban esküvőset játszottunk. Persze fontos kimondani, de ez nem esküvő!
"egyházi szempontból nem házasság az, amit nem egy pap előtt mondunk ki"
Légy szíves, igazold Jézus evangéliumban rögzített szavaival meggyőzően, hogy a keresztény papságnak mint olyannak létjogosultsága van, vagyis hogy az Úr úgy gondolta el, hogy az ő szavai és a mezei hívők közé egy ókori értelemben, pl. lévita értelemben vett papi kasztnak kell ékelődnie. (még mindig a teológiailag tudatlan tévelygő vagyok)
"a teológia az én szememben nem tudomány"
Nem akarom én sem leszólni amit írtál, de innentől nem igazán hiteles számomra, mert az hogy szerinted mi tudomány és mi nem, az a te dolgod, de a teológia ugyanolyan tudomány, mint a filozófia vagy a matematika. Akkor gondolom szerinted azok sem tudományok. (Amúgy nem szóltad le és van más végzettségem is, szóval mindegy mit gondolsz róla:))
Más a teológia mint tudomány (tudom, szerinted nem az...) és más a hit, szóval eleve két különböz dolgot próbálsz összemosni.
Nem próbálok, olvass vissza, én szóba se hoztam a teológiát, Te olvastál a fejemre teológiai tévedéseket, amikor a hitről és lelkiismeretről beszéltem.
De ismét mondom, kb. annyira érdekel az, hogy teológiailag korrekt-e, amit gondolok, mint hogy teszem azt eléggé marxista-e.
Valószínűleg képzett vagy, de gondolkodhatnál kicsit önállóbban (nem bántásból mondom).
akkor sok szerencsét,remélem nem fogod megbánni,hogy az esküvőig vársz,mert ha a nászéjszakán kiderül a baj,akkor már semmit sem tehetsz,remélem azért ezt tudod...
ez mindenkinek a maga döntése..mindenesetre ez több,mint kockázatosság..
"nem bántásból mondom"
Hehe, dehogynem...:) De mondd nyugodtan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!