Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szólnátok, ha azt mondanám...

Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy Jézus nem akarta, hogy bárki is úrvcsorázzon?

Figyelt kérdés

Jn 15;12 Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én is szerettelek titeket.

Jn 15;13 Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.

Lukács 22;19

És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.

Tehát Jézus példázatban „eljátszotta” azt, amit már mondott, hogy amiképpen Ő magát adta másokért, akképpen adjuk oda magunkat másokért, és ezt cselekedjük az Ő emlékezetére. Mert ahogy szeretett minket, úgy szeressük felebarátainkat. Azaz őt kövessük.

Szó nincs arról, hogy bárkinek is el kellene akármilyen időközönként színészkednie a vacsorajelenetet.

Mi a véleményetek?

2014. ápr. 7. 00:34
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 sandor76 ***** válasza:
Az esemeny amit jelkepez kizarja ennek valoszinuseget,meg ha ezt valaki nem ert is meg a Biblia lapjairol.
2014. ápr. 9. 22:12
 62/67 A kérdező kommentje:

Sándor!

Ezt nem értem, milyen eseményt jelképez szerinted?

2014. ápr. 9. 23:05
 63/67 anonim ***** válasza:

Nem csak jelkép, illetve nagy baj,ha jelkép, akkor nincs is semmi rételme. Valóság, ami létrejöhet, de ahogy a #42-ben kifejtettem a BEFOGADÓN MÚLIK, az átélésen, hogy

bennünk az Isten.

Babits verse:

[link]

2014. ápr. 10. 20:02
 64/67 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy Babits véleménye nem egyezik velem?

Ez vers. Nagyon körültekintően kell olvasni. Egyes részek kiemelése talán segít:

szállna mellükbe - de a mi

királyunk, Krisztus, nem halott!

A mi királyunk eleven!

A gyenge bárány nem totem.

Mit ér nekünk a Test, a Vér,

ha szellemében szellemünk

nem részes és úgy vesszük Őt

magunkhoz, mint ama vadak

a tetemet vagy totemet?

hogy szellem és ne hús tegyen

magyarrá, s nőjünk ég felé,

testvér-népek közt, mint a fák,

kiket mennyből táplál a Nap.

2014. ápr. 10. 20:08
 65/67 anonim ***** válasza:

örülök, hogy kezded érteni

ha szellemében szellemünk részes - akkor történik, amiért az egész üdvtörténet van. a#42-re nézz vissza.

2014. ápr. 10. 20:15
 66/67 A kérdező kommentje:
2014. ápr. 10. 20:20
 67/67 anonim ***** válasza:
Fantasztikus, köszi :)
2014. ápr. 10. 21:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!