Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szólnátok, ha azt mondanám...

Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy Jézus nem akarta, hogy bárki is úrvcsorázzon?

Figyelt kérdés

Jn 15;12 Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én is szerettelek titeket.

Jn 15;13 Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.

Lukács 22;19

És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.

Tehát Jézus példázatban „eljátszotta” azt, amit már mondott, hogy amiképpen Ő magát adta másokért, akképpen adjuk oda magunkat másokért, és ezt cselekedjük az Ő emlékezetére. Mert ahogy szeretett minket, úgy szeressük felebarátainkat. Azaz őt kövessük.

Szó nincs arról, hogy bárkinek is el kellene akármilyen időközönként színészkednie a vacsorajelenetet.

Mi a véleményetek?

2014. ápr. 7. 00:34
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 Ozmium42 ***** válasza:
Érdekes, újszerű megközelítés a számomra.
2014. ápr. 7. 00:55
 2/67 anonim ***** válasza:
53%
Menj olyan helyre, ahol nem színészkedik el a "vacsorajelenetet" ! Van ilyen !
2014. ápr. 7. 01:03
 3/67 anonim ***** válasza:

Abszolút mértékben egyet tudok veled érteni és örülök, hogy más is így gondolja és felismerte a lényeget.

Itt is található egy hosszabb gondolat sor evvel kapcsolatban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

(egyszer talán majd jobban összeszedem).

Illetve érdemes ezt a vitát elolvasni még azoknak, akik ennek ellenére is hisznek ebben:

Röviden:

A lényeg pontosan az, amit kiemeltél.

Persze nem bűn, ha valaki táplálkozni szeretne. De akkor ossza meg a szegényekkel a vacsoráját.

(ne pedig kiválasztottakat jelöljön, okkultizmust gyakoroljon és másokat kárhoztasson az ceremóniák miatt).

2014. ápr. 7. 01:04
 4/67 anonim ***** válasza:
#2, ezt hogy érted? Kifejtenéd kicsit bővebben?
2014. ápr. 7. 01:05
 5/67 anonim ***** válasza:
0%

Szia.

Mi régóta tanítjuk ezt, mert a szövetséget Jézus nem mindenkivel kötötte meg a királyságra, Tehát mindenki nem vehet belőle, bár ezt nem tanítják mindenhol, mert mindenki az égbe készül, annak ellenére, hogy Isten a földön fogja megvalósítani azt amit eltervezett.

Aki méltatlanul magához veszi ezeket azok ítéletet esznek, De hát mit lehet tenni....

2014. ápr. 7. 01:22
 6/67 anonim ***** válasza:

A második linket elrontottam:

Miért akarná Jézus, hogy bárki megegye?

Miért kellene azokat bántani, akik nem áldoznak?

Jézusra nem így kell emlékezni...(főleg nem ítékezve, kirekesztve a másikat).

2014. ápr. 7. 01:24
 7/67 anonim ***** válasza:
69%
#5, te komolyan arra provokálsz, hogy el fogok menni hozzátok és kieszlek a kenyérből. :D
2014. ápr. 7. 01:26
 8/67 anonim ***** válasza:
69%

Miből gondolod, hogy vannak kiválasztottak?

Milyen alapon emeli magát valaki a másik fölé?

Honnan veszed azt a 144.000 embert?

Isten a kenyérért és borért lemészárolna másokat?

Egyáltalán ki dönti el, hogy mikor és ki ehet? Miért jó ez?

Aki méltatlanul enné vagy inná a kaját, már alapból bűnös.

Jézusnak ez volt a legfontosabb tanítása, hogy együnk és igyunk?

Vagy miért talál ki értelmetlen ünnepeket?

amiről beszélsz azt jelenti, hogy:

Aki hallja Isten tanítását (eszi a testét, ismeri Jézust, szövetsége van az Úrral), de képmutató gonosz ember, az ítéletet hoz magára azzal, hogy lát. (mert ha vak volna, nem volna bűne).

Tudod Mi az Úrnak a teste? Az első linkben leírtam részletesen.

Aki méltatlanul viselkedik a másikkal, úgy lesz megítélve.

2014. ápr. 7. 01:40
 9/67 anonim ***** válasza:
Az Úrnak haragját fogják a vacsorára nem hivatalosak/nem választottak kiinni abból a pohárból, hogy ha nem becsülik meg az Úr testét (a gyülekezetet).
2014. ápr. 7. 01:47
 10/67 A kérdező kommentje:

5-ös!

Félreértettél, szó nincs méltatlanságról, mert félreértésről van szó. Nem kell eljátszani sem égieknek, sem földieknek.

Pál ezt írja:

Mert aki méltatlanul eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik magának, mivelhogy nem becsüli meg az Úrnak testét.

Ezért van ti köztetek sok erőtlen és beteg, és alusznak sokan.

Szerinted hány erőtlen és beteg van, mert méltatlanul tör magának az ostyából, vagy a kenyérből, vagy bármiből, amivel eljátszák? Hány beteg római katolikus van ezért? Szerintem nem értitek. Ha méltatlanul adjátok oda testeteket, életeteket másokért, tehát csak magadért, és nem Krisztusért és a másikért, akkor hitben erőtlen vagy, beteges vagy. Alszanak sokan, mert nem ébredtek fel, hogy meglássák, hogy mit is kellene tenni. Tehát itt nagyon is komoly cselekedetről van szó, nem egy hókusz pókuszról vagy egy színészkedésről, hogy eljátszom az utolsó vacsorát. Itt az életről van szó, hogy odaadod a másikért a tiédet Krisztus emlékére, követésére.

2014. ápr. 7. 02:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!