Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy Jézus nem akarta, hogy bárki is úrvcsorázzon?
Jn 15;12 Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én is szerettelek titeket.
Jn 15;13 Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.
Lukács 22;19
És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Tehát Jézus példázatban „eljátszotta” azt, amit már mondott, hogy amiképpen Ő magát adta másokért, akképpen adjuk oda magunkat másokért, és ezt cselekedjük az Ő emlékezetére. Mert ahogy szeretett minket, úgy szeressük felebarátainkat. Azaz őt kövessük.
Szó nincs arról, hogy bárkinek is el kellene akármilyen időközönként színészkednie a vacsorajelenetet.
Mi a véleményetek?
.... többes számban az egy válaszolót....
vagyis durván és aljasul általánosítasz. Továbbra is az a kérésem: ne vájkálj mások szívében, mert nem tudsz meg így semmit. A te elgondolásodat vetíted rá másokra. Neked színészkedés - a többiekről SEMMIT NEM TUDHATSZ!
Menj, segíts a szenvedőkön, ne a szenvedést fokozd.
Calkuttai Teréz anya: "Nem kérdezek senkitől semmit. "
Azt nézte, hogy tud segíteni a szenvedőkön.
A cáfolatot te magad írtad le: ezt cselekedjétek az én
emlékezetemre.
Tesszük az ő emlékezetére. És igaza van az egyik testvérnek, attól mert te színészkedést látsz benne, az téged minősít és az is, hogy azt hiszed mindenki olyan, mint te. Szerencsére nem így van.
*Calcuttai Teréz anya
Megkérdezheted - és figyelj a válaszokra. Szabad belőlük tanulni és a kővé meredt elképzeléseidet csiszolni.
Kedves 18-as válaszolónak is...
Sajnálom, de van hierarchia, még az angyaloknál is, de ez nem olyan mint az emberi uralom.
Jézus az angyalok fejedelme, és az angyalok is három besorolásban vannak:
Kerubok Szeráfok és hírvivő angyalok,
Mindegyiknek más a szerepe a feladata.
Az első században is voltak kinevezett gyülekezeti felvigyázók, de voltak misszionáriusok, és voltak azok akik a saját környezetükben prédikáltak, mert nem volt lehetőségük utazgatni a körülményeik miatt.
De ettől még egységben vannak és nem azt jelenti, hogy ez az elrendezés irgalmatlan uralom.
s ez nem azért van mert egy felkent "jobb" lenne és egy földi reménységű Rosszabb.
Tévedés.
Jézus mint a gyülekezet feje alá tartoznak a felvigyázók akik neki engedelmeskednek, és a többiek pedig szót fogadnak ezeknek az ember ajándékoknak, mert Jézust képviselik
Jézus pedig ha elolvasod a jelenések könyvét azt írja, hogy áron vette meg ezeket az embereket, akik társuralkodókként fognak élni, és elvezeti a földön lévőket az "élet forrásához"
az ember annyira tökéletlen, hogy magától nem lesz újra tökéletes, és nem egy nap alatt gyógyul ki ebből, ezért kell az ezer év.
De szerinted az ezer év minek kell? mert bizony az ezer év végén utolsó próba vár az ott levőkre.
Új könyvek nyittatnak és új dolgokat fognak tanulni a bibliára már nem lesz szükség, hiszen beteljesedtek az abban leírtak.
De hát Te tudod.
@ kérdező!
Érkezett érdemben válasz a kérdésedre, csak a varázslásod miatt figyelmen kívül hagytad. Ott van a Te bibliádban is:
1Kor 11:23 Mert én az Úrtól vettem, amit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret,
1Kor 11:24 És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti értetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Ezzel emlékezünk meg arról aki kifizette az árat. Ő mondta, hogy ezt tegyük, te pedig itt kerestél a megideológizált engedetlenségedre bátorítást. Ne csodálkozz hogy nem fejsimogatást kaptál. :-D
Mi nem tudjuk magunkat úgy adni másokért, mint Jézus, mert ő a tökéletes, bűntelen életét adta váltságul értünk. Mi tökéletlen, bűnös emberek vagyunk, nem adhatjuk senkiért az életünket, mert nem megfelelő az ár. Kevés. Ezért adta Jézus, mert egyedül az ő élete a megfelelő ár az Ádám által elvesztett tökéletes életért. Nem kérhette azt tőled, hogy add az életed másért, mert tudta, hogy te is, mint minden ember, bűnös vagy.
Az utolsó vacsora alkalmával nem arról beszélt, hogy mi is adjuk az életünket váltságul, hanem a saját áldozatára készítette fel a tanítványokat. Erről az áldozatról kell megemlékezni, hogy mindig észben tudjuk tartani, hogy az életünk ára már ki van fizetve, hogy hálásak legyünk ezért.
Természetesen az önfeláldozó élet minta nekünk is. Le tudunk mondani a saját érdekeinkről mások javára, háttérbe tudjuk szorítani a kívánságainkat, hogy másokéi előérbe kerülhessenek. A saját önző életünket adjuk fel másokért. De nem kéri Jézus, hogy a szó szerinti életedet áldozd fel, hiszen nem is a tiéd, nem te adtad magadnak.
A vacsora jelképes. Az a keresztelkedés is, a házasságkötés menete is, stb. Amit jelentenek, az fontos, életbevágó. Jézus miért tartotta meg a pászkát a tanítványokkal? Mert fontos volt, az imádat része. Nem rúgta fel a formát, mondván, 'nem színészkedek'. Ha ő el tudta fogadni és engedelmeskedett, próbáld meg talán te is, hátha másként látod majd ezeket. Persze, nem utasítás ez, ne annak vedd vagy kioktatásnak, ez csak egy javaslat.
Gusev
"29-es! Látom, nem megy, hogy mit kérdeztem. Itt nem rólam, és nem rólatok van szó. Krisztusról és egyik cselekedetéről, példázatáról van szó. Ahogy "leveleztük", szövegértelmezésről van szó. Véleményezésre kérdeztem, és engem véleményeztetek. Engem nem érdekel, hogy mit gondoltok rólam, nem jött még le? Miért nem koncentrálunk a kérdésre? Ugyanis nem érkezett a feltevésre érdemben cáfolat. Csak egy beszélgetés, és felvetés, és máris nekem ugrotok. Idéznétek azt a mondatot, amivel káromló ítéletet mondtam bármelyikőtökre? Mert voltam már sok minden a válaszaitokban, csak az nem esett még le, hogy miért támadtok? De ahogy mondtam, nem érdekel. A kérdés érdekelne, de érdemben nem jött olyan válasz, ami cáfolná."
Azért nem jött számodra érdembe válasz, mert nem fogadod el a válaszokat, csak fújod a magadét. Ha csak feltételeznél, akkor elfogadnád, hogy a gondolat meneted etéren nem helyes, és persze ahogy írtam tudnád is értelmezni azoknak a szövegét is, amiket válaszoltak neked. De nem is akarod, csak fújod a magadét, hogy már pedig neked van igazad, és mindezt a válaszolókra tereled, hogy ők tesznek így. Írtad, hogy nem azon van a lényeg, hogy rólad szólna...pontosan nem rólad szól, nem is azért írtam, hogy próbáld ki, Istenről/Jézusról szól, de amíg kipróbálni se óhajtod, addig szintén egyértelmű, hogy ebbe a saját önző meglátásodat akarod elfogadtatni, visszaigazoltatni Jézus tanítása és cselekedete helyett.
Egyébként nem kötelező úrvacsorát venni, te akarod megérteni, de amíg át se éled, meg se tapasztalod konkrétan, ami szintén lényeges, addig csak lázongsz kb. feleslegesen. Nem utolsó sorban, ha keresed és követni szeretnéd Jézust, ez is hozzá tartozik, és ha nem is óhajtod meglépni, mert ragaszkodsz az elméletedhez, akkor igazából leginkább magaddal szúrsz ki, és nem azokkal akik ezt a "formaságot" betartják.
És igen, ha engem idéztél volna, akkor nem többes számba írtad volna, és az adott megfogalmazás eléggé lekezelő/sértő volt azzal kapcsolatosan, hogy írtam nekem, hogy egész életemben hívőként éltem/élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!