Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy Jézus nem akarta, hogy bárki is úrvcsorázzon?
Jn 15;12 Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én is szerettelek titeket.
Jn 15;13 Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.
Lukács 22;19
És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Tehát Jézus példázatban „eljátszotta” azt, amit már mondott, hogy amiképpen Ő magát adta másokért, akképpen adjuk oda magunkat másokért, és ezt cselekedjük az Ő emlékezetére. Mert ahogy szeretett minket, úgy szeressük felebarátainkat. Azaz őt kövessük.
Szó nincs arról, hogy bárkinek is el kellene akármilyen időközönként színészkednie a vacsorajelenetet.
Mi a véleményetek?
Kedves Válaszoló.
Én nem provokálok senkit. És nem kenyér hanem pászka, és bor.
Jézus az égi királyságra kötött szövetséget néhány emberrel, akik az égi királyságban társuralkodói és Papjai lesznek a földön megmaradottakon
A többiek nem lesznek legyilkolva azért mert nem esznek, hanem mert a más juhok nagy sokasága földi reménységű, és nem égi elhívatású.
Ha ennének belőle, és még sem hívta meg Jézus erre akkor eszik ítéletet, mert méltatlanul evett.
Ha Te enni akarsz belőle a Te dolgod, De a biblia nem ezt tanítja, hogy mindenki égi király lesz, mert akkor ki marad a földön és kit fognak a tökéletességre elvezetni Jézussal, az ezer éves uralom alatt, ha mindenki az égbe megy?
Ki mondja meg?
Jehova szelleme tanúskodik arról aki oda tartozik.
Az ilyen személynek a földön ki kell tartania a hite miatti megpróbáltatásokon, ha kell börtönbe zárják, vagy legyilkolják, a keresztény élete miatt. Nem lehet része a világnak sem politikailag, sem a világba levő vallásokhoz nem tartozhat. Itt él a világban de nem része a világnak
ezek közül választ a Teremtő. és nem mi magunk döntünk így.
Isten a szelleme által olyan erős égi reménységet ébreszt bennük, hogy készek feláldozni minden földi köteléket és reménységet (2Korintus 5:1–5, 8; 2Péter 1:13, 14).S ennek megfelelően élnek itt a világban de nem részeként a világnak, mert nem köti őket ide semmi.
Jézus azt mondta, hogy ezek az emberek kitartottak vele a megpróbáltatásokban, vagy is az egész életükben a halálukig fedhetetlenül kell élniük, ahogy Jézus is élt, és nem alkudhatnak meg a világgal.
minden téren, meg kell felelniük a bibliában leírt elvárásoknak.
(Róma 8:16) . . .Maga a szellem tanúskodik a mi szellemünkkel együtt arról, hogy Isten gyermekei vagyunk.
(Róma 8:17) 17 Ha tehát gyermekek vagyunk, akkor örökösök is: igen, örökösei Istennek, társörökösök pedig Krisztussal, feltéve, hogy vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.
A szent szellem hatása alatt a felkent személyek szelleme, vagyis uralkodó magatartása arra indítja őket, hogy magukra alkalmazzák, amit a Szentírás Jehova szellemi gyermekeiről mond (1János 3:2). Isten szelleme a fiúság érzését adja nekik, és egyedülálló reménységet ébreszt bennük (Galácia 4:6, 7).
Így az életvitelükkel is bizonyítják, hogy itt csak "idegenek" a földön
Katy Weaver
Talán még annyit, hogy a felkent keresztényeket ha van is családjuk sem vonzza a tudat, hogy itt maradjanak.
ezért is írtam, hogy semmi kötelék nem marasztalja sem érzésben sem sehogy a földi dolgokkal, még a családdal sem.
"Én nem provokálok senkit."
Tudom, nem a te hibád. Bocsi :)
Csak úgy írtam. Ilyenkor alvás helyett "idegesítem" magamat :D
De ne vedd magadra...
Egyébként azt nem értem, hogy mi a különbség egy földi és egy égi tanú között.
Az egyiknek jónak lenni, a másiknak meg nem?
Vagy az égiek mennek a Nirvánába?
Na jó, tudom hogy nem erre gondoltál. De mi az, hogy nem foglalkoznak a földi dolgokkal? Enni meg inni nem földi?
Ha a másik ember bajban van, akkor nem segítenek neki, mert égi dolgokkal foglalkoznak?
Tényleg mi az égi és földi dolog?
A földiek nem idegenek itt?
Az égiek mitől lesznek idegenek?
Egy mezei tanúnak, nem kell megtörni a testét?
Ügyesen kántálod a betanult szöveget, Katy, de úgy gondolom, hogy sokan olvastuk már ezeket a sorokat, ne fáraszd magad.
Nincs a Bibliában semmiféle két raszt, amelyik az egyik égi lenne, a másik földi. Ettől eltekintve sincs olyan, hogy 1000 éven keresztül fokozatos tökéletesedést kellene a földieknek elérniük, mialatt az égiek valamiféle csatornákon keresztül irányítják azokat. Sajnos a hierarchiai beidegződés az uralkodást csak emberen képes elképzelni. Pedig a teremtés leírásánál is olvasni, hogy uralkodjatok az ég madarain, a tenger halain, stb.
A Gal 4;6-7 nem egy rasszhoz intézett szavak, hanem mindenki, aki Krisztus általi fiúságot "elnyerte".
Az, hogy a világnak nem része valaki, az azt jelenti, hogy a világ csalárdságainak nem része.
Jn 17;15
Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem őrizd meg őket a gonosztól.
János első levele 2. rész
15 "Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. "
Látod, itt sem csak az égiekről beszél, mintha csak nekik kellene a világtól elszigetellődniük, de folytassuk:
16 "Mert mindaz, a mi a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból. "
Tehát a világból nem lenni, nem azt jelenti, hogy kirekeszted magadat a földtől, hanem azt, hogy a világ gonoszságától, kívánságaitól rekeszted ki magad.
Az Isten tudod, úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte.
Sajnos nem nagyon érted, hogy miről is beszéltem eddig.
utóirat. A pászka a kenyér. Igaz, kovásztalan, de kenyér.
Kérdező: úgy forgatod ki az igét, ahogy akarod, szíved joga. Viszont azt hinni, hogy mindenki hülye, kivéve téged, mert egyedül te tudod helyesen értelmezni a Bibliát, míg a többi színészkedik, az sértő, de nem új a nap alatt, pacsizzál a jehovistákkal, ugyanezen az alapon működnek.
Viszont akkor nekem nem vagy TEST-VÉR-em. Jézus ezt mondja: ezt cselekedjétek az én
emlékezetemre.
Én cselekszem és ez a közösség vele Úrvacsorakor bensőséges.
Felháborítóan a Biblia kiforgatása!!!
1. A Bibliát nem úgy kell olvasni, hogy egy-egy szakaszt kiemelsz és a saját gondolataidat hozzá teszed.
2. Jézus nem példázatban játszotta el, nem színészkedett semmiben sem.
3. A saját gondolatmenetedet is megtagadod pont azzal az Igével is, amit te magad emeltél:
Lukács 22;19
"És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."
Jézus nem tagadta saját magát meg, és nem emelt ki egy-egy részt a Bibliából, hogy a saját véleményét visszaigazolhassa vele.
A kiemelt igeszakaszok külön "utasítások", ha tetszik, ha nem.
Nem kötelező betartani, de kiforgatni igen durva.
11: "Jézus azt mondta, hogy ezek az emberek kitartottak vele a megpróbáltatásokban, vagy is az egész életükben a halálukig fedhetetlenül kell élniük, ahogy Jézus is élt, és nem alkudhatnak meg a világgal.
minden téren, meg kell felelniük a bibliában leírt elvárásoknak.
(Róma 8:16) . . .Maga a szellem tanúskodik a mi szellemünkkel együtt arról, hogy Isten gyermekei vagyunk.
(Róma 8:17) 17 Ha tehát gyermekek vagyunk, akkor örökösök is: igen, örökösei Istennek, társörökösök pedig Krisztussal, feltéve, hogy vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.
A szent szellem hatása alatt a felkent személyek szelleme, vagyis uralkodó magatartása arra indítja őket, hogy magukra alkalmazzák, amit a Szentírás Jehova szellemi gyermekeiről mond (1János 3:2). Isten szelleme a fiúság érzését adja nekik, és egyedülálló reménységet ébreszt bennük (Galácia 4:6, 7).
Így az életvitelükkel is bizonyítják, hogy itt csak "idegenek" a földön"
Ennyire nem látod, hogy az utolsó soraiddal is ellent mondasz a saját állításaidnak?
Te magad emelted ki azokat az Igéket is, amik arra vonatkoznak, hogy Jézus nélkül egy ember se tud saját cselekedetek által fedhetetlen lenni. Ki kell tartani, igen, ezt is mondta, de nem fog megbüntetni, ha épp elmersz esni.
Csak Jézus tudott ebben a világban fedhetetlen lenni, mert meg volt telve Isten Szellemével, és mert Isten Fia volt. Mi pedig Ő benne, ha egy testé leszünk vele akkor bírunk azok maradni. Ja, és a kereszten se díszből halt meg csak, hogy "pusztán csak" példát mutasson. Felkéne már fogni végre.
16-os!
„Viszont azt hinni, hogy mindenki hülye, kivéve téged, mert egyedül te tudod helyesen értelmezni a Bibliát, míg a többi színészkedik, az sértő, de nem új a nap alatt, pacsizzál a jehovistákkal, ugyanezen az alapon működnek.”
Ilyet nem állítottam, hogy bárki is hülye lenne, mert perspektívát nyújtottam véleményezésre egy bibliai részhez. Amúgy, ha elolvasod a válaszokat, találhatsz olyat benne, aki egyetért, tehát nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal.
A Jehova Tanúihoz fűzött (viszont tényleg sértő) megjegyzésedhez nem reagálnék.
„Viszont akkor nekem nem vagy TEST-VÉR-em.”
Én nem tudom, hogy a te értelmezésed szerint mit vonsz le Jézus tanításaiból, mert lehet, hogy helyesen megtartod az úrvacsorai szeánszot, de engem minősítesz, egy teljes gyülekezeti tagságot minősítesz, és még nyilvánvalóan egyfajta kötelékből és kitagadsz. Szerintem sem Jézus tanítása sem az úrvacsorád nem erről szól, igaz? Ha megfigyeled, a bor esetében nincs olyan, hogy cselekedjük azt. Tehát vette a kenyeret, beazonosította, megtörte testét, odaadta tanítványoknak (a testét!) és ezt tegyük az emlékezetére. Aztán vette a bort, odaadta tanítványainak, de nem mondta, hogy ezt cselekedjük az emlékezetére.
17-es!
„2. Jézus nem példázatban játszotta el, nem színészkedett semmiben sem.”
Ne, tényleg?
Lábmosás jelenet megvan? János 13. fejezet
7. Felele Jézus és monda néki: A mit én cselekszem, te azt most nem érted, de ezután majd megérted.
14. Azért, ha én az Úr és a Mester megmostam a ti lábaitokat, néktek is meg kell mosnotok egymás lábait.
15. Mert példát adtam néktek, hogy a miképen én cselekedtem veletek, ti is akképen cselekedjetek.
16. Bizony, bizony mondom néktek: A szolga nem nagyobb az ő Uránál; sem a követ nem nagyobb annál, a ki azt küldte.
17. Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha cselekszitek ezeket.
Ha Jézus szolgált, mennyivel inkább szolgálnia kell a tanítványoknak?
Az Úrvacsora értelmezését próbáld meg máshogy végiggondolni. Az ítéletnél hogyan fog Jézus ítélni? Úgy, hogy te hányszor játszottad el a jelentet, vagy a tartalmát megtartva feláldoztad életedet másokért, enni, inni és ruhát adtál a szűkölködőnek?
Jézus elmondta, hogy mi szerint fogja megítélni az embereket, és az nem az úrvacsora közössége alapján mondta el: Máté Evangéliuma 25. rész 31-46.
Krisztus mindvégig példázatokban beszélt, az utolsó vacsorán a tanításának a lényegét (kvázi üdvösség szempontjából legfontosabb) példázatait nemcsak beszédben, hanem cselekedetben is példázta. Lábmosás – az legyen a legnagyobb közöttetek, aki a legkisebb. Kenyér megtörésével beazonosította a kenyeret, ezzel egyértelműsítette, hogy példázatról van szó. A kenyér a teste. Tehát megtörte a testét, és tanítványainak adta. Azt mondta, hogy ezt cselekedjük mi is. Törjük meg a testünket, és adjuk oda felebarátainknak.
18-as!
Nem mondtam, hogy a kereszthalála példázat lett volna. Kérlek, ne adj a számba olyat, amit nem állítottam. Az úrvacsoráról beszélgettünk, és nem a kereszthaláláról. Amúgy a kereszthalála viszont rengeteg helyen példázatként ott volt az ószövetségben. Áldozati rendszer, a pászka bárány, a rézkígyó a pusztában…
Tökre feleslegesen magyarázod körbe és oktatsz ki pont engem, mikor egész életembe hívőként éltem.
Kiforgatod még azt az értelmezést is, hogy mit-miért tesznek példázatban is meg.
Az egész arról szól max., hogyha vki pusztán csak képmutató módjára vesz pl. úrvacsorát az nem ér semmit, de ebbe nem tartozik bele, hogy nem szükségszerű konkrétan is így cselekedni, legalábbis hívők részéről.
Mellesleg mi bajod van azzal, ha vki konkrétan is úrvacsorával is közösségben van Jézussal? Ezzel mentenéd magad, hogy te úgy nem akarsz? Érthetetlen az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!