Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy Jézus nem akarta, hogy bárki is úrvcsorázzon?
Jn 15;12 Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én is szerettelek titeket.
Jn 15;13 Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.
Lukács 22;19
És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Tehát Jézus példázatban „eljátszotta” azt, amit már mondott, hogy amiképpen Ő magát adta másokért, akképpen adjuk oda magunkat másokért, és ezt cselekedjük az Ő emlékezetére. Mert ahogy szeretett minket, úgy szeressük felebarátainkat. Azaz őt kövessük.
Szó nincs arról, hogy bárkinek is el kellene akármilyen időközönként színészkednie a vacsorajelenetet.
Mi a véleményetek?
56
Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban.
26
És megismertettem ő velök a te nevedet, és megismertetem; hogy az a szeretet legyen ő bennök, amellyel engem szerettél, és én is ő bennök legyek.
23
Én ő bennök, és te én bennem: hogy tökéletesen egygyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, amiként engem szerettél.
A kedves kérdező csak megkérdezte, hogy miért van szükség erre a ceremóniára, de csak vádakat és személyeskedést kapott.
Nem azon van a lényeg, hogy be kell tiltani ezt a színészkedést. Hanem ha valaki nem csinálja, nem kell kirekeszteni.
Rakd be te azokat az igéket, ahol csinálták az apostolok.
És áruld már el nekem, hogy miért csinálták? (hol írja a biblia?)
Emlékezésből, nem pedig parancsból. (meg egyébként sem biztos, hogy megértették Jézus minden szavát).
De várom az igéidet szeretettel.
És ha érdekel sokszor zabáltam már ostyát, gyónás után.
Vagy az már nudli, mert más élelmiszer, mint az előírt cucc?
Mi Jézus szeretete?
Jn 15;13 Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.
Add hát te is az életed oda másokért. Ne magadért, hanem mindenkiért élj.
57
Amiként elküldött engem amaz élő Atya, és én az Atya által élek: akként az is, aki engem eszik, él én általam.
58
Ez az a kenyér, amely a mennyből szállott alá; nem úgy, amint a ti atyáitok evék a mannát és meghalának: aki ezt a kenyeret eszi, él örökké.
Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt első levele » 10. fejezet
"
3
És mindnyájan egy lelki eledelt ettek;
4
És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.
Lelki eledel, lelki ital. Tehát mégis csak az okkultizmusnak vagy a kérdezőnek van igaza.
Lássuk:
A János írása szerint való Szent Evangéliom » 4. fejezet
"
31
Aközben pedig kérék őt a tanítványok, mondván: Mester, egyél!
32
Ő pedig monda nékik: Van nékem eledelem, amit egyem, amit ti nem tudtok.
33
Mondának azért a tanítványok egymásnak: Hozott-é néki valaki enni?
34
Monda nékik Jézus: Az én eledelem az, hogy annak akaratját cselekedjem, aki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem
Nektek mi az eledeletek?
Követni azt Jézust, aki küldött benneteket, mint őt az Atya vagy kajálni?
Mikor lesztek vele egyek?
Ha pászkát esztek?
Kérlek, ne veszekedjetek! Én is megpróbáltam elkerülni. Mindenki, aki olvassa a válaszokat, vonja le a következtetéseit, hogy ki támadt kire, De ez most nem tartozik ide.
"Érdekes azokat az Igéket miért nem teszed be, amik arról írnak, hogy később is cselekedték az úrvacsorát apostolok/keresztények? :D"
Kérlek, megtennéd, hogy bemásolnád Te? Ugyanis hivatkozva már volt erről szó, de nem láttam konkrétumot. Melyik részek azok, amelyek bizonyítják, hogy az apostolok is úrvacsoráztak?
Betettek jó pár ezzel kapcsolatos Igét már előttem is. Azok se voltak elfogadva. Akkor minek is tegyek így? Mert így csak ahogy Jézus is mondaná disznók elé való gyöngyszem dobálás esete áll fenn. Sőt, ti magatok is beidéztetek nem egy arra vonatkozó Igét, épp csak ki lett forgatva.
Akik meg támadnak: egyenlőre nem azok támadnak, akik gyakorlatban, konkrétan is cselekszik az úrvacsorát, hanem azok, akik nem. És egyenlőre senki nem írta azok közül, hogy nagy baj lenne, ha vki nem tesz így, csak el lett így is, meg úgy is magyarázva a miértje, és fontossága.
Azt pedig eléggé durva feltételezni, hogy az akkori apostolok se értették jól meg Jézust, pláne pl. Pálról. :D
Egyébként tessék: [link]
Még mindig nem értem, hogy miért lényeges és fontos ezt a cselekedetet támadni. Vagy másképp látni, mint ami. Vannak képmutató emberek, és? Nem a mi dolgunk ítélkezni felettük, és nem ebből, vagy ezzel kapcsolatosan fog kimutatkozni, hogy ki az, és ki nem.
+ [link]
Itt is eléggé egyértelműen le van írva, ha vkit itt valóban érdekelne, a győzködés és azok támadása helyett, akik konkrétan is megcselekszik ezeket, neten is nyugodtan rá kereshetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!