Homoszexualitás és megtérés, ha valakit érint hogyan?
A homoszexualitásról (melegségről) beszélgettem egy hívő emberrel, egy meleg fiatalember kapcsán. Erről két teológiai nézőpont van:
a) Elfogadó teológia(párkapcsolatban élhet együtt meleg ember)
b) Bűn.
Abban megegyeztünk, vagy egyezik a véleményünk,hogy bűn.
Az elfogadó teológia tévtanítás, belemagyarázás stb.
Az, hogy bűn újabb nézőpontokat hoz elő, avval kapcsolatban, hogy mi is konkrétan a bűn egy ilyen embernél, és a megtérés során milyen jó gyümölcsöt kell teremnie egy meleg embernek.
Két fő álláspont körvonalazódik a keresztényeknél, keresztény gyülekezeteknél:
1. A hajlam (szerelem és testi vágy érzése) önmagában nem bűn, de ezt a vágyat nem élheti meg a meleg ember. A bűn az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat, illetve önkielégítés, és gondolati megélés. Ha megélte el kell fordulni a meleg kapcsolatától. Ahogy a Biblia is írja, meg kell öldökölnie magában a testi és lelki vágyait, kívánságait, meg kell tagadnia önmagát, tisztán kell élnie. A melegség számára egy kísértés marad. Lényegében Jézus is róluk beszélt, amikor arról szólt, hogy vannak alkalmatlan emberek a heteró házasságra, betölthetik a testi tisztaságot, amit Pál apostol is magasztalt a nőtlen/hajadon embereknél. (1. kor 7).
2. A hajlam (szerelem és testi vágy érzése) már önmagában is bűn. Az igei alapja: Jézus azt mondta, hogy aki kívánsággal tekint egy asszonyra paráználkodik. Ha egy meleg ember tud kívánsággal tekinteni azonos neműre már paráználkodik, ha észreveszi egy azonos nemű szépségét már tisztátalan, ha nem semlegesen tekint azonos neműre bűn. Ebből kifolyólag egy meleg férfi nem elég ha megöldökli vágyait és megtagadja magát, úgy térhet meg ha megváltozik. Tehát imádkoznia kell, hogy hajlama alakuljon ki a heteroszexualitásra: a nők iránti szerelem képessége és testi, fizikai vonzódás kialakulása Isten Szelleméének segítségével. Azzal terem jó gyümölcsöt ha az irányultsága megváltozik és heteroszexuális házasságra lép egy nővel és gyermeket vállalnak. Azzal érvelnek, hogy Isten a megtérésnél nem végez fél munkát, Isten a családban gondolkodik. A szaporodjatok és sokasodjatok parancsnak (noha nem törvény, nem jár érte büntetés és áldozatot sem kellett bemutatni a "megszegéséért")az Újszövetség emberének is engedelmeskedni kell. Pál apostol (1. kor 7.) szerintük csak a nagyon kevés cölibátusi lelki ajándékot kapott emberről beszél itt, akiknek heteroszexuális az alap irányultságuk de ezt nem jelenik meg Isten Szelleme által. Tehát itt egy meleg azon felül megöldökli férfiak iránt érzet vágyait, egyszersmind megkéri hogy Isten adjon nők iránit vágyakat neki. A megtérés a heteroszexuálissá válással lesz teljes.
A kérdés fontos:
Úgy vettem észre, ha a homoszexualitás kerül elő, a keresztények - elnézést a kifejezésért - mantáráznak: szabadulásról beszélnek, de nem mondják el, mi lesz a megtért melegből: heteroszexuális, melegségét győzött tiszta ember? Ugyanakkor minden megváltozott meleg ember bizonyságára jut egy ellen bizonyság olyan volt ex gay melegtől akik azt mondják nem lehet ezen változtatni. Az USÁ-ban sorra nyílnak a keresztény eredetű meleg átnevelő táborok de be is csődölnek. Sok melegből kiűzik a meleg démont, de hallani olyat hogy valaki utána is meleg maradt. Arra kérem a keresztény válaszolókat, hogy az Ige és hitük fényében írjanak józan és építő válaszokat erre a kérdésre: hogyan tud egy meleg megtérni és mi lesz belőle, hogyan teremi meg a megtéréshez szükséges jó gyümölcsöket?
ja, még nem válaszoltam a kérdésre, hogy miért akarja az ördög, hogy meleg legyek:
Mivel embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban. Mivel gonosz, azt akarja, hogy még innen is elkárhozzak. Kicsit kevésbé szalonképes megfogalmazásban egy rohadt-aljas-szemét-szadista-tetűláda. Irigy az üdvösségemre és kárörömre vágyik, hogy ezt elvehesse, ha ő már elvesztette ezt örökre, hát minél többen veszítsék el vele együtt. Számára már csak ez az egyetlen "győzelmi lehetőség" "örömforrás" maradt. Legyőzetett, de vereségének mértékét úgy tudja csökkenteni, ha minél több embert ránt magával a kárhozatba. Pedig tudhatná, hogy még ezzel is csak a saját vereségét növeli, lévén még nagyobb lesz szégyene, nyilvánvalóbb gonoszságának mértéke, büntetésének megérdemeltsége mindenki előtt nyilvánvalóvá válik, és csak a büntetés súlyosságát növeli.
Rövidebb válasz: mert gonosz.
Ja, és a "meddig bírom" kérdésre adott válaszból kimaradt:
Jézus azt mondta: Ne féljetek, mert én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ő nem hagy el, így bizodalmam van, hogy mindvégig ki tartok az örök életre.
"Abban megegyeztünk, vagy egyezik a véleményünk,hogy bűn. "
a megoldás az, hogy nem bűn. tudom, te nem akarsz ebben hinni.
Hát, jó sokáig nem akartam hinni benne, hogy bűn. Mint mondtam, meg is éltem ezt a dolgot elég hosszú ideig. Miután Jézus úr lett az életemben, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez bűn, iszonyatos gonoszság isten szemében, és azt is megtapasztaltam, hogy Jézus megszabadított belőle.
Most akkor szerinted hogy is van ez a "genetikai elmélet"? Amikor férfiakkal voltam, vagy rájuk vágytam azelőtt, akkor ezt örököltem genetikailag? Amikor pedig megnősültem, és vágyat éreztem a feleségem iránt, és amikor vele élek, akkor meg egyszeriben mégsem ezt örököltem? Amikor azelőtt éjjeli álmaim is férfiakra korlátozódtak, akkor ilyen öröklöttségem volt, mos, hogy éjjel nőkkel kapcsolatos álmaim vannak, egyszeriben mégsem örököltem ezt?
Látható, hogy teljesen értelmét veszti ebben a dimenzióban a genetikai öröklöttség elmélete. Az viszont teljesen leképezhető, hogy ha szellemi oldalról közelítjük meg a dolgot, hogy egyik állapotban egy démonikus befolyásoltság alatt férfiak felé irányult a megkötözött szexuális vágyam, majd miután Krisztusban hittem, megszabadította a szexuális életemet is, és az egészséges irányba terelődött. Így - és csakis így- van értelme a dolog megközelítésének.
Különben hogy is lenne ez? Egyik pillanatban homoszexuális gén lenne bennem jelen, másik pillanatban meg eltűnne? Csiki-csuki? Talán nem ugyanabban a testben élek most is, ugyanazokkal a génekkel? Mégis átalakult a személyiségem.
Erre pedig Sátán léte, veresége, és Jézus győzelme tökéletes magyarázat, a genetikai síkon való értelmezés teljesen csődöt mond.
Az eredeti kérdésfeltevés utolsó részét idézném, erre válaszolnék:
"A kérdés fontos:
Úgy vettem észre, ha a homoszexualitás kerül elő, a keresztények - elnézést a kifejezésért - mantráznak: szabadulásról beszélnek, de nem mondják el, mi lesz a megtért melegből: heteroszexuális, melegségét győzött tiszta ember? Ugyanakkor minden megváltozott meleg ember bizonyságára jut egy ellen bizonyság olyan volt ex gay melegtől akik azt mondják nem lehet ezen változtatni. Az USÁ-ban sorra nyílnak a keresztény eredetű meleg átnevelő táborok de be is csődölnek. Sok melegből kiűzik a meleg démont, de hallani olyat hogy valaki utána is meleg maradt. Arra kérem a keresztény válaszolókat, hogy az Ige és hitük fényében írjanak józan és építő válaszokat erre a kérdésre: hogyan tud egy meleg megtérni és mi lesz belőle, hogyan teremi meg a megtéréshez szükséges jó gyümölcsöket?"
Ez úgy van, ahogy már korábban is írtam, saját tapasztalatból: a homoszexuálisból Krisztus szabadítása után heteroszexuális ember lesz.
De: ahogy kábítószeresek is megtérhetnek, láncdohányosok, alkoholisták is megszabadulhatnak a függőségből, közülük mégsem marad meg mindenki a szabadság állapotában. Némelyek közülük újra elbuknak ugyanabban a bűnben. És ezután vagy végleg elfordulnak Istentől, vagy újra-meg újra elbukva, bukdácsolva élik életüket végig, vagy a bukás után bűnüket újra megvallva, újra elnyerik a szabadságukat, és újra megtérve folytatják utukat.
Nincs ez máshogy a homoszexualitás esetében sem. A szabadítás teljes. Tökéletes. Krisztustól jött. De Sátán még mindig létezik, kísértés még mindig érheti az embert. Ha nem fegyverkezik fel az Igével, óvatlan, újra elbukhat, újra visszaeshet a bűnbe. Az akaratszabadság továbbra is fennáll: ha akarom, újra visszatérhetek a bűn fertőjébe, szabadon elhagyhatom Istent, nem kötöz meg, nem teper le szeretetével. De ha akarom, hűségesen megmaradhatok az Ő iránta való szeretetben, és a szabadságban, és mindvégig kitarthatok.
Őszintén megmondhatom, nem mantrázok: én abba a csoportba tartozom, akinek bár Isten megadta a tökéletes szabadítást, ezt addig boncolgattam, addig kísérletezgettem vele, vajon meddig vagyok szabad, vajon mennyire lettem kísérthetetlen, míg - bár akkor valóban szabad voltam - emiatt visszaestem egy időre, bár nem olyan súlyos megkötözöttségbe, mint azelőtt, tehát nem tértem vissza a meleg bárokba és a férfiakhoz, de újra előjöttek ilyen fantáziák, és erre való önkielégítés is sajnos. Láthatjátok, hogy őszinte vagyok, igyekszem tárgyilagos lenni és elismerem vereségemet is.
Ámde ez nem bizonyítja azt, hogy Isten nem szabadított meg, csak azt, hogy én elhagytam Őt, ezért buktam el újra. Mutatja viszont azt, hogy Ő viszont nem hagyott el, utánam nyúlt kegyelmével, megőrzött a teljes visszaeséstől. Újra megvallva bűnömet, újra megbocsátott és azóta is megtart az újra visszanyert szabadságomban, újra vágyok a női nemre.
Tehát van belőle megtérés. Vigyázni kell a visszaeséssel, a kísértéssel szemben, nem szabad vele játszadozni. De nem kell azt gondolni, hogy csak azért, mert az ex-melegek egy része újra elbukott (és meg is maradt ebben az elbukott állapotában) azért minden ex-meleg szabadulása kétségbe vonható.
Szabadulás van, a szabadságban való megmaradás, vagy elbukás már megintcsak két külön dolog. És az elbukásban való memaradás, vagy az újbóli megtérés is két külön dolog.
A jó gyümölcs megteremhető tehát, létezik a szexuális vágy megszabadulása, női nem felé fordulása, egészséges nemzőképes állapot elnyerése, ahogy írtad, ez a helyes igei álláspont, Jézus nem végez fél munkát, és képes teljes, tökéletes szabadságot adni.
Egyébiránt, ha nem lenne erre képes: miféle megváltó lenne? Mit érne halála, áldozata, mit érne a Szentírás, a beszámolók az Újjászülezésről, arról, hogy Krisztusban új teremtések lettünk,szentek és szeretettek, Isten fiaivá lettünk? Mi értelme lenne templomba járni, úrvacsorázni, imaközösségben lenni? Hol lenne Krisztus győzelme?
Pont azért jött el Krisztus, hogy megszabadítson a bűn rabságából. Győzelmet aratott a Sátán felett. Dicsőséges megváltó. Isten Ő, aki Mindenható. Nem okozott neki gondot a világ megteremtése a semmiből, nem okoz hát gondot a homoszexuális ember gonosz vágyainak eltörlése és újjáteremtése sem.
Érdekelne, hogy ez vajon kielégítő válasz eredeti kérdésfeltevésedre, illetve maradt-e olyan terület, amire nem kaptál hasznos választ?
#46-47-48:
Az eredeti kérdésfeltevés címzettjei:
"Arra kérem a keresztény válaszolókat, hogy az Ige és hitük fényében írjanak józan és építő válaszokat erre a kérdésre: hogyan tud egy meleg megtérni és mi lesz belőle, hogyan teremi meg a megtéréshez szükséges jó gyümölcsöket?"
Én erre válaszoltam is, de a te válaszodból az derül ki, hogy nem vagy keresztény, nincs hited, és így nem a válaszolónak válaszolsz józan és építő válaszokat. Nem értem mi szükség a meleg lobbira egy olyan kérdésfeltevés esetén, amelynek keresztények a címzettjei, és azoktól vár az Ige alapján álló válaszokat, hogy nem hívők nem az Ige alapján válaszoljanak? Természetesen jogod van hozzá, csak mi az értelme?
Azt már írtam, de lehet, nem erre a kérdésre válaszolva, hogy nem csupán vágyok feleségre, hanem van is, és élvezem a vele való együttlétet, tehát konkrét testi együttlét, arra való képesség, vágy, beteljesülés, és öröm lett a gyümölcse Krisztus szabadításának.
Ami pedig az állatokat illeti: nem írja a Biblia, hogy az állatoknak nincs lelkük, éppen ellenkezőleg, több helyütt említi a "lelkes" állatokat, itt nem a szó "lelkendező" értelmére, hanem a lélekkel rendelkező állatokra kell gondolni. Azt is említi, hogy számon kéri az állatokon is az ember vérét. Továbbá ír Bálám szamaráról is, aki egyszeri alkalommal még emberi nyelven is megszólalt. Valójában nagyon keveset tudunk az állatok lelkéről, mert a Biblia nem erre hegyezi ki a tanítást. Az azonban szintén benne van, amikor Jézus egy ördöngösből kiűzi a démonokat, és azokat az ezer disznóból álló nyájba űzi, akik megvadulva belerohannak a tengerbe. Tehát állatok is lehetnek démonoktól megszállottak. A homoszexuális állatok, mint démonikusan megszállottak - a Sátán által megrontott világ teremtményeinek megnyilvánulásaiként -tehát továbbra is áll, léteznek démonok, azok okozzák a homoszexualitást (is).
Az állatok lelkével kapcsolatban még az jutott eszembe, hogy ott van a vérfogyasztás tilalma: húst nem szabad az azt éltető vérrel együtt fogyasztani. És az indoklás: mert minden test lelke az őt éltető vérben van. Azaz az állat lelke az őt éltető vérben van, ezért tilos azt fogyasztani, hanem ki kell véreztetni a húst (ún. kóser vágás).
Valamiképpen idekapcsolódik Jézus tökéletes áldozatának előképe, az ószövetségi állatáldozat is, hiszen annak kiontott vére jelentette abban az üdvtörténeti korszakban a bűnbocsánatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!