Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Korán említi valahol a...

A Korán említi valahol a homoszexualitást? Esetleg maradt fent a témáról hadith?

Figyelt kérdés

2014. jan. 28. 22:59
1 2 3
 1/22 MrPifta ***** válasza:
33%
nem tudom, viszont még a Biblia sem említi sehol sem.
2014. febr. 4. 19:25
 2/22 anonim válasza:
44%
aaz a fö h. nemmegengedett!!!súlyos haraam!!! mieert???
2014. febr. 5. 14:32
 3/22 A kérdező kommentje:
2-es... köszönöm a bölcs válaszodat...
2014. febr. 5. 16:32
 4/22 anonim válasza:
vegulis a leenyeget megkaptad!!!
2014. febr. 5. 17:05
 5/22 anonim ***** válasza:
34%
En muszlim vagyok es igen iszlam orszagokban halalbuntetes jar ha vlki homoszexualis. Tenyleg nagggggggyon gaz!!!
2014. febr. 9. 07:01
 6/22 anonim ***** válasza:
70%
Magarol a homoszexualitas eliteleserol konkretan nincs szo tudtommal a Koranban, viszont mivel az iszlam _minden_ hazassagon kivuli szexualis kapcsolatot elitel, igy a homoszexualis kapcsolat is nyilvan haramnak tekintheto, akarmilyen nemuvel is letesiti az ember.
2014. febr. 9. 09:13
 7/22 anonim ***** válasza:
47%

az utloso ket tagmondatot felcsereltem, de igy is ertheto

meg ami eszembe jutott a Biblia es a Koran kapcsan, Szodoma es Gomorra - ott is a homoszexualis kapcsolatok volt az egyik oka, hogy elpusztitotta Isten a ket varost, ha nagyon bele akarjuk magyarazni - persze ezt sokan sokfelekepp ertelmezik, nem egyertelmu

2014. febr. 9. 09:16
 8/22 MrPifta ***** válasza:
100%
hát nagyon nem. Rengeteg bűnük volz a szodomaiaknak és gomoraiaknak, nem a homoszexualitás miatt pusztult el a két város
2014. febr. 9. 19:27
 9/22 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Teljesen egyetértek veled! Szodománál a Hedonista élet és az erőszak volt bemutatva. Egy szó sem esett olyanokról akik a törvényt betartva, egymást szeretve/tisztelve éltek monogám kapcsolatban. Ezért írtam ki a kérdést is, mert ezen kívűl más említést én sem tudok.

Te muszlim vagy?

2014. febr. 9. 21:02
 10/22 munyamunya ***** válasza:

Mr.Pifta-nak.

A Tóra konkrétan említi a homoszexuális aktust, mint törvénytelenséget:

""És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok."" (3Móz.20:13)

Nincs különbség téve, hogy ez most egyszeri, vagy folytatólagos, együttélés során történt eset volt-e. Egyszerűen utálatosság, és halál jár érte.

2014. febr. 10. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!