Homoszexualitás és megtérés, ha valakit érint hogyan?
A homoszexualitásról (melegségről) beszélgettem egy hívő emberrel, egy meleg fiatalember kapcsán. Erről két teológiai nézőpont van:
a) Elfogadó teológia(párkapcsolatban élhet együtt meleg ember)
b) Bűn.
Abban megegyeztünk, vagy egyezik a véleményünk,hogy bűn.
Az elfogadó teológia tévtanítás, belemagyarázás stb.
Az, hogy bűn újabb nézőpontokat hoz elő, avval kapcsolatban, hogy mi is konkrétan a bűn egy ilyen embernél, és a megtérés során milyen jó gyümölcsöt kell teremnie egy meleg embernek.
Két fő álláspont körvonalazódik a keresztényeknél, keresztény gyülekezeteknél:
1. A hajlam (szerelem és testi vágy érzése) önmagában nem bűn, de ezt a vágyat nem élheti meg a meleg ember. A bűn az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat, illetve önkielégítés, és gondolati megélés. Ha megélte el kell fordulni a meleg kapcsolatától. Ahogy a Biblia is írja, meg kell öldökölnie magában a testi és lelki vágyait, kívánságait, meg kell tagadnia önmagát, tisztán kell élnie. A melegség számára egy kísértés marad. Lényegében Jézus is róluk beszélt, amikor arról szólt, hogy vannak alkalmatlan emberek a heteró házasságra, betölthetik a testi tisztaságot, amit Pál apostol is magasztalt a nőtlen/hajadon embereknél. (1. kor 7).
2. A hajlam (szerelem és testi vágy érzése) már önmagában is bűn. Az igei alapja: Jézus azt mondta, hogy aki kívánsággal tekint egy asszonyra paráználkodik. Ha egy meleg ember tud kívánsággal tekinteni azonos neműre már paráználkodik, ha észreveszi egy azonos nemű szépségét már tisztátalan, ha nem semlegesen tekint azonos neműre bűn. Ebből kifolyólag egy meleg férfi nem elég ha megöldökli vágyait és megtagadja magát, úgy térhet meg ha megváltozik. Tehát imádkoznia kell, hogy hajlama alakuljon ki a heteroszexualitásra: a nők iránti szerelem képessége és testi, fizikai vonzódás kialakulása Isten Szelleméének segítségével. Azzal terem jó gyümölcsöt ha az irányultsága megváltozik és heteroszexuális házasságra lép egy nővel és gyermeket vállalnak. Azzal érvelnek, hogy Isten a megtérésnél nem végez fél munkát, Isten a családban gondolkodik. A szaporodjatok és sokasodjatok parancsnak (noha nem törvény, nem jár érte büntetés és áldozatot sem kellett bemutatni a "megszegéséért")az Újszövetség emberének is engedelmeskedni kell. Pál apostol (1. kor 7.) szerintük csak a nagyon kevés cölibátusi lelki ajándékot kapott emberről beszél itt, akiknek heteroszexuális az alap irányultságuk de ezt nem jelenik meg Isten Szelleme által. Tehát itt egy meleg azon felül megöldökli férfiak iránt érzet vágyait, egyszersmind megkéri hogy Isten adjon nők iránit vágyakat neki. A megtérés a heteroszexuálissá válással lesz teljes.
A kérdés fontos:
Úgy vettem észre, ha a homoszexualitás kerül elő, a keresztények - elnézést a kifejezésért - mantáráznak: szabadulásról beszélnek, de nem mondják el, mi lesz a megtért melegből: heteroszexuális, melegségét győzött tiszta ember? Ugyanakkor minden megváltozott meleg ember bizonyságára jut egy ellen bizonyság olyan volt ex gay melegtől akik azt mondják nem lehet ezen változtatni. Az USÁ-ban sorra nyílnak a keresztény eredetű meleg átnevelő táborok de be is csődölnek. Sok melegből kiűzik a meleg démont, de hallani olyat hogy valaki utána is meleg maradt. Arra kérem a keresztény válaszolókat, hogy az Ige és hitük fényében írjanak józan és építő válaszokat erre a kérdésre: hogyan tud egy meleg megtérni és mi lesz belőle, hogyan teremi meg a megtéréshez szükséges jó gyümölcsöket?
"egy-egy elhagyás mutatja Jézus erejét és a gyenge embernek ez nem nagyon tetszik, mert akkor fel kéne hagynia a bűnnel, márpedig sokak inkább ezt választják egoizmusuk miatt, így elkezdik cáfolni a megtörtént dolgokat, bizonyítatlan teóriákat és hazugságokat gyártanak, hogy fedezve legyen a bűnük"
Jaj, ez most fájt XS Honnan tudja egy ember, hogy a másik ember mit gondol? Vagy mit miért csinál?
Ha azt látod, hogy egy súlyemelő ki tud nyomni egy 500 kilós súlyt, akkor te azt gondolod, hogy ezt minden embernek meg kell tudnia csinálni? És ha nem tudja, akkor ráfogod, hogy gyenge, és hogy csak a kifogásokat keresi, mert nem akaródzik neki megemelni azt a fránya 500 kg-ot? Hiszen nem lehetetlen, más ember már megcsinálta!
Vallásos családba születtem bele. Ezért különösen nehéz volt a szembesülés, mikor ráébredtem, hogy velem mi a helyzet nemi orientáció terén. Kellően mélyre jutottam ahhoz, hogy utána megtapasztaljam Isten kegyelmét és szeretetét. Pontosabban ő emelt ki ebből a mélységből. De nem úgy, hogy megváltoztatott volna vagy megváltoztam volna. Nem. Nő létemre (elsősorban) a nőkhöz vonzódom, és emellett képes vagyok hitben járó emberként is élni az életemet.
Mostanra már nem különösebben foglalkozom a másságommal. Nem keresek társat, nem élem meg a vágyaimat. Ehelyett az élet különböző területein szeretném minél jobban megállni a helyemet (hivatás, tanulás, szeretteimmel és barátaimmal való kapcsolattartásra helyezni a hangsúlyt). Mindezek mellett (ellenére), ha mégis találkoznék valakivel, akivel el tudom képzelni az életemet, akkor azt jelnek fogom tekinteni, hogy Isten utamba küldött vkit.
Mindezekkel együtt (jóval-rosszal) vagyok az, aki. És a másságom ellenére jó embernek tartom magam, sőt, hívőnek. Olyannak, aki képes megélni a hitét, és valódi, tartalmas kapcsolata van Istennel.
Ezen a témán, csak az uninteligens emberek rágódnak örökre..
Attól, hogy valaki meleg, lehet tisztán hívő is..
Sokan, az ószövetségből, Mózesre hivatkoznak, hogy igen azt írta, hogy "Ha két férfi úgy hál egymással mint azt asszonnyal kellene, akkor útálatosságot követnek el, mindkét fél büntetése halál.."
Csak és kizárollag ez az egy 'érv' van ellenünk..
Én csak bemásolnám a szokásos mondókámat a témával kapcsolatban:
A homoszexualitás BŰN!
Sok ember képes arra, hogy a bűnös vágyaik miatt elferdítik mindazt ami a Bibliában le van írva. Márpedig Isten világosan megmondja, hogy a homoszexualitás BŰN!
"Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonynyal hálnak: útálatosság az."
III Mózes 18:22
"Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban."
Róma 1:26-27
"Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,
Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát."
1 Korinthus 6:9
"A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki. Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és zülöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét. Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát.
Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása. Születhet valaki nagyobb homoszexuális hajlammal, mint ahogy másokra inkább az erőszakosság vagy műs bűnök a jellemzők. Ez nem ad felmentést valakinek, hogy a bűnt válassza és kiélje bűnös vágyait. Amikor valaki úgy születik, hogy hajlamos a dühre / haragra, akkor helyes kiélnie ezeket? Persze, hogy nem! Ugyanez igaz a homoszexualitásra.
Viszont a Biblia nem írja, hogy a homoszexualitás “nagyobb” bűn lenne, mint bármely másik. Minden bűn sérti Istent. A Homoszexualitás csak egy abból a sok dologból, amit az 1 Korinthus 6:9-10 sorol fel arról, hogy mik fognak elválasztani valakit Isten királyságától. A Biblia szerint Isten megbocsátása pont úgy rendelkezésre egy homoszexuálisnak, mint egy paráznának, bálványimádónak, gyilkosnak, tolvajnak, stb. Isten erőt is ígér a bűn feletti győzelemhez, beleértve a homoszexualitást is, mindenkinek, aki hisz Jézus Krisztusban az üdvösségért (1 Korinthus 6:11; 2Korinthus 5:17)."
Üdv. Attila
Hívő családban nőttem fel.Szinte az anyatejjel együtt szívtam magamba Isten Igéjét. Kiskamaszként mégis azzal szembesültem,hogy lány létemre a lányok érdekelnek.És az évek múltával ez az érzés nem hogy múlt volna,csak erősödött. Gimiben szerelmes lettem egy évfolyamtársamba.Tudtam,hogy bűn az,amit érzek,mégis őt láttam a leggyönyörűbb lánynak a földön. Éjszakákat imádkoztam végig,hogy múljon el ez az érzés.De nem múlt... Pedig nem adtam fel. Sokszor sírva,térdenállva könyörögtem Istennek,hogy szabadítson meg ettől,mert nem akarok bűnben élni. De reggel ugyanúgy "melegként" ébredtem. Nem értettem,miért nem segít rajtam. Akkor kicsit megrendült a hitem. Egyetemre jártam már,mikor nem tudtam tovább megálljt parancsolni a vágyaimnak,és összejöttem egy lánnyal. Tudtam,hogy bűn az,amit csinálok,a szerelem miatt viszont boldogságot is éreztem. Harcoltam magammal...az érzéseimmel.
Aztán elmondtam anyukámnak,hogy meleg vagyok. Ő persze rögtön a kezembe adta a Bibliát, és hangosan felolvastatta velem az erre vonatkozó igerészt. Azt mondta,hagyjam el a bűnömet,keressek magamnak egy rendes fiút. Azt mondta segít nekem. Imádkozik velem/értem...és minden rendbe jön. Rábólintottam. A lánnyal szakítottam,és engedtem egy fiú udvarlásának. Igazán akartam a normális életet. Megint teljes hittel tudtam érte imádkozni. És kértem Istent,hogy hadd szerethessem azt a fiút. Hiszen ő is hívő,becsületes,okos... igazán összeillenénk.
De nem változott semmi. Hiába sétáltam kézenfogva a fiúval az utcán,azt vettem észre,hogy titkon még mindig megfordulok egy-egy lány után. Nem okozott örömöt sem a srác közelsége,sem a heteró életforma. Szakítás lett a vége. És mikor újra egyedül voltam,végre fellélegezhettem. Ezután évekig voltam egyedül. És a dicsőítőcsapat tagjaként szolgáltam a gyülekeztünkben.
Megtért embernek vallom magam,ismerem az Urat,szeretek vele járni...de mégis szerelmes lettem újra egy nőbe...
Ezek szerint én bármit teszek,bármennyire kérem Istent,hogy szabadítson meg,végül mégis a pokolba kerülök?
azok, akik a Bibliából előszeretettel idézik a "ne hálj úgy, ahogy nővel szokás" sort, azok igazán elolvashatnák az egyneműek közti szerelmeket is a Bibliában. Továbbá utálni a másik embert azért, mert szeret valakit, (szintén) bűn. Nem az én feladatom megítélni, melyik a nagyobb. Ha a másik az egyáltalán.
"Mert vannak nemzésre alkalmatlanok, akik így születtek, és vannak nemzésre alkalmatlanok, akiket az emberek tettek ilyenekké, és vannak olyanok, akik önmagukat tették nemzésre alkalmatlanná, a mennyek országáért. Aki el tudja fogadni, fogadja el!""(Mt19:12)
Senki sem kérte, hogy szeresd a melegeket, de elfogadni azt kötelező!
#16!
Luk 13:26 Akkor kezditek mondani: Te előtted ettünk és ittunk, és a mi utcáinkon tanítottál;
Luk 13:27 De ezt mondja: Mondom néktek, nem tudom honnét valók vagytok ti; távozzatok el én tőlem mindnyájan, kik hamisságot cselekesztek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!