Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Homoszexualitás és megtérés,...

Homoszexualitás és megtérés, ha valakit érint hogyan?

Figyelt kérdés

A homoszexualitásról (melegségről) beszélgettem egy hívő emberrel, egy meleg fiatalember kapcsán. Erről két teológiai nézőpont van:

a) Elfogadó teológia(párkapcsolatban élhet együtt meleg ember)

b) Bűn.

Abban megegyeztünk, vagy egyezik a véleményünk,hogy bűn.

Az elfogadó teológia tévtanítás, belemagyarázás stb.

Az, hogy bűn újabb nézőpontokat hoz elő, avval kapcsolatban, hogy mi is konkrétan a bűn egy ilyen embernél, és a megtérés során milyen jó gyümölcsöt kell teremnie egy meleg embernek.

Két fő álláspont körvonalazódik a keresztényeknél, keresztény gyülekezeteknél:

1. A hajlam (szerelem és testi vágy érzése) önmagában nem bűn, de ezt a vágyat nem élheti meg a meleg ember. A bűn az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat, illetve önkielégítés, és gondolati megélés. Ha megélte el kell fordulni a meleg kapcsolatától. Ahogy a Biblia is írja, meg kell öldökölnie magában a testi és lelki vágyait, kívánságait, meg kell tagadnia önmagát, tisztán kell élnie. A melegség számára egy kísértés marad. Lényegében Jézus is róluk beszélt, amikor arról szólt, hogy vannak alkalmatlan emberek a heteró házasságra, betölthetik a testi tisztaságot, amit Pál apostol is magasztalt a nőtlen/hajadon embereknél. (1. kor 7).

2. A hajlam (szerelem és testi vágy érzése) már önmagában is bűn. Az igei alapja: Jézus azt mondta, hogy aki kívánsággal tekint egy asszonyra paráználkodik. Ha egy meleg ember tud kívánsággal tekinteni azonos neműre már paráználkodik, ha észreveszi egy azonos nemű szépségét már tisztátalan, ha nem semlegesen tekint azonos neműre bűn. Ebből kifolyólag egy meleg férfi nem elég ha megöldökli vágyait és megtagadja magát, úgy térhet meg ha megváltozik. Tehát imádkoznia kell, hogy hajlama alakuljon ki a heteroszexualitásra: a nők iránti szerelem képessége és testi, fizikai vonzódás kialakulása Isten Szelleméének segítségével. Azzal terem jó gyümölcsöt ha az irányultsága megváltozik és heteroszexuális házasságra lép egy nővel és gyermeket vállalnak. Azzal érvelnek, hogy Isten a megtérésnél nem végez fél munkát, Isten a családban gondolkodik. A szaporodjatok és sokasodjatok parancsnak (noha nem törvény, nem jár érte büntetés és áldozatot sem kellett bemutatni a "megszegéséért")az Újszövetség emberének is engedelmeskedni kell. Pál apostol (1. kor 7.) szerintük csak a nagyon kevés cölibátusi lelki ajándékot kapott emberről beszél itt, akiknek heteroszexuális az alap irányultságuk de ezt nem jelenik meg Isten Szelleme által. Tehát itt egy meleg azon felül megöldökli férfiak iránt érzet vágyait, egyszersmind megkéri hogy Isten adjon nők iránit vágyakat neki. A megtérés a heteroszexuálissá válással lesz teljes.

A kérdés fontos:

Úgy vettem észre, ha a homoszexualitás kerül elő, a keresztények - elnézést a kifejezésért - mantáráznak: szabadulásról beszélnek, de nem mondják el, mi lesz a megtért melegből: heteroszexuális, melegségét győzött tiszta ember? Ugyanakkor minden megváltozott meleg ember bizonyságára jut egy ellen bizonyság olyan volt ex gay melegtől akik azt mondják nem lehet ezen változtatni. Az USÁ-ban sorra nyílnak a keresztény eredetű meleg átnevelő táborok de be is csődölnek. Sok melegből kiűzik a meleg démont, de hallani olyat hogy valaki utána is meleg maradt. Arra kérem a keresztény válaszolókat, hogy az Ige és hitük fényében írjanak józan és építő válaszokat erre a kérdésre: hogyan tud egy meleg megtérni és mi lesz belőle, hogyan teremi meg a megtéréshez szükséges jó gyümölcsöket?

2014. febr. 3. 00:12
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm,hogy ilyen könnyen ítélkezel felettem. És azt kívánom: Neked soha ne kelljen ilyen "kis kéjvággyal" küzdened.

Itt befejeztem a társalgásunkat,mert a kérdést már megválaszoltam,neked pedig nem fogok magyarázkodni. Szép napot!

2014. febr. 4. 13:01
 22/51 Szeressük egymást ***** válasza:
0%
Jószándékból valók a barátságos embertől vett sebek.
2014. febr. 4. 13:29
 23/51 anonim ***** válasza:
47%

"A megtérés a heteroszexuálissá válással lesz teljes. "

ez nettó marhaság. a megtért emberek közt nincs egy meleg sem? aki meleg és megtért, az átváltozik heteróvá :D kissé elborult az elméd. :D

2014. febr. 4. 14:17
 24/51 megfelelő ***** válasza:
19%

Ha megtér és mindent átad Jézusnak, annak Szelleme tiszta és megtisztítja őt is utána, nem feltétlenül azonnal.

Amúgy hiába űznek ki bármit is egy emberből, ha nem bízza utána magát Jézusra és a Szent Szellemre, ami az erősebb fegyveres Jézus szerint, az illető üres marad szellemileg és egy sokkal erősebb démon fogja megszállni, amiről Jézus is beszélt.

Amúgy van aki végleg megszabadult.

2014. febr. 4. 17:40
 25/51 MrPifta ***** válasza:
50%

"Amúgy van aki végleg megszabadult."

NEM. Az olyan biszexuális lehetett, akinek a fejébe beleverték, hogy nem szabad férfival.

2014. febr. 4. 18:12
 26/51 megfelelő ***** válasza:
8%

Piszok nagyot tévedsz! Teljesen tiszta emberekre gondolok, akiknek azóta rendes családjuk van.

Az meg nem az én gondom, hogy nem képes valaki ezt elhinni. Keress utána hívők között, van elég ilyen.

2014. febr. 4. 18:40
 27/51 anonim ***** válasza:
60%

Fórumozók! Jómagam, egy időzőjeles magszabadúlt emberkével beszélgettem.. biszexuális lehet az ilyen megszabadúlt, onnan tudom, mert leírta hogy nem nézett pronót stb. ilyem önmegtartóztatás, na megpróbáltam, sőt mindehogy próbáltam sehogy se ment, csak én vettem el magamtól csomó időt.. 1-2hónapot így elhülyéskedtem, de nagyon nem érte meg..

Ám, ezt Agykontrolnak hívják helyesen. Működni lehet működik, de minimum biszex akinél sikerült a dolog.. nekem többet ne magyarázza be senki.. o.O

2014. febr. 4. 18:54
 28/51 A kérdező kommentje:
Nagyon sok válasz érkezett és köszönöm. Lényegében itt is körvonalazódott a két álláspont és külön örülök, hogy megszólaltak melegek is. Az ige fényében vagyok kíváncsi erre. Tény precedens nincs a Bibliában a megváltozásra, a törvény is a tettet nem az irányultságot bűntette. Az is ott van, hogy megházasodni még a heteróknak sem kötelező. (Egyetlen egy esetben volt az a törvény alatt: a sógorházasság, a testvérnek feleségül kellett venni az elhunyt özvegyét, Jézust is ezzel kísértették a szaddaceusok). Tehát az Ige fényében lehet megváltozni vagy a tiszta élet? Ez azért fontos mert ha Isten a tiszta életet várja el, egy házasság tényleg tönkre tehet két embert. Ha viszont az irányultság is bűn, kell lennie valami halvány utalásnak arra, hogy meg kell egy meleg férfinak később nővel házasodni.
2014. febr. 4. 22:53
 29/51 megfelelő ***** válasza:

Találtam a dologról itt részletesebb bibliai leírást:

[link]

Nem olvastam végig, de a témáról szól.

2014. febr. 5. 08:50
 30/51 anonim ***** válasza:

Nem született ember a Földre, aki önmagát meg tudná változtatni. A cselekedeteit változtathatja meg az ember, de sok esetben azt sem képes. A cselekedet megváltozása azonban nem változtatja meg az embernek azt a részét, amit a Biblia szívnek nevez, pedig a Biblia szerint minden élet a szívből indul ki, az életforma csupán következmény. Aki a tetteit akarja megváltoztatni, az a következményt akarja megváltoztatni, az okról nem is tud, de még ha tudna is, nem férne hozzá.

Nem az a kérdés, hogy az ember képes-e megváltoztatni önmagát: nem képes. A kérdés az, hogy Isten képes-e rá? Ha valaki nem vallásos és nem hívő, annál ez a kérdés fel sem merül: egy nem létező személy semmire sem képes. Az ő számukra Isten tényleg olyan, mintha nem létezne. De ha valaki hívő embernek tartja magát, akkor el kell gondolkodnia azon, hogy ki az ő Istene. A hátsó udvari kis sufni ura, vagy Ég és Föld Teremtője? A Biblia nem tesz különbséget bűn és bűn között: a kis bűn éppen úgy elválasztja Istentől az embert, mint a nagy. Csupán a válaszfal vastagságára van kihatással a bűn fajtája és tömege. A kis bűnből is éppen úgy lehet megszabadulni, mint a nagytól. Isten ereje által. Anélkül a kis bűn ugyanúgy megöli az embert, mint a nagy, ahogy a Róma 6,23 mondja. De van szabadulás, ahogy a Biblia mondja:

"Akik setétségben és a halálnak árnyékában ülnek, megkötöztetvén nyomorúsággal és vassal; Mert ellenszegültek az Isten beszédének, és a Felségesnek tanácsát megútálták; Azért megalázta az ő szívöket nyomorúsággal: elestek és nem volt segítségök. De az Úrhoz kiáltának szorultságukban, sanyarúságukból kiszabadítá őket. Kihozá őket a setétségből és a halálnak árnyékából, köteleiket pedig elszaggatá." (Zst 107,10-14)

Fontos azonban az Istenhez való közeledés módja is: "aki az útra vigyáz, annak mutatom meg Istennek szabadítását." (Zst 50,23)

Ha valaki nem az ajtón akar bemenni, hanem az ablakon, vagy a szellőző csövén, vagy a szaniterek csővezetékei számára kiépített aknán keresztül, az elutasításra fog találni. Az ajtó Jézus Krisztus, ott, ahol Ő mondja, és nem ott, ahol nekünk kényelmes.

Tegyük fel, beleesik valaki a mély vízbe, de nem tud úszni. Minden erejével küzd a fulladás ellen, és kapálózik, de kezd kifáradni, többször elmerül a víz alá, és vizet nyel, köhög, fuldokol. Ekkor odaér egy csónak, és egy ember nyújtja felé a kezét, hogy kihúzza. Ám a fuldokló utolsó erejével, kirúgja magát a víz alól, és ráförmed a másikra: "Viszi innen a mocskos kezét!?" Gondolom, mindenki azt gondolná, hogy baj van az emeleten. Mégis sokan reagálnak hasonlóan, amikor azt mondják nekik, hogy jöjjenek el a gyülekezetbe. "Oda? Na oda aztán nem! Itt ahol vagyok, itt szabadítson meg Isten, ha ugyan tényleg létezik!" Ezekkel az emberekkel Isten semmit sem tud kezdeni, amíg meg nem változtatják a hozzáállásukat.

2014. febr. 5. 10:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!