A jehova tanúi szerint miért "kínoszlop" volt "kereszt" helyett?
Édes Istenem, felfogjátok ti, hogy milyen súlyú kérdésről vitatkoztok? Mintha azon mennétek egymásnak, hogy Jézusnak szőke vagy barna haja volt-e...
Nem csoda, hogy ha ezt egy kívülálló meglátja, azonnal kifordul, azt mondva magában, hogy "bolondok gyülekezete ez"... Azon vitázni, hogy oszlop vagy kereszt... Anyám.
Nem csoda, hogy a keresztényekről alig van jó véleménye egy kívülállónak is.
nem érted a kérdés lényegét, és súlyát...
ezzel a jehovatanúi azt akarják bizonyítani, hogy a keresztények 2ezer éve hamisan tanítanak, a Biblia ellenében
egy kereszténynek meg joga van megvédeni a vallását
Igen, biztosan hótt hülye vagyok, hogy nem értem.
Lényegi kérdéseken érdemes vitázni, pl hogy Krisztus ember volt-e, Isten, vagy mindkettő, vagy hogy mennybe ment-e Mária, aki Jézus születése után nem is volt szűz, hiszen testvéreket szült Jézusnak. Na de azon vitázni, hogy a kereszt milyen alakú volt??? Egyenesen röhejes, már megbocsássatok. Hát nem az a lényeg, hogy Krisztus meghalt ezen a tárgyon, kínhalált halt értünk, helyettünk és miattunk?
De a Gonosz kiválóan fel tudja ezt a vitát használni arra, hogy minél több krisztuskövetőt egymásnak fordítson, a nemkeresztények felé pedig negatív fényben mutassa be őket. Erre aztán igazán jó a kereszt kontra kínoszlop vita.
Gratulálok hozzá.
De arról legalább érdemes vitázni.
Mondjuk nekem tökmindegy, személy szerint - de az már messze nem mindegy, hogy milyen kép támad rólunk másokban. Ami most itt folyik, az szőrszálhasogatás.
És az a szomorúő, hogy ilyen "fontos" kérdések miatt háborúk törtek már ki, emberek tízezrei haltak meg, és az is keresztények számlájára írható. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!