Ha egy bizsu nyakláncot hordok nagy kereszt medállal. Divatból. Akkor megszégyenítem a vallást?
vagy ha osztálytársaim megkérdeznék e h vallásos vagyok, és azt mondom, hogy nem. és közben a nyakamba egy kereszt.
egy ilyesféle
Első vagyok. Azért nem jelent semmi rosszat, mert eredetileg egy kivégzőeszköz. Egy ilyen kivégzőeszközön történt a megváltás, így amikor néhány száz évvel később megszületett a katolicizmus, a megváltás jelképévé lett. Borzalmas eredete a közfelfogásból a múlt ködébe veszett, és kizárólag szép jelentésű lett. Így idővel dísz is lett, vallástól függetlenül. Engem csak a fordított kereszt akaszt ki, mert azt ellenségeskedésből veszik fel.
Noha a fordított kereszt önmagában akár Péter halálát is jelenthetné.
Az a fontos, hogy mi van mögötte. Tetszik neked egy dísz, a közfelfogást ismered, ha bánt valaki érte, az kötekedik, el kell küldeni melegebbre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!