A jehova tanúi szerint miért "kínoszlop" volt "kereszt" helyett?
Figyelt kérdés
nem vagyok tanú , és nem "cikizni" szeretnék, csak felmerült bennem kérdéseként.2009. dec. 3. 10:58
21/86 anonim válasza:
elég ügyetlen hamisítók lehettek, ha ilyen félmunkát végeztek...
a hamisítók pedig nem azok, akik keresztet írnak, hanem ti
22/86 anonim válasza:
kedves 13.20 az oszlopra függesztés esetében is ugyanúgy a feje fölött van az a tábla, mint a keresztre feszítés esetében. egyébként igazad van, mivel az egyenes oszlopra keresztbe egy táblát ütöttek, gyakorlatilag keresztet hoztak létre.
természetesen itt az a kérdés, hogy oldalra kinyújtva, 1-1 szöggel rögzítették-e, vagypedig a kezeit felemelve, egymáson keresztezve, a tenyére alatt egy szöggel rögzítették.
23/86 A kérdező kommentje:
nem akartam közbeszólni, de annyit leírnék, hogy nem Jézus volt az első meg az utolsó halálraítélt, akit felfeszítettek egy T alakú fára.Erről írások vannak, hogy a "korabeli " bűnösöket milyen módon végezték ki. Az az igazság, hogy ez tényleg nem a mai szóhasználatban és képeken jelen lévő kereszt volt. A kínoszlop az milyen, mit értenek ezalatt? az tudom még, hogy a büntetés súlyossága éppen abban mutatkozott meg, hogy a kifeszített karján kellett a súly nagy részét megtartania, és egy idő után nem volt annyi tüdőkapacitása, hogy folyamatosan felhúzza magát :((
2009. dec. 3. 13:30
24/86 anonim válasza:
igen, kedves 13.22 (a százalékod alapján feltételezem az azonosságot az előző "íráslapozgató" válaszolóval) sajnos az általad említett könyvek egyike sem tartalmazza az oszlop szót.esetleg ha beszereznél egy bibliát...
25/86 anonim válasza:
nem egészen, mert ugye az oszlop esetén a feje fölött a karja van, és a táblát csak a kezei felett tudják a fára illeszteni
26/86 anonim válasza:
ámde ne aggódj! Jehova tanúi közül bárki segít neked, akár úgy, hogy megajándékoznak egy bibliával, akár úgy, hogy megmutatják belőlle a választ a kérdéseidre. ingyen, az általad megválasztott helyen , és időben. :-) ha látsz egyet, vagy becsöngetnek hozzád, szólj nekik. addig is imádkozz Istenhez, hogy szeretnél megnyugtató választ kapni a kérdéseidre.
27/86 A kérdező kommentje:
aha.. meg is érkezett a válasz. szóval "szimpla" oszlop... érdekes...(pedig a büntetési eszközt Tau- keresztnek hivták)
2009. dec. 3. 13:35
28/86 anonim válasza:
ma 13:30 itt szerintem valami kavar lesz
kínoszlop: szerintem! egy egyszerű oszlop, ahol a felfeszített feje felett kinyújtott kezeit egy szöggel rögzítik
30/86 anonim válasza:
kedves 13.31 ugye szerinted sem zárja ki ez a tény azt a lehetőséget, hogy ettől még továbbra is megállja a helyét az, hogy a feje fölött volt ez a tábla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!