Kereszt (ény) kérdés: honnan ered a bűn?
Szabad akaratot adott az embereknek. Így választhatnak.
Ha azt kérdezed, hogy honnan ered a bűn, akkor látogass el Izraelbe.
(Csak zárójeles megjegyzés, nem vagyok vallásos, de ateista sem...)
Akkor a szabad akaratban van benne a bűn lehetősége, mint visszaélés. Azért az a tiltott fa ott volt az ember előtt, nem pedig elrejtve, valahol, ahol sohasem érheti el.
Nekem ez olyan, mintha Isten azt akarta volt, hogy ez megtörténjen - hogy az ember megismerje a szenvedést, és dönteni tudjon.
Így van, hiszen mimódon kerűlt volna nyílvánosságra sátán szándéka? Ha nincs, mit nem szabad, hogy derűl ki a csalárdság? Hogy kerűl nyilvánosságra a bűn? És hogy fedeztetne el a bűn bűn nélkűl? Van valami jobb ötleted, valami jobb, nyilvánvalóbb dolog?
Üdv
Akkor danke schön, kedves Kígyó, finom volt az almácska! A sok édes után kellőképpen kesernyés. :)
Csak még az nem világos, hogy mi szüksége van minderre az embernek, ha a sötétségben nem képes meglenni? Ha úgysincs más választása (különben örök szenvedésre van kárhoztatva). Mert ha képes legyőzni a bűnt, akkor isteni rangra emelkedhetne, és Istentől sem kellene függnie. Nem kellene olyannyira vágynia a Mennyországba, hanem mindenhol képes lenne a boldog létezésre.
Persze ha ezt az állapotot jelenti a Mennyország, akkor értem, csak általában mást mondanak.
Ha az ember a tiltott gyümölcs által ismerte meg a jó és rossz fogalmát, akkor csak így nyerhetett szabad akaratot. Tehát a szabad akarat a Sátán műve.
Bár tényleg ilyen a szitu: van szabad akaratod, mégis azt mondják, hogy ne kérdőjelezd meg, ne nyiss más utak felé, csak vakon menj azon a bizonyos úton. Mintha Isten meg akarna szabadítani a szabad akarattól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!