Pár osztálytársam beszólt, hogy miért van kereszt a nyakamban, pedig úgy érzem, hogy valamilyen szinten már kezdem megérteni a vallás lényegét. Jogos volt? 17l bővebben lent
Igen, nem szabad meghasonulnunk: ez azt jelenti, hogy egy szilárd elven legyünk, s ne legyünk képmutatóak. Tehát ha elvileg is keresztény vagy, akkor teljesen mindegy, mit mondanak rád, mert nem igaz. Ha igen, akkor igaz, és ha megakarsz változni, akkor értelmet kapna.
De ma már mindenféle afroamerikai rappernek kereszt lóg a nyakába és nem valami esztétikus gyönyörűségeket mondanak a keresztény életről.
Ne aggódj, semmi köze sincs Istennek - az Igaz Istennek - a kereszthez, mint vallásos jelképhez! Így aztán, ha akarnál sem kerülnél közelebb Istenhez, ez biztos.
Ellenben ha mégis keresnéd egyszer, ne egyes egyházak szűrőjén át keresd, melyek gyakran köszönő viszonyban sincsenek a bibliával. Hanem azokat az igazságokat keresd, melyek eredeti forrásként szerepelnek a könyvek-könyvében.
Ne dőlj be nekik, azt hordassz amit akarsz. A kicsapongás pedig nem kimondottan vétek a keresztény vallásban (legalábbis én nem ugy fogom fel) Isten nem tiltja meg az embereknek, hogy szórakozzanak, csak óvni akarja őket attól, hogy túlzásba vigyék, és káruk származzon belőle. De ennél is fontosabb, hogy jó ember legyél.
A szerzeteserendek kultúráiban is megtalálhatjuk az alkoholfogyasztás jelenlétét(Sörfőzés, borkészítés). A 104. dícséret azt mondja, hogy a bor az emberek szívét megörvendezteti. Pál apostol is engedélyezte tanítványának, Timoteusnak, hogy egyszer-egyszer bort is ihasson.
Isten azt sem tiltotta meg, hogy az emberek testi szerelmet gyakoroljanak. (miért adott volna himbilimbit ha nem használhatjuk? ;)) Például a házasság intézménye a keresztény vallás egyik alapköve.
16 F
Én is hordok keresztet. (fa, és rajta van a PX monogram is:) Tulajdonképpen mindegy, hogy hordasz-e vagy sem, nem múlik rajta a hited, de csak azért ne vedd le, mert mások nem értik...
Én is akkor vettem ezt, amikor megtértem.:) Különös figura voltam, biztos engem sem értettek... (Biztos most sem értenek..:D) De ne engedd, hogy befolyásoljanak, vállald büszkén! Én is büszke vagyok rá, és furcsa lenne, ha nem lenne rajtam. :)
18/L
Nem csak akkor utálod Istent, ha kijelented, hogy "igen, Istenem, én utállak". Tényleg ennyire naív vagy? Az, hogy mit mondasz egy dolog. Lehet, egy szóval sem mondod, hogy utálod, de ha olyan életet élsz, ami neki nem tetsző, akkor a tetteid beszélnek helyetted.
Mellesleg a történelemben a legtöbb megalomán idióta, zsarnok mind azzal a tudattal halt meg, hogy ő jóban volt Istennel és nem sértette meg semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!