Isten a pszichopatákat is szereti?
Atomirészecske a nicknevében rejtetten az agyának méretére utal :)
(Bocs, ezt nem hagyhattam ki.) :D
Kepano Junior !
...az ateizmus is hiten alapul...mégpedig azon, hogy szerintük nincsen isten...és ez valóban nem vallás, de hitnek hit, ha hibás is!...mert ők ezt hiszik, hogy nincsen isten, de nics szervezetük, és nincsen közös vallásuk, mindannyian akár mással indokolhatják azt meg, amit hisznek, míg a vallásnak megvannak a különböző hitrendszerei, amelyet egy-egy közösség közösen vall... :D
Tévedsz, mivel én tökéletesen értem, mire akarsz kilyukadni. Te nem értesz engem. Megint máshogy fogalmazok.
Van egy dolog. Nevezzük egy istennek. Lényegtelen, hogy létezik-e, vagy sem. Mivel beszélnek róla az emberek, de tulajdonképpen egy megfoghatatlan dolog, mindenki kialakít erről a bizonyos istenről egy saját kis képet a fejében. Ez a kép valakinél egy öreg bácsika fent a felhőkön ücsörögve, valakinél magát a természetet jelenti, valakinél valami mindent átható szeretetet, valakinél ősi idegeneket, valakinél ez politeizmusban nyilvánul meg(pl nálam), és van olyan, akinél ez a bizonyos kép konkrétan az, hogy ez az egész hülyeség, nincs is semmiféle isten.
Na, ez a bizonyos kialakult kép, amiről beszélek, más néven hitrendszer. Az ateizmus hitrendszeren alapul.
Az általad leírt ateizmus definíció helytelen, logikátlan, értelmetlen. Az ateista abban HISZ, hogy nincs isten.
Ha itt a "hit hiányáról" lenne szó, az azt jelentené, hogy abban sem hiszel, hogy létezik, viszont abban sem, hogy nem. Egy nagy fekete lyuk tátong a tudatod ezen részén. Ez így pszichológiailag lehetetlen. Valamiben mindenképpen hiszel ezzel kapcsolatban. Vagy abban hogy van, vagy abban, hogy nincs.
Jó, némiképp igazat adok neked.
De remélem azért abban egyetértünk, hogy az ateisták "hite" teljesen különbözik a a vallásosok hitével.
Az ateizmus pedig nem vallás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!