Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kérdésem egy kis filozófia....

A kérdésem egy kis filozófia. Aki szereti az ilyesmit az nézzen lentebb! (? )

Figyelt kérdés

Tételezzük fel a teremtő isten létezését (mindegy hogy melyik vallás teremtő istenére asszociálsz)

Úgy tekintünk rá, mint minden ember apja anyja egyszerre és felé fordulunk titkokkal, bánattal, kéréssel, vallomással.

Tegyük fel, hogy az összes "gyermek" olyan kérdés-felelet viszonyban tud vele beszélni, mint ha valakivel az utcán társalogna.

A szituáció: Az ember azt mondja a teremtőnek, hogy őneki már nincs szüksége sem isteni segítségre, sem bocsánatra. Ne jutalmazza őt de ne is büntesse se az életben, se a halál után. Engedje el végleg a kezét, mint ahogy a szülő teszi a felnőtt gyermekkel.

Az általad elképzelt teremtő, vagy a vallásodban szereplő teremtő ebbe bele egyezne? Merészebb kérdés: Mit reagálnál, ha te volnál a teremtő?

(Tudom, hogy az egész dolog nagyon elvont. Aki az ilyesmit nem szereti, nem értékeli, azt megkérem, hogy ne gúnyolódjon.)

2013. jan. 28. 02:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Neked is jòkor vannak ilyen kérdéseid kedves kérdező, de nem baj:)

Élvezem az ilyen érdekes kérdéseket és hozzád hasonlò embereket is kedvelem. Majdnem lemaradt az utolsò szò:D

Egy darabig elengedne Isten, de csak 50% -ban, mert a többi dolog a

gondolkodási mòdodon és döntéseiden mùlik, + a cselekedeteiden...

Ha végleg elengedne téged, az egy olyan pokolszerű Istentelen állapotot jelentene vagy fokozatos teljes megsemmisülést, leépülést.

Isten igazságos és nem gonosz. De ami nem erősìt meg, nem tisztìt meg bennünket az megöl...Isten maga az élet és bölcsesség, minden szeretet forrása. Rajta kìvül nincs más út csak a pusztulás...Neked szabad akaratod van választani. Az élet is egy lecke. Szembesülhetsz magaddal és megízlelheted a halált...Ha Istent számunkra szinte lehetetlen teljesen felfogni, annyit akkoris tudhatunk ròla amennyit szükséges, ha nem is éppen az eszünkkel... Az atya azt szeretné hogy egyek legyünk vele!

Ő bennünk és mi benne, az IGE által és a szent szellem segítségével...

2013. jan. 28. 03:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem engedne el, hisz most is elengedte a kezünket és nézzetek körül mivé lettünk. Ha te mint egy alkoholista vagy drogos fiú apja lennél és a fiad arra kérne hagyd őt békén, ne segíts rajta, megtennéd? Én bizos nem, ha ilyet kér nincs tisztában a következményekkel, ez biztos. Egyébként csak nézzetek önmagatokba, bizos volt veletek is olyan, hogy a pokolba kívántátok az ősöket mert nem engedett el 14 évesen egy reggelig tartó buliba, nem? Szerintetek miért? Mert féltett és úvni akart, nem kib*szásból, biztos. Viszont most, hogy idősebbek vagytok már belátjátok, hogy igaza volt és te sem engeded el a saját gyermeked, hisz ugyan úgy félted majd. Akkor kinek is van igaza, ha nem enged el maga mellől? Szerintem evidens a válasz, Isten nem engedne el, akárhogy kérném. Vagy a másik eshetőség a jelenlegi: Menj és boldogulj ahogy tudsz de úgyis visszajössz hozzám, mint napjainkban, mi is keressük az úrhoz vezető utat. Megadta a lehetőséget, hogy azt tegyünk amit akarunk, mert tudta, hogy úgyis vissza megyünk. Nekem ez a véleményem.
2013. jan. 28. 03:46
 3/7 poet1 ***** válasza:
54%
A teremté és a szülés nem ugyanaz. A szülőtől lehet függetlenedni,de a teremtőtöl nem a ráutaltság miatt. Ha a teremtmény normális identitású, meg sem fordul benne a függetlenség,részben mert tudja hogy ez lehetetlen,pont mert magamtól képtelen voltam akarni,h teremtődjek,részben pedig az eredeti teremtési motivációt, a szeretet közösséget sértené súlyosan. Ha elhagyja,maga az a büntetés. Ha én volnék a teremtő, mérges és szomorú lennék,de nem érzelmileg.
2013. jan. 28. 07:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Erről a tékozló fiú példabeszéde jut eszembe. Kérte az apját, hogy adja ki az örökséget, és hagyja elmenni. Az apja megtette. Ám a fiúnak egy idő után semmije nem lett, eltékozolt mindent, és tönkrement. Ekkor kétségbeesésében mégis visszament az apjához, aki tárt karokkal fogadta. Ilyen a mi Mennyei Atyánk is.
2013. jan. 28. 09:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Nos jó kérdés:Nagyon tetszik.

Ádám esetében ez megtörtént:

Ádám és a felesége a döntésükkel ugyan ezt mondták ki.

Nem akarunk tőled segítséget, inkább a halál.

Mert hát az életben maradás nyilván az engedelmességtől függ.

Nos az emberek megkapták ezt a lehetőséget, és a mai napig is elengedte azok kezét akik így gondolkodnak.

Érdekes, hogy ezek az emberek pedig itt a gyíken még is itt vannak és rágalmazzák a teremtőt, hogy miért nem foglalkozik velünk?

De hát mi sem foglalkozunk vele...Figyelembe se vesszük a kéréseit.

Magunkat akarjuk irányítani...

akkor milyen jogon vonjuk kérdőre azt akit mi magunk taszítottunk el magunktól?

szidják, gyalázzák, lére hozzák a saját "vallásaikat" ami nem egyezik a teremtő akaratával.

Mintha arra akarnák kötelezni a teremtőt, hogy segítsen de úgy hogy ne kérjen semmit cserébe csak Ő adjon ha már létre hozott minket.

Milyen gyalázatos emberi gondolkodás.

mint ha a gyermek azt mondaná a szülőnek:

Jó hogy megszültél de ha már élek akkor örökké gondomat viseld, de ne szólj bele az életembe.

hogyan mutatom ki a szeretetemet értékelésemet az életadómnak?

Így ?

Nos nekem ez a véleményem. köszönöm, hogy elmondhattam.

2013. jan. 28. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Mivel szabad akaratot adott az embernek, csak ennyit válaszolna szerintem: mivel szabadon dönthetsz, ezért a választást meghagyom neked. Ha jónak látod tedd azt, de számolj a következményekkel. (Pokol, szenvedés stb.)

vagy b esett:

megpróbálna, ilyen olyan kérdésekkel, utalásokkal ráébreszteni arra, hogy ez rossz, de a döntést meghagyja neked.

2013. jan. 28. 18:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekünk van szükségünk az Istenre,és nem fordítva,nélküle még levegőt se tudnánk venni.

És akkor mondanánk-e,hogy nincs szükségünk Őreá.

Ezt jó felismerni,és bízni megbocsájtó kegyelmében,mert Ő az élet Ura.

És nem hagy el minket,csak mi fordulunk el,ha nem keressük az Ő akaratát.

2013. jan. 28. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!