Hány arca van Istennek?
Ha arra utalsz, hogy milyen jellemvonásai vannak: igen sokrétű, de hát az ember sem egyszerű. Mi is tudunk nagyon szeretni, de tudunk haragudni, gyűlölni is...
Isten jellemvonásai a teljesség igénye nélkül biblia alapján:
-felséges
-szerető
-igazságos
-szuverén
-mindent tudó
-mindenütt jelenlévő
-mindenható
-örökkévaló
-irgalmas
-szent
-féltékeny
-bűngyűlölő
-hadakozó Úr
2!
Egy ilyen: :), és még ez: :(
a kérdés két értelmű.
Nos mivel nem tudjuk igazából hogyan néz ki a teremtő ezért nem is tudjuk, hogy az arcot hogyan lehetne az Ő esetében értelmezni.
Ha abban az értelemben kérdezed, hogy mik tulajdonságai
azt részben az előttem szóló elírta a másik még mosolyt és bánatot is kölcsönzött neki.
A teremtsünk embert a Képünkre, azt nem szó szerint kell venni, hanem abban az értelemben, hogy a teremtő felruházott avval a 4. fő tulajdonsággal ami neki van, hogy ebben az értelemben hasonlítsunk rá.
Az Ő ábrázata, nem ismert.
Zsömle/lány
Köszi a válaszokat, mentek a zöldek:)
Zsömlének:
A tulajdonságaira gondoltam, mert például te tagadod a háromságot így értelmetlen lenne arról beszélni:)
Ha viszont valaki tudja hogy néz ki Isten, engem az is érdekel:D Bár nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!