Isten a pszichopatákat is szereti?
Sowilo!
Ne legyél már ennyire buta! Az ateizmus nem vallás. Vannak papjai? Esetleg templomai? Törvényei vagy szabályai? Nem, az ateizmus egy világ nézet, semmi köze a vallásokhoz, hiszen egy buddhista is ateista, hisz nem hisz isten(ek)ben. A hit hiánya nem egyenlő ma hittel. Ja, és a hit sem egyenlő a vallással. Lehet valaki hívő, hihet Istenben, nem kell ahhoz vallásosnak lenni.
Valaminek a nem létét nem lehet és nem is akarja senki sem bebizonyítani. Hogy bizonyítod be, hogy nem létezik a láthatatlan rózsaszín egyszarvú?
"Hogyan lehetsz BIZTOS abban, hogy nincs Isten?"
Mondj egy dolgot, ami a létét igazolja!
Az "Isten" a primitív kultúrák által létrehozott entitás. De mi már nem vagyunk primitívek, ugye?
Látom kiragadtad a lényeget. Akkor máshogy fogalmazom meg. A vallásokban egy a közös: hitrendszereken alapulnak. Nem minden vallásnak vannak papjai, és templomai. Ahogy egyháza sem mindnek van, de egyes helyeken már van ateista egyház, és itthon is folyamatban van, bőszen toborozzák a tagokat. A buddhistákat meg ne hozd fel, mert gyanítom, nem töltöttél a filozófiájuk tanulmányozásával valami sok időt, ez pedig elengedhetetlen, hogy megértsd. Attól, hogy nem hisznek istenekben, hisznek olyan dolgokban, amik miatt biztosan beszólnál nekik.
Nincs olyan, hogy "a hit hiánya". Ez teljesen értelmetlen. A különböző hitrendszerek az emberi tudat részei. Bizonyítsam be, hogy nem létezik láthatatlan varázslófasz? Nem tudom bebizonyítani. Szerintem nem létezik, én így hiszem. De csak 99%-ig lehetek benne biztos, amiből az jön le, hogy nem vagyok benne teljesen biztos. Tehát marad a hit.
Bizonyítsd be nekem, hogy létezett Buddha. Idehozod nekem a csontvázát? Elém raksz egy adag történelmi tényt, ami vagy kamu, vagy nem? Nem TUDOM hogy létezett, viszont HISZEM, hogy igen. Amiben csak 99%-ig vagy biztos, az nem tudás. Az hit.
Egyébként Kepano, te legalább tudsz érvelni, lehet veled beszélgetni. Ezzel szemben Atomirészecske félelmetesen hülye... Az utolsó kommentjétől a szemem kifolyt. Ki bizonyította be, hogy nem léteznek istenek?:D
Sowilo!
Látom, nem érted. Ateizmus="vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az istenben vagy istenekben való hit hiánya(!!!!!)." ( [link] )
Tehát egy vallásos is lehet ateista, de az ateizmus nem vallás.
Amúgy azt jól mondod, hogy idézlek: "A vallásokban egy a közös: hitrendszereken alapulnak." Az ateizmusnak, ha vallás, milyen hitrendszeren alapulnak? Mert az ateistákban annyi a közös, hogy nem hisznek semmiféle isten létezésében. Egy vallásnak vannak szokásai, törvényei, amiket be kell tartani, aszerint kell élni. Az ateizmusban hol van meg mindez?
"Nincs olyan, hogy "a hit hiánya"."
Egyébként az ateizmus a teizmus ellentéte. Az a fosztóképző, tehát valaminek a hiányára utal ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!