Isten a pszichopatákat is szereti?
Istenkép. Hát, ha csak erről van szó, nekem több is van. Többek között a keresztény istenben is hiszek - mint ellenségben.
De hogy válaszoljak: egy olyan isten aki a mi oldalunkon áll, szerintem nem ítéli el a pszichopatákat, mivel a pszichopata nem tehet róla, hogy az. Ez egy elmebetegség, ami kialakul. Kérdező, ha a saját gyerekedből egy pszichopata lenne, még szeretnéd, ugye? Szerintem igen. Aki viszont szándékosan ellenük fordul, azt nyilván nem kedvelik az istenek, az az ellenségük.
"Vagyis ők sosem fognak megtérni úgy, hogy szeressék Istent, Jézust, mert nem képesek erre."
Isten szeretetét ne keverd az emberi szeretettel.Istennek,a határtalan szeretetnek mindegy,hogy szeretik-e vagy nem,mivel tökéletesen elég önmagának.Ha nem szeretik,nem fog megsértődni,mert nincs min,hiszen aki maga a szeretet,az miféle hiányból adódóan követelne meg viszont szeretetet másoktól? Isten csak egy lehetőség.A nap sem tud nem nap lenni,hanem csak süt,és süt,egyszerűen azért,mert ő a nap,te meg eldöntheted,hogy megmártózol-e a sugaraiban,vagy nem.Ha nem,akkor nem,fagyoskodhatsz is,nem fogja rád erőltetni a meleget.Na,Isten is ilyen:)
Nem,ezt nem bebeszélni kell,hanem érezni,és tudni.
Persze semmit sem kell.Ez a lényeg.Semmit ne erőltess magadra amit másoktól hallasz.A te érzéseid,döntéseid,tapasztalataid a tieid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!