Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a katolikusok hisznek...

Ha a katolikusok hisznek Istenben és szeretik és tisztelik Őt, akkor miért engedhetik meg maguknak azt, hogy szobrokat és festett meg faragott képeket tartogatnak a templomaikban?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, a bálványokkal kapcsolatban esik szó a 10 parancsolatban, vagy ő náluk ez valamilyen módon kiesett?

2013. jún. 27. 21:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 Girgoy ***** válasza:

Hát, látom, valamit csak megmozgattam... :)

Oké, nem erőltetem a teológiai vonalat, mert látom (abból is, ahogy a szavakat fűzöd), hogy annak megértése nem fog menni. Még csak annyit jegyeznékmeg, hoyg az ikonokat is isteni iheltésre festik, imádságos lelkülettel, és megvannak a maga szabályai, hogy ne hülyeséget fessenek az alkotók. Végezz el egy egyszerű kísérletet. Van valaki, akit Te szeretsz? Házasátárs, barát, gyerek, stb. Van tőle leveled, üzeneted? Van tőle fényképed? Olyan tárgy, amit tőle kaptál?

Amikor ezeket a tárgyakat veszed kézbe, ugye mindegyiknél jó érzés tölt el. Akkor próbáld meg most azt, hogy a szeretteednek az üzenetét féltve őrzöd, de elégeted a fényképét, kidobod a tőle kapott tárgyakat a kukába, mondván, hogy az nem az adott személy, hanem csak egy tárgy! De a üzenetet ne tekintsd ilyen tárgynak, még ha nem is tudod megindokolni, hogy az miért van közelebb a személyhez, mint a fényképe. És aztán viszgáld meg, hoyg vajon az, hogy akkor szereted-e jobban az illetőt, ha MINDEN tárgyat, ami rá emlékeztet, tiszteletben tartassz, vagy valami beteges baromság miatt csak az üzeneteit, és a többi tárgyát kivágod a kukába!

Mondd el, hogy milyen eredményre jutottál.

U.I. a fenti Bibliai kérdésekre nem megy a válasz?

2016. jan. 28. 11:18
 52/72 anonim ***** válasza:
G-nek.Ismet jősz azzal,hogy menyire ertelmes vagy holott elemista modjara viselkedsz,keves ismeretel fogalmazhadsz igy.Ugyanis felnőtt ember nem keveri össze a szükseges nemimadati targyakat a nemszükseges imadati targyakkal.Pal azt mondja "amig hozzatok megyek mondjatok meg nekik ovakodjatok ovakodjanak a paraznasagtol,balvanyimadastol es a vertől"mi van ebben amit nem ertesz.Vagy tenyleg a ködösites bajnoka vagy,hitnelkül elsz aki azt mondod ,hogy Istent lehet imadni targyakon keresztul holott nyomatekosan kijelenti,nem osztom meg imadatomat senkivel es semi kezzelcsinalt balvanyal.Ragaszkodsz a teves hagyomanyokhoz amire Jezus azt mondta"hgyomanyaitokkal megrontotatok az en Atyam törvenyet"Vagy nemerted amit a szentirasbol olvasol,vagy nincs kelő alázat lehet köt az anyagi vagy szegyeled az igazsagot.De az embereket nem lehet becsapni es Istent főkepen nem.Mert Daniel profetanak azt mondta az angyal az utolso időben nagyoba lesz a tudas.A szentiras Isten szeleme altal volt megirva es azaltal lehet megerteni.Nem pedig ,hogy mondod teologiai szinten nem irsz mert nemertem meg.Jezu es a kovetoi se vegeztek teologiat de akik vegeztek azok ölettek meg.
2016. jan. 28. 12:43
 53/72 anonim ***** válasza:
Előttem hozzászólónak! Hogy melyiketek viselkedik elemista módjára arról lehetne vitatkozni.G.válaszai igenis értelmesek ellentétbe a tiéddel,a helyesírásodról meg jobb nem beszélni
2016. jan. 28. 13:17
 54/72 Girgoy ***** válasza:
Jól van, 29%-os (aki közben lement 27%-ra), ami nem megy azt ne erőltessük. De én legalább megpróbáltam.
2016. jan. 28. 13:25
 55/72 anonim ***** válasza:
G...lementem 27%-ba mert emberek ertekelnek nem Isten!
2016. jan. 28. 15:43
 56/72 anonim ***** válasza:
Kedves Isti!Mivel nem szoktam privát levelekre válaszolni ezért írok ide.Először is nem aláztalak meg jobban,mint ahogy te aláztad meg az előtted írót,amikor értelmetlennek nevezted a válaszát.Úgy hiszem te JT vagy mert azok szokták áldozatnak beállítani magukat.Nem tudom nálam hol találtad minden szóba a 2 hibát de nem is érdekel.Amúgy erdélyi vagyok,román iskolába érettségiztem én is akárcsak te,tehát a románt is anyanyelvi szinten beszélem,de azért még tudok magyarul helyesen írni.
2016. jan. 28. 17:13
 57/72 anonim ***** válasza:
Kedves előtemlévő 56.Utaljara azt szeretnem irni,hogy amit irtrm,hogy ket hibat kaptam EGy PAR SORBAN nem azt irtam,hogy minden szoban(hanem az egesz szovegben.En mar 68 eves vagyok es egy kis okos telefonra nehezebben irok.En nem azert irtam ,hogy jegyet kapjak a helyesirasra hanem szerettem volna az ismeretemel mast is gazdagitani.En meg sokat irtam ezekre az oldalakra de nemvoltam enyire kioktatva se a tema se a helllyesiras altal.Nem azt akarom tavolrol se mondani,hogy itt G.győzott inkabb azt mondom ahogy Jezus mondt "neszorjatok a gyongyöt a d......k ele mert utana felfalnak" ezzel elbucsozok vegleg töled es G.-től is.
2016. jan. 28. 20:56
 58/72 anonim ***** válasza:
Jó,akkor búcsúzzunk,de előbb engedd meg,hogy elnézést kérjek ha megsértettelek.Nem akarok bántani senkit,bántottak engem eleget a JT-k.Még most is kiakadok rájuk amikor látom,hogy kritizálják a más vallásokat,holott az ők házuk táján kellene takarítsanak.
2016. jan. 29. 06:14
 59/72 anonim ***** válasza:
Isti.En is az előtem levő 58-tol elnezest kerek ha veletlen szemelyeskedtem .A bibliai idezetekert nincs miert mert az az Isten szava.
2016. jan. 29. 12:25
 60/72 Girgoy ***** válasza:
Minden jót, Isti!
2016. jan. 29. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!