Ha a katolikusok hisznek Istenben és szeretik és tisztelik Őt, akkor miért engedhetik meg maguknak azt, hogy szobrokat és festett meg faragott képeket tartogatnak a templomaikban?
26: Kérdező, ezt nekem írtad? (23-24 vagyok). Akkor gratulálok, mert ez a mondat is szó szerint azt modnja, amit én mondok! Vagyishogy: figyu, lassan írom, hogy felfogd:
A BIBLIA NEM AZT TILTJA, HOGY NE ÁBRÁZOLJUK AZ IGAZ ISTENT ÉS NE TISZTELJÜNK OLYAN TÁRGYAKAT, AMIK RÁ EMLÉKEZTETNEK, SŐT: ERRE ÉPPENHOGY BUZDÍT! (Esetleg kihagytad az ÓSZ unalmasabb részeit, amik arról szólnak, hogy az Istentiszteleti tárgyakat milyen értékesnek és díszesnek faragjuk és milyen tiszteletben részesítsük?) A BIBLIA AZT TILTJA (FIGYELJ TÉNYLEG LASSAN ÍROM), HOGY: OLYAN TÁRGYAKAT NE IMÁDJUNK, AMIK NEM AZ IGAZ ISTEN FELÉ IRÁNYÍTANAK, HANEM HAMIS ISTENEK FELÉ!
Remélem, most átment, ha nem, akkor olvasd el ismét.
Na de jól van, nem szívatlak, tudom, hogy nem te vagy az egyetlen, aki ebben a tévedésben él és nem olyan könnyű megtérni abból a tévedésből, amihez annyi indulat kötődik, amitől erősnek érezzük magunkat egy Krisztus kora ótalétező nagy egyházzal szemben, stb. Oké, lazíts, igyál meg egy pohár narancslét és fuss neki megint. Beidézem a Tízparancsolatot, jön a szövegértés gyakorlat:
II MÓZ 20: 3. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
És most keresd meg benne azt, amivel érveltél (ill. általában érvelnek a protestánsok): Hol olvasod azt, hgy AZ IGAZ ISTENRŐL ne csinálj faragott képet? Kersd, keresd, keresd... Na, nincs meg? Akkor végre jól látod: a tízparancsolat arról szól, hogy NEM IGAZ ISTENT, hanem teremtményeket, hamis Isteneket bálványait ne imádd!
Egyébként annyit megsúgok, hogy volt egy nagyon penge protestáns vitatkozó, aki szintén elismerte, hogy igen, a Tízparancsolat valóban nem arról szól, hogy Istent ne ábrázoljuk és tiszteljük ezeket a tárgyakat, hanem másról... Csak oda kell figyelni, ilyen egyszerű.
Ja, most látom, a szentekről is van szó itt. Arról meg csak ennyit:
Jn 11,25 Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
Az Egíházban pont az a csodlatos, hogy nincs benne halál! Ha nincs megtiltva az, hogy kérjük olyan hívő testvéreink imáját, akik fizikailag is még élnek, akkor Krisztus ígéretét komolyan véve és átélve pont azzal hirdetjük a legjobban a keresztény örömhírt, hogy hisszük: a szentek élők, nem haltak meg!
Ilyenek miatt a protestánsok szívük mélyén még sajnos mindig az ószövetségben élnek. Tulajdonképpen nincs olyan egetföldet rengető hatása az Ő gondolkodásukban annak, hogy Isten, az Élet, megtestesült - holott pont ez a kereszténység nagy örömhíre! Ahogy a zsidók, úgy a prtestánsok is szívük mélyén ugyanazt várják: kövessük a Mennyei Isten utasításait, és amikor majd (vissza)jön a Messiás és feltámadunk, jön egy új világ. Nem, a helyzet az, hogy azóta, hoyg Isten megtestesült, a világ már nem olyan, mint régen... Krisztus és az Ő örömhíre a protestánsokban nem okozott igazi szívük mélyéig hatoló metanoiát! (Ezt a szót fordítják megtérésnek, de szó szerint értelem-változást jelent.) Az ikontisztelettel és a szentekkel az apostoli egyházaksokkal hatalmasabb örömhírt hirdetnek a világnak!
A protestánsok nem hisznek abban, hogy a lélek tudatos marad a halál és a feltámadás között; ezért látják úgy, hogy a katolikus közbenjárást kérő imák a semmibe mennek, ezt fejezik ki a bálványimádás szóval.
A katolikusok azt hiszik, hogy az emberi lelkek tudatosak maradnak a halál után is, ezért a szentek közbenjárhatnak Istennél, aki inkább hallgat rájuk, mint egy élő, bűnös emberre. Nincs tiltva azonban, hogy élő járjon közbe élőért.
Idezet Antal Atya irasabol"Látjuk tehát, hogy lehetetlenség, hogy akár bármelyik protestáns felekezet, akár bármely más, akár keresztény, akár nemkeresztény vallás igazság lehessen. Igazság legfeljebb csak a katolicizmus lehet. A katolikust kivéve ugyanis minden vallásnak éppen ellenkező tulajdonságai vannak, mint az igazságnak. Az igazság mindenütt egyforma, a protestantizmusnak pedig egyenesen a lényegével ellenkezik az egyformaság."
Ennel nagyobb hazugsagot meg nem olvastam az bisztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!