Ha a katolikusok hisznek Istenben és szeretik és tisztelik Őt, akkor miért engedhetik meg maguknak azt, hogy szobrokat és festett meg faragott képeket tartogatnak a templomaikban?
Értem én csak nem tudom azt felfogni egyszerűen, hogy egy hívő ember hogyan tud egyszerre 2 vagy több úrnak is szolgálni.
És természetesen azt sem tudom egyszerűen felfogni/megérteni, hogy ha a Bibliát jól ismerik, akkor mégis hogyan tudják azokat a bálványokat elfogadni?
Én keresztényként a legszívesebben szanaszét tördelném az összes szobrot meg képet amit csak találok a templomaikban, csak akkor meg lehet börtönbe is vinnének.
Miért, a "ne ölj"-t se vette figyelembe rengeteg keresztény.
Sőt, te éppen azt hagyod figyelmen kívül, amire Jézus tanít - tiszteld és fogadd el az embereket olyannak, amilyenek. Ha ők bálványt imádnak szerinted, te miért nem tiszteled és fogadod el őket ilyennek? Tehát te jobbnak gondolod magad Jézusnál? A gőg és a kevélység nem bűn, véletlenül?
Ez kozel sem balvannyimadas, viszont roppant elgondolkodtato, hogy beloled ilyen indulatokat valt ki egy masik iranyzat es nehany szobor. Legy kicsit toleransabb, ha igaz kereszteny vagy, en is tiszteletben tartom a te vallasodat.
Udv: Egy katolikus
Először is egy keresztény nem öl és még csak fegyvert sem fog a kezébe, ezt azért érdemes lenne tisztázni :)
Másodszor az, ha valakit megfeddek a Bibliából kiragadott idézetekkel, szerintem nem nagy bűn ;)
A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.
(2Tim 3,16)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!