Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a katolikusok hisznek...

Ha a katolikusok hisznek Istenben és szeretik és tisztelik Őt, akkor miért engedhetik meg maguknak azt, hogy szobrokat és festett meg faragott képeket tartogatnak a templomaikban?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, a bálványokkal kapcsolatban esik szó a 10 parancsolatban, vagy ő náluk ez valamilyen módon kiesett?

2013. jún. 27. 21:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
68%

Ha te kezedbe veszed a barátod/barátnöd fényképet, akkor AZT a KÉPET szereted, vagy a személyt, akit ábrázol?

Ez ugyanaz, a szobrok, képek valakit ábrázolnak, és a templomban AZT imádják, akit ábrázol és NEM magát a tárgyat.

A bálványimádásnál ugyanis egy TÀRGY az, amit imádnak.

2013. jún. 27. 22:25
 12/72 A kérdező kommentje:

Szerintem annyiban megegyezhetünk, hogy ezek bálványok.

Viszont Isten azt is mondta, hogy NE KÉSZÍTSÜNK BÁLVÁNYOKAT!

Na ezzel akkor mi a helyzet?

2013. jún. 27. 22:31
 13/72 anonim ***** válasza:
59%

A ló***** bálványok! Te viszont egy agresszív fundamentalista vagy, sokat ártasz az egész keresztény közösségnek!

Egy katolikus, akinek tele a hócipője az ilyen dumával...

2013. jún. 27. 23:28
 14/72 anonim ***** válasza:
29%

Hát furtsák ezek a kaotikusok, az fix! :D

Főleg az Olaszok.

2013. jún. 28. 00:12
 15/72 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a saját hibáiddal foglalkozz inkább, nehogy pórul járj ezzel a másokat feddek dologgal.
2013. jún. 28. 00:31
 16/72 anonim ***** válasza:
9%

Én teljesen egyet értek a kérdezővel, én is feltettem már ezt a kérdést magamnak. Teljesen jól látod a helyzetet, sőt én még megtoldanám azzal is, hogy minek egyáltalán templom? Imátkozni bárhol lehet. Isten mindenütt jelen van. Jézus is ezt mondta: "„ Isten országa bennetek van, s körülöttetek. Nem fából és köböl épült házakban. Hasítsd szét a fát és én ott leszek, emeld fel a követ és megtalálsz” (Tamás evangéliuma) "

Ennyi.

2013. jún. 28. 03:00
 17/72 anonim ***** válasza:
48%
Ja bocs még valami, hülyeség lenne lerombolni azt amivel nem értesz egyet. egyszerűen ne látogass ilyen helyeket és hagyd, hogy akiknek ez jó, imádják a bálványaikat.
2013. jún. 28. 03:01
 18/72 anonim ***** válasza:
50%

T. Kerdezo!

Teljesen igazad van, ebben a kerdesben. A Biblia vilagosan megirja, hogy Isten elott utalatos a balvanyimadas. De a katolikusok arra hivatkoznak, hogy ok "nem imadjak" a szobrokat, csak imadkoznak a szobrok altal megformalt szemelyekhez kozbenjarasert.

Nos, ez is helytelen. Hiszen a Biblia maga mondja, hogy: "Egy az Isten, egy a kozbenjaro is Isten es emberek kozott, az ember Krisztus Jezus."

Ennel vilagosabban nem lehet fogalmazni.

Masreszt gondolkodjanak el azon, mi tortent mikor Mozes lejott a hegyrol, es meglatta az aranyborjut. Nemde szettorte, es halallal lakoltak azok akik azt elkeszitettek, es imadtak?

A templomokban levo szobrok elott is leterdelnek, /sokszor megcsokoljak a szobor labat/, akkor ez mihez hasonlithato. De tudod nem is fogjak ezt belatni, es bevallani hogy ez bun. Azert mert Satan megvakitja oket. Szentul hiszik, hogy amit tesznek az jo.

Rengeteg idezet van a Bibliaban a balvanyimadassal kapcsolatban. Most nem akarom felsorolni, biztosan te is ismered ezeket. De ha kered, megirhatom.

Szoval meddo vita a balvanyimadassal kapcsolatos tema a katolikusokkal, mert nem latjak be hogy tevedesben vannak.

Meg eszembe jutott a Sidrak, Misak, es Abednego esete, akik a kiraly altal keszittetett kep elott nem akartak meghajolni, mert tiszteletben tartottak Isten torvenyet. Pedig az is csak egy kep volt, es csak annyit kellett volna tegyenek, hogy meghajolnak elotte.

Szerbusz: Judit!

2013. jún. 28. 08:15
 19/72 anonim ***** válasza:
27%

Na de kérdem én! :)

Akik azt mondják, hogy ez nem bálványimádás, azok szerint mi a bálványimádás???

2013. jún. 28. 10:07
 20/72 girl9686 ***** válasza:
91%
Nagyon bírom az ilyen embereket, gondolom senki sem tökéletes és ahogy elnézem a kommentelők nagy százaléka ateista, bárki bármilyen felekeztebe is tartozzon annak meg kell tartani a szabályokat, és nem hinném ,hogy csak a keresztények tesznek rosszat, ugyan úgy más is tiszteletben tarthatja a másik felekezet dolgait. Nem kéne egyből mindenkinek hit tudóssá fejlődni egyből ...
2013. jún. 28. 10:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!