Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúit kik üldözik és...

Jehova Tanúit kik üldözik és miért?

Figyelt kérdés
Már több tanú is említette, hogy üldözik őket, de nem igazán indokolták meg a miértjét. Itt az országban béke van, és semmiféle vallás vagy felekezet üldözéséről nem tudok, nem is hallottam róla. Lehet tévednék?

2013. jún. 26. 08:06
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
83%
Hát ha ők azok akik nem engedik pl.a vérátömlesztést,még akkor sem ha a gyereked élete múlik rajta akkor csak üldözzék őket.
2013. jún. 26. 08:17
 2/52 anonim ***** válasza:
0%

Az első válaszoló, vissza tekinthetne erre a témára amikor is tapasztalt orvosok nyilatkoznak a vér nélküli műtét mellett, és más sok országban már a nem tanuk is többsége is így műtteti magát, de hát a tájékozatlanság, meg a félre tájékoztatás ezt szüli.

Magyarországon még nincs olyan fajta üldözés, bár az üldözésnek több fajtája van.

De majd lesz nem sokára, kérlek emlékezz erre amikor Jehova Tanúit összegyűjtik illetve megtámadják a hitük miatt.

Katy Weaver

2013. jún. 26. 08:42
 3/52 Mulder614 ***** válasza:
100%
Inkább tanúk elleni ellenszenv az ami érezhető. Heves üldözés a környéken nincs.
2013. jún. 26. 08:53
 4/52 anonim ***** válasza:
91%

Az üldözést kissé erős szónak tartom. Szó sincs üldözésről, inkább csak kollektív ellenszenvről szinte mindazon emberek részéről, akikkel valaha kapcsolatba léptek.

Ennek viszont köze sincs a hitükhöz. Sokkal furcsább, sokkal taszítóbb hitvilággal is nyugton hagynak embereket, mert ez nem a hittől függ, hanem attól, hogyan viszonyul valaki az embertársaihoz. Márpedig egy értetlen, akaratos és erőszakosan téríteni próbálkozó bagázs a hitétől függetlenül is ellenszenves lesz bárkinek, akinek nem hagynak nyugtot.

2013. jún. 26. 08:55
 5/52 yuda ***** válasza:
93%

Nem akartam beírni, de ez a Katy.... :D

Nehezen tudom elképzelni, hogy mondjuk egy karambolnál, ahol folyik az emberek vére, vagy sok életbevágó műtétnél kizárt, hogy ki lehetne kerülni a véradást, vérátömlesztést, hogy egy embert megmentsenek.

Biztos van olyan műtét, ahol erre nincs szükség, de nem arról beszélünk.

Igazából, ami a tanuk ellen folyik arra nem a legjobb szó az üldözés, hanem olyan szinten életellenesek, hogy inkább megvetés az ide illő szó.

Saját gyereke egy balesetben inkább elvérezne és bámulná. Legfeljebb jehova nevet mantrázná és gyorsan kikeresné az igehelyeket.

Szörnyű ebbe belegondolni is.

Őszintén sajnálom a gyerekeiket és nem meglepő, ha felnőve menekülni akarnak a szüleiktől.

Ez nem felelős gondolkodás és most ne menjünk bele, hogy ünnepektől megfosztják, kitaszítottá teszik a gyerekeiket, mert azt még szomorúan, kiközösítve, de túl lehet élni, de egy műtéti segítség megtagadását nem.

Katy! Jó tanács. Ebbe a témába ne menj bele, mert rajtavesztesz. Ez egy agyament, életellenes, Isten ellenes álláspont. Ne védj olyat, ami ennyire életidegen. Úgysem tudod.

Nézz tükörbe és próbáld nem leköpni magad, ha ilyen szülő vagy.

Ez nem szülői szeretet, hanem a gyerek tudatos halálba küldése.

Inkább menj kapálni, vagy mittudomén mihez értesz még, de hagyd a biblia magyarázatait. Ide nem illik egyik sem.

A vérevés nem szinonímája a véradásnak.

2013. jún. 26. 09:22
 6/52 anonim ***** válasza:
60%

Minden Tanú figyelmébe ajánlom az alábbi megrázó történetet:

Azt akarták, hogy a babánk meghaljon! - Paul Blizard és családja története

[link]

nekem is ez a személyes véleményem

" Elfogadjuk, hogy vallásos meggyőződés miatt valaki bizonyos orvosi eljárásokat visszautasít. Ezt a meggyőződést tiszteletben is tartjuk, ehhez bárkinek joga van. Nem tudjuk elfogadni viszont, hogy valaki a saját meggyőződését másra ráerőltesse és ez a különböző szankciókkal kipréselt engedelmesség valakinek az életébe kerüljön. Ezt gyilkosságnak tekintjük." forrás [link]

2013. jún. 26. 09:56
 7/52 anonim ***** válasza:
84%
Nem üldözik, csak utálják őket (okkal).
2013. jún. 26. 12:57
 8/52 anonim ***** válasza:

Kedves Yuda

Köszönöm a Tanácsodat. Ám csak ahhoz nem értek aminek nem jártam utána.

egyebek mellett a vérrel kapcsolatos nézetemet nem fogom újra leírni, mert ezt már megtettem az ehhez kapcsolódó kérdésben itt már többször is, utána lehet nézni.

Tapasztalt sebészek nyilatkoznak ebben a témában, akik nem Jehova Tanúi./jw.org/

s az hogy történtek tragédiák, az nem a vér nélküli műtét miatt történtek, ezek bemagyarázások.

S igen ritka egyedi esetek, még is jobban kipellengérezik, mintha minden napos lenne.

Ha minden napos lenne akkor érthető lenne, de nem hallasz semmi olyat ami erre mutatni, csak egyszeri és régi eseteket tudsz felhozni, pedig naponta a világ minden táján műtenek vér nélkül, még nem Tanúkat is és nem hallasz halál esetekről.

Különben a vérrel történt műtéteknél is meghalnak emberek többen mint a vér nélkülieknél, még sem támadják azt.

Persze mindenkinek joga eldönteni mit tesz.

Engem vér nélkül műtöttek 2006 amikor fej műtéten estem át, és semmi bajom, élek itt vagyok.

Az egyik testvérem aki itt lakik ahol Én Szív műtéten esett át mind az öt billentyűt cserélték vér nélkül, és itt van él, és aktív.

Persze ezek is olyan dolgok mint más egyet nem értések, velünk szemben.

Ha a világban levő egyházak követnek el igen súlyos bűnöket, akkor elnézik csak egy kicsit beszélnek róla, hogy ejnye bejnye, és az emberek elfelejtik ezeket...

De ha egy Tanú követ el akár a legkisebb hibát akkora feneket kerítenek neki, hogy más óriásibb bűnök hirtelen eltörpülnek mellette.

Mi ez ha nem az, hogy a "világvallásai" hibát hibára halmozva aktív támogatást kapnak, míg egy egy tökéletlenségből elkövetett igen ritka helytelenségért meg halálra adnának azért másokat, mert nem a világ vallásaihoz tartoznak

ez is Jézus szavát igazolja:

(János 15:19) 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ.

A legkisebb dologért is, míg maguknak sokkal nagyobbakat megengednek.

Katy Weaver

2013. jún. 26. 15:54
 9/52 anonim ***** válasza:

Talán még annyit kedves Yuda,

(és ez nem a reklám helye)

sok mindenhez értek, mert sok mindennek utána járok, és kapáltam is életemben már, voltam betanított lakatos, de voltam titkárnő, takarítónő, postás, eladó-pénztáros, varrónő, az eredeti szakmámat tekintve Bőrdíszműves, szoba és rács festéssel kapcsolatosan is gyakorlott vagyok, csempézni is tudok, betonozni is, stb

Nem áll tőlem mesze sem Női, sem Férfi munka

Amit életemben csak lehetőségem volt a gyakorlatban próbálni a megélhetésért, azt igyekeztem elsajátítani.

S kíváncsi lennék, Te mi mindenhez értesz?

(gyakorlat teszi az embert mesterré) :)

Katy Weaver

2013. jún. 26. 16:02
 10/52 anonim ***** válasza:
77%

Félreértelmezed az egészet, Katy Weaver. Az egy dolog, hogy a Tanúk nem kérnek vérátömlesztést, ha ők ebben hisznek, csinálják. Ha belehalnak, az ő dolguk, az ő döntésük, ezért szidni őket már valóban csak egyszerű kötekedés.

De a belinkelt cikk példája azt mutatja, hogy a Tanúk egy ártatlan kislányt ítéltek halálra, akinek csak annyi bűne volt, hogy egy Tanú gyermeke! Lehet hinni sokmindenben, szabadon, de ha van egy ilyen helyzet, hogy vagy vérátömlesztés, vagy a biztos halál, ez már egy nyilvánvaló döntés, és ők nemes egyszerűséggel halálra ítélték azt a kislányt. Ezt pedig úgy hívják, hogy gyilkosság, ez esetben ráadásul csecsemőgyilkosság. Egy olyan csecsemőé, aki nem vétett semmit, csak rossz körökbe született.

Több hasonló példát is hallottam már, nem egy esetben "sikeresen" el is rabolták a kórházból az illetőt, tudván, hogy bele fog halni.

És ez ellen hiába ágálsz, hogy vérátömlesztéssel is halnak meg emberek, mert ez rég nem erről szól! Mert való igaz, hogy egy orvos is hibázhat, vagy a beteg teste néha nem fogadja be az átömlesztett vért. De egy orvos sosem fog azzal az előre megfontolt szándékkal vért adni senkinek, hogy megölje vele a beteget! Mert ez már embertelenség, és teljes joggal gyűlölheti bárki azokat, akik képesek szemrebbenés nélkül halálra ítélni másokat, ártatlanokat, mindezt csupán azért, mert a saját elfajzott nézeteik nem összeegyeztethetők a megoldással, ami életet menthetne! és ezt hangsúlyoznám, a saját nézeteik, nem az áldozaté!

2013. jún. 26. 16:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!