Jehova tanúit valóban üldözik?
Az imént egy ilen hozzászólást lehetett olvasni:
"Ejjj... Fogalmatok sincs, hogy milyen boldogga tesztek engem,minket mivel hozzajarultok, hogy beteljesedjen Jezus szava "Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért." Mate 24:9
MELYIK VALLAST ULDOZITEK MEG EZEN KIVUL?"
Na most akkor ezzel kapcsolatban néhány gondolat:
1. Jehova tanúit senki sem üldözi hiszen szabadon gyakorolhatják a hitüket. Nem bocsátottak ki ellenük olyan rendeletet ami veszélyeztetné a tanúk életét, és tudomásom szerint nem kell bujkálniuk az erdőben vagy egyéb helyeken a hitük miatt...
2. Jehova tanúival kapcsolatban egyszerűen az a probléma, hogy nem bírják a valláskritikát, és ezt üldözésként élik meg. Érdekes gondolkodás. Tehát akkor ez a valláskritikai rovat olyan emberek közössége, akik "üldözők"?
3. A tanúk egyszerűen nem értik meg, hogy amiatt nem szimpatikus az emberek, mert
-Teológiai hibát hibára halmoznak
-Ellenségesek azokkal szemben, akik nem fogadják el a tanításaikat.
Nektek mi a véleményetek erről?
Épp most írtam ezt a választ arra kérdésre,amire hivatkozol:
"Ejjj... Fogalmatok sincs, hogy milyen boldogga tesztek engem,minket mivel hozzajarultok, hogy beteljesedjen Jezus szava "Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért." Mate 24:9
MELYIK VALLAST ULDOZITEK MEG EZEN KIVUL?"
Igen,pl.ezért is vagytok beszűkült fanatikusok.Csak a saját világotokban tudtok élni.Nem fogjátok fel,hogy titeket nem azért nem szeretnek sokan,mint Jézust.És nagyzási paranoiában is szenvedtek,szerinted ki a búbánat üldöz titeket? és ki akar megölni? amúgy a "minden nép" közül mondj már egyet,aki konkrétan Jehova tanúi gyűlöletére specializálódott....A legtöbb ember csak röhög rajtatok,de akik utálnak,azok is a térítéseitek miatt utálnak elsősorban.Gondolkozz már el azon,hogy Jézust miért ölték meg! Ha majd te úgy fogsz élni,mint Jézus élt,akkor téged is keresztre fog feszíteni a társadalom.De ahhoz Istenné kell tenned magad.Ezt pedig nem fogod megtenni,mert nem mered Istennel egyenlőnek nevezni magad.Ez a különbség közted és Jézus között.
Ha "üldözik" is őket, az azért van, mert... Most közmondással fogok élni... "Legjobb védekezés a támadás."
És ha támadásról van szó... Igen, támadnak sok mindent. Az egyházat is, de az embereket is támadják azzal, hogy (nem ritkán) nem az embert veszik észre, hanem a velük szemben álló "megtérítendő bűnöst". Persze, tudom. Ők is emberek, és nem lehetnek tökéletesek. Csak egy kicsit megértőbbek lehetnének az emberekkel szemben.
És mondtam már, tudom, hogy ez sokakra közülük nem igaz, hogy nem próbálnak "jól bánni az emberekkel", mert találkoztam már olyannal is, aki igazán kulturáltan, sőt, intelligensen és megértően kezelte az embereket.
Szia!
Nagyon,épp itt menekült egy csoport a kert aljában!Még ide hallik az üldözők ebeinek veszett csaholása!
"MELYIK VALLAST ULDOZITEK MEG EZEN KIVUL?"
Én egyet sem, de pl. Amerikában igen ellenségesek az iszlámmal szemben, ami azt illeti, sokkal ellenségesebbek is...
A Közel-keleten keresztényüldözések is folynak, a kommunista országokban szintén nem volt, és most sem túl "kellemes" kereszténynek lenni... De mondjak valamit? Még a zsidókat is, hogy ezzel a szóval éljek, üldözik.
Napjainkban Jehova Tanúi, itt Magyarországon és még számos országban szabadon gyakorolhatják a hitüket. Számos olyan ország létezik, ahol korlátozva, illetve be van tiltva a tevékenységük, sőt szó szerint üldözik őket. Természetesen ez nem csak Jehova Tanúira igaz, mert számos olyan egyház, illetve vallás van a földön, amelyek a föld különböző részein ugyanúgy szabadon, illetve egyes országokban betiltva működnek, illetve üldözik őket. Visszatérve hazánkra, Jehova Tanúi szabadon végezhetik a tevékenységüket, beleértve a házról házra való prédikálást is. Ennek a munkának a szabad végzését is törvény szavatolja. Ha mindenki Jehova Tanúi közül megfelelően közelíti meg az embereket, és tiszteletben tartják mások nézeteit, úgy gondolom, alig akad olyan ember, aki agresszív volna velük szemben. A feladatunk nem az, hogy ráerőltessük az emberekre a hitnézeteinket, hanem felhívjuk a figyelmüket arra, hogy Isten Királysága az egyedüli megoldás az emberiség összes problémájára. Ha valaki többet megszeretne tudni arról, hogy Isten hogyan oldja meg az emberiség problémáit, és mit vár azoktól, akik élvezni szeretnék áldásait, azoknak minden kötelezettség nélkül segítünk az ismeretük bővítésében.
Ha elolvassuk a négy evangéliumot, sehol sem olvashatunk arról, hogy Jézus bárkire is ráerőltette volna a tanítását. Nekünk is az ő példáját kell követnünk. Az aki nem így jár el, az valójában, nem ismerte meg Krisztust, sőt ezáltal az Atyát sem, mivel Jézus az Ő Atyja tulajdonságait tükrözte vissza.
Kivételesen nagyon rövid leszek: maximálisan egyetértek veled, kérdező, és az összes eddigi válaszolóval is. Külön megköszönöm a választ az előttem írónak, ritkán tapasztalok ilyen normális hozzáállást Tanúk részéről.
Üdv. :)
"MELYIK VALLAST ULDOZITEK MEG EZEN KIVUL?"
Ti üldözitek az összes többit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!