Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Római Katolikusok valóban...

A Római Katolikusok valóban bálvány imádók?

Figyelt kérdés
Római katolikusként vagyok megkeresztelve de ez még gyerekkoromban amire persze már nem is emlékezem. Nem foglalkoztam a vallással sem a bibliával. De most úgy döntöttem, hogy helyes útra térek ahogyan azt Isten kéri a Biblia szerint. Voltam egy Hit gyülekezetében ahol mondják hogy a katolikusok bálványimádók meg hogy 2 részre osztották a bálványimádatot. Én a bibliát nem olyan régen kezdtem el olvasni tehát még tanulatlan vagyok ilyen téren. Na szóval voltam abban a Hit gyülekezetében és ott befogadtam jézust a szívembe persze hiszek istenben és jézusban és a 10 parancsolatnak és bibliának megfelelően szeretnék élni. Megtértem ott úgy hogy kézrátéllel egy férfi elmondott értem egy imát amit nekem is elkellett mondanom aztán ő meg is áldott utána. Ott nincsen vallás ott minden szó szerint a bibliában alapul, és ha megyek gyülekezetre a bibliát is kell vigyem nem mint például egy templomba ha elmegyek... Mi a helyes út? Adok egy honlapcímet amit kaptam hogy az alapján értesüljek: www.hit.hu Nem a Budapestibe voltam a HIT Parkban hanem a Dunaújvárosiban ami ugyanezzel foglalkozik... Nem tudom mit tegyek kérlek titeket hívőket segítsetek engem helyes irányba vezetni... Köszönöm! Isten Áldjon Titeket!
2012. szept. 2. 17:49
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
57%
Hát én a helyedben igen nagy ívben kerülném a Hit Gyülekezetét...
2012. szept. 2. 18:07
 2/45 anonim ***** válasza:
56%

a HIT egy agymosó szekta, szándékosan félreértelmezi a Bibliát, és ellenségként, ostoba népként tekint a muzulmánokra, természetesen a zsidó vallás nagyon szép és nagyon jó, Izraellel egyetemben. Kerüld el! Maradj a rendes történelmi egyházaknál.

Amúgy a Talmudban az áll több rabbi tollából,hogy Jézus követői bálványimádók. Sőt, Jézus, mint hamis próféta, a pokolban van, forró ürülékben szenved. Nem vicc, tényleg benne van, ami ugyan nem olyan irányadó, mint a Tóra, de mégis fontos vallási írás.

2012. szept. 2. 18:10
 3/45 anonim ***** válasza:
58%
(és mielőtt rámsütik a bélyeget: olvastam, és számos HIT előadást néztem már meg, hallgattam végig.)
2012. szept. 2. 18:11
 4/45 yuda ***** válasza:
79%

Azt tanácsolom, hogy ha már úgyis van bibliád, akkor olvasd.

Olyan úgysincs a bibliában, hogy legyél hitgyülis, vagy legyél katolikus.

Olyan viszont van, hogy tartsd meg a biliai igéket és jól lesz dolgod.

Tehát, olvasd a bibliát, és oda menj, ahol azt komolyan veszik és betartják.

Ha úgy látod a katolikusok Isten igéje szerint élnek, akkor menj oda, ha viszont inkább a hitgyülisek azok, akkor oda menj.

Vesd ösze mindkét közösséget a bibliában olvasotakkal, mert egyedül az lehet a mérce és el fogod tudni dönteni.

Ne hallgass egyik oldal ellenzőire sem, hanem vedd kézbe a bibliát és az alapján dönts, ne az ide beírók véleménye alapján.

Istenre kell hallgatnod, nem emberekre, de ne felejtsd el, az életed a tét. Dönts helyesen!

Egy dologot bizosan tudok. Én nem hajlonganék, térdepelnék szobrok és festmények előtt és nem tisztelném azokat, sem azt, aki mögöttük van, mert ez a tízparancsolat 2. parancsa.

"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

Ne imádd és ne tiszteld azokat;"

2012. szept. 2. 18:22
 5/45 anonim ***** válasza:

Nem tartozom egyik egyházhoz sem, és a Hit gyülekezetéhez sem.

A kérdésem az, hogy szerinted, mit jelent az a szó, hogy

Bálvány imádó?

Mert akkor máris tudnád, hogy melyik tanítás az amlyiket kerülnöd kell.

2012. szept. 2. 18:26
 6/45 A kérdező kommentje:

Ott voltam és nem értelmeztem félre mert bibliát is tanított. Egyedül a bálványimádat hogy írja a biblia

IIMóz. 20, 4Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.

5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.

Csel 17,16 Athénben pedig, mikor azokat várá Pál, lelke háborog vala ő benne, látván, hogy a város bálványokkal van tele

1Kor 10,14 Azért szerelmeseim, kerüljétek a bálványimádást.

Ézs 44,9. A bálványok csinálói mind hiábavalók, és kedvenczeik mit sem használnak, és tanuik nem látnak és nem tudnak, hogy megszégyenüljenek.

10. Ki alkotott istent, és bálványt ki öntött? a mely semmit sem használ!

11. Ímé, minden barátaik megszégyenülnek, és a mesterek magok is emberek; gyűljenek össze mind és álljanak elő; féljenek, szégyenüljenek meg együtt!

12. A kovács fejszét készít, és munkálkodik a szénnél, és alakítja azt pőrölylyel, és munkálja azt erős karjával, és megéhezik és ereje nincsen, és vizet sem iszik és elfárad.

13. Az ács mérőzsinórt von, és lefesti azt íróvesszővel, és meggyalulja azt, a czirkalommal alakítja, és csinálja azt férfiú formájára, ember ékességére, hogy házában lakjék.

14. Czédrusfát vág magának, tölgy- és cserfát hoz, és válogat az erdő fáiban, fenyőt plántál, a melyet az eső fölnevel.

15. Azokból az ember tüzet gerjeszt, vesz belőlök és melegszik, meggyújtja és kenyeret süt; sőt istent is csinál abból és imádja, bálványt készít és előtte leborul;

16. Felét tűzben megégeti, felénél húst eszik: pecsenyét süt és megelégszik, és aztán melengeti magát és szól: Bezzeg melegem van, tűznél valék!

17. Maradékából istent készít, bálványát; leborulva imádja azt és könyörög hozzá, és így szól: Szabadíts meg, mert te vagy istenem!

18. Nem tudnak és nem értenek, mert bekenvék szemeik és nem látnak, és szívök nem eszmél.

19. És nem veszi eszébe, nincs ismerete és értelme, hogy mondaná: Felét tűzben megégetém és kenyeret sütöttem annak szenénél, sütöttem húst és megettem; és maradékából útálatosságot csináljak-é, és leboruljak a fa-galy előtt?

Ef 5,5 Mert azt jól tudjátok, hogy egy paráznának is, vagy tisztátalannak, vagy fösvénynek, ki bálványimádó, nincs öröksége a Krisztusnak és Istennek országában.

1Jn 5,21 Fiacskáim, oltalmazzátok meg magatokat a bálványoktól. Ámen!

Jel 9,20 A többi emberek pedig, a kik meg nem ölettek e csapásokkal, nem tértek meg az ő kezeik csinálmányaitól, hogy ne imádnák a gonosz lelkeket, és az arany és ezüst és ércz és kő és fa bálványokat, a melyek nem láthatnak, sem hallhatnak, sem járhatnak;

Jel 22,15 De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot.

Olvastam hogy A kereszténységben nem a képet imádjuk, ez egy nagyon téves felfogás, mivel a kép csak rámutat arra, akit ábrázol, ezzel emlékeztetve a hívőt pl. egy szent cselekedeteire. Ezt már a II. niceai zsinat megfogalmazza 787-ban.

Egy példa: Ha valaki a szerelme képét a pénztárcájában hordja és gyakran megnézi, akkor az illető még nem abba a fényképbe szerelmes, hanem a kép csak emlékezteti a szerelmére.

Tehát a Katolikusok nem imádkoznak képekhez szobrokhoz stb? Csak emlékként avagy tiszteletből tartják a templomban? Mert valami olyasmit olvastam a bibliában hogy ő az úr neki imádkozzunk de ne képeknek stb de az előbbi ezt már kifejtette? Azt hallottam még hogy a katolikusok képekkel imádkoznak meg ilyenek? Honnan tudhatnám meg hogy mi az igazság? Segítsetek kérlek titeket...

2012. szept. 2. 18:29
 7/45 anonim ***** válasza:
20%

hát a katólikusok tény hogy máriát imádják és így bálvány imádok mert meg van írva a máté 4:8 ban pl hogy amikor sátán meg kísérti Jézust hogy: Felelvén pedig Jézus, monda néki: Távozz tőlem, Sátán; mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.

mózes 6:4

Halld Izráel: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr!

és még sorolhatnám hogy csak az Istent imádd aki örökké való és tökéletes.

A hit gyülekezet pedig egy nagy szekta attól hogy el mondtál a pappal egy imát még nem jelenti azt hogy meg bocsátott neked az Úr a bűneidet neked kell meg bánodd teljes szívedből és ha valóban meg akarsz térni de őszinte szívedből akkor kövesd Jézust mert hiába tartod be a parancsolatokat hogy jó legyen azok meg szüntek már ha nem tudnád akkor el mondom Jézus Születésével az új tetomentum lépett életben és neki a parancsolatait kövesd a régieket is lehet de itt már Jézus szavai a lényeg illetve ( Jézus azt is mondta hogy oszd szét a vagyonod a szegények között) már mint a gazdagokra utal és én ismerek Jehova tanúját, pünkösdit és még sok más vallást de pl ezt nem tartják be épp úgy mint a hit gyülekezetiesek sem ha valóban az atyával akarsz szoros kapcsolatot ápolni akkor kerüld a parázna életet gondolatokat és minden fajta bűnös gondolatot valls nélkül mert hidd el nincs már igaz vallás térj meg és meg lást nagy lesz a jutalmad a halál után lÁsd erre 1 példa JÁN: 11:25-26 Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él;

És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Jézust pedig úgy tudod be fogadni személyes meg váltódnak ha hiszel benne hogy ő segít neked mert ő zőrget de nem mindenki nyitja ki az ajtót vesd reá terhedet és meg látod csodás dologban lesz részed. Amúgy eggy vallásnak se higyj mert nincs igaz vallás valaki a szent 3-ságban hisz valaki a szűzben valaki hogy mihály Jézus, a zsidók nem fogadjk el krisztust mint Isten felkentjét, a hit gyülekezet a pénzedre utazik, tehát otthon tanulmányozd a bibliát és meg látod a papok meg püspökök hazudnak csak 1 kis logika pl hogy Jézus azt mondta: én és az atyám eggyek vagyunk. ezt nem arra mondja hogy ő Isten hanem arra értelmezi hogy a tulajdonságait tükrözi vissza a jóságát magyarúl Isten tükör képmása mivel Jézus Isten képmása a szentlélek pedig Istennek a szent lelke a tevékeny ereje Az Úr pedig Isten nézz utána majd de ne avatkozz bele vallásokba mert rossz útra térítenek mert mint mondottam már egyáltalán nincs igaz vallás.

2012. szept. 2. 18:55
 8/45 A kérdező kommentje:
18:55 válaszoló. A hit gyülekezetében is kell adakozni mint a templomokban tehát dobhatsz be pénzt. Csak tudom hamarosan férjhez is szeretnék menni és ahhoz is tudnom kellene melyik egyháznál maradja vagy menyjek... Nem pap volt aki elmondta az imát hanem ők úgy cselekszenek mint a bibliában hogy akihez elment már a szentlélek jézus által, az hasonlóképpen tud gyógyítani és segítséget tehát jézus krisztushoz beszélnek imádkoznak, azt mondják régóta csinálják és sok csoda történt már. Érezni lehet majd keresztelkedés után állítólag a szentlelket... Valóban a szabad akarttal való megtérés a legjobb? ha igen kisbabákat miért keresztelnek? ezt hol találom a bibliában? Igen hiszem ami történt jézussal, hiszek benne és istenben, és beszeretném tartani a parancsolatait és szeretem őt...!
2012. szept. 2. 19:10
 9/45 anonim ***** válasza:
41%

Nem követem egyik,se egyházat se!

A bálvány imádat valóban lehetséges vád,a katolikus egyházzal szemben.De szerintem nincs bálvány imádat,de a baj az,hogy a lehetőség meg van rá és lehetnek akik tudatlanságból nem csak képnek tekintik!

Egyébként én magával a Bibliával sem foglalkozom,csak simán hiszek Istenben.

De te kell,hogy eldöntsed kinek hiszel!!!De akár,hogy is Istent őrizd meg a szívedben,általa igyekezzél örömteli életet élni és okozzál sok boldogságot más embernek is.

A lényeg a hit és nem a vallás vagy egy könyv!!!

Békesség!

2012. szept. 2. 19:11
 10/45 anonim ***** válasza:
5%
ja hogy csaj vagy bocsi gyengébb leszek az most mind1 hogy meik egyházban vagy tanácsi esküvő az úgy is hzasság csak azt akarom veled tudatni mert látom a szenlélek azt hiszed személy való színű azt mondták de hidd el nekem hogy az Isten tevékeny ereje a hatalma azzal ruházta fel Jézust is és jól válogasd meg hogy meik vallst választod ha annyira ragaszkodsz hozzá akkor keresztelkedj meg és legyen templomi esküvő de a hit gyülekezetet hagyd inkább akkor a református az áll a leg közelebb az igazsághoz de rád bízom :) és ha mondanak valamit ne hidd el nézz utána és ha úgy van akkor hidd el ez csak 1baráti tanács
2012. szept. 2. 19:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!