Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Római Katolikusok valóban...

A Római Katolikusok valóban bálvány imádók?

Figyelt kérdés
Római katolikusként vagyok megkeresztelve de ez még gyerekkoromban amire persze már nem is emlékezem. Nem foglalkoztam a vallással sem a bibliával. De most úgy döntöttem, hogy helyes útra térek ahogyan azt Isten kéri a Biblia szerint. Voltam egy Hit gyülekezetében ahol mondják hogy a katolikusok bálványimádók meg hogy 2 részre osztották a bálványimádatot. Én a bibliát nem olyan régen kezdtem el olvasni tehát még tanulatlan vagyok ilyen téren. Na szóval voltam abban a Hit gyülekezetében és ott befogadtam jézust a szívembe persze hiszek istenben és jézusban és a 10 parancsolatnak és bibliának megfelelően szeretnék élni. Megtértem ott úgy hogy kézrátéllel egy férfi elmondott értem egy imát amit nekem is elkellett mondanom aztán ő meg is áldott utána. Ott nincsen vallás ott minden szó szerint a bibliában alapul, és ha megyek gyülekezetre a bibliát is kell vigyem nem mint például egy templomba ha elmegyek... Mi a helyes út? Adok egy honlapcímet amit kaptam hogy az alapján értesüljek: www.hit.hu Nem a Budapestibe voltam a HIT Parkban hanem a Dunaújvárosiban ami ugyanezzel foglalkozik... Nem tudom mit tegyek kérlek titeket hívőket segítsetek engem helyes irányba vezetni... Köszönöm! Isten Áldjon Titeket!
2012. szept. 2. 17:49
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Kedves Musztafa!

#39-ben és #40-ben adott válaszaid bizonyítják, hogy te simán egy elitista provokátor vagy! S mint ilyennel nem érdemes vitázni!

Álláspontom alátámasztására:

1. Te csak a Koránból vagy képes idézni. Én nem ezt kértem tőled. Az volt a kérdésem, hogy te személyesen mivel tudod alátámasztani hitvallásodat, amikor kijelented, hogy Mohamed próféta. Itt nem arról van szó, hogy arabok tömegei mit gondolnak, vagy hisznek, vagy hogy mit ír a Korán. Téged, személyesen mi győz meg Mohamed prófétasága felől. Erről nem tudtál semmit sem írni, tehát te elfogadtál egy előre elkészített hitvallást, amit csak fel kell melegíteni és már fogyasztható is. Az ilyen hitvallás csupán arra alkalmas, hogy provokáljon.

2. Ugyan akkor elitista is a gondolkodásod, mert azt képzeled magadról, hogy alkalmas vagy rá, hogy a katolikus vagy iszlamista hitvallással szemben felszólalókat kiosztogasd.

Nyilvánvaló, hogy vallási identitásod talán még magad előtt is zavaros. Ezek hátterén kicsit szánalmas is, amikor mások hitvallását firtatni mered. Ha rendszeresen olvasnád a Bibliát, és elgondolkodnál annak kijelentésein, képes lennél alázatot gyakorolni, ami jelenleg teljességgel hiánycikk a megnyilvánulásaidból. A Biblia az egyetlen forrás, amely által bölcsességet nyerhetünk. Bölcsesség nélkül pedig olyanok vagyunk, mint a vakok. Ezért én elmélyült bibliaolvasást kívánok neked!

Ui.: Ha a Bibliával kapcsolatos kérdéseid vannak, csak akkor válaszolj!

2012. dec. 3. 21:41
 42/45 mustafa33 ***** válasza:

"A Biblia az egyetlen forrás..."

És még engem mondsz elitistának ☺, mert merek idézni a Koránból, annak ellenére, hogy nem vagyok moszlim?. Az én hittvallásomhoz pedig semmi közöd (amúgy meg az Apostoli hitvallás).

2012. dec. 4. 01:16
 43/45 mustafa33 ***** válasza:

Ja, nem válaszoltam szerinted arra, hogy miért próféta Mohamed. Ha a Korán idézet nem elég akkor te olyan vagy mint a szemellenzős ló. Hogy engem mi győz meg prófétaságáról? Az, hogy sok millió moszlim szerint az. Az ő prófétájok. Nem mondtam soha egy szóval sem, hogy az enyém. De attól még próféta. Ahogy próféta a mormonoknak Joseph Smith, vagy a JT-knak Russell.

Ezzel befejeztem a veled való társalgást, mert egy elvakult bigottnak mondott minden szó süket fülekre talál, ezért csak pocséklás.

2012. dec. 4. 01:39
 44/45 mustafa33 ***** válasza:
A Bibliával kapcsolatban pedig nincsen feléd kérdésem. A te véleményed szerinti félremagyarázásokra és belemagyarázásokra nincsen szükségem.
2012. dec. 4. 01:43
 45/45 anonim ***** válasza:

A katolikus hitvédelem általában tagadja a bálványimádást és a második parancsolatot elhagyja illetve elcsavarja, úgy, hogy Isten csak a helytelen ábrázolást tiltotta meg, mikor a zsidó nép körül volt véve pogány népekkel.

A megtestesülés lehetővé tette a képi ábrázolást, amúgy különbséget tesznek elméletben a tisztelet és az imádás között, de kérdés ez a gyakorlatban is így van? Mi az, mikor egy-egy képcsoda alapján a képet kegyképpé válik és az előtt tömjéneznek vagy hajlonganak, nem így tettek a zsidók is az aranyborjú előtt? Mi a különbség? Semmi. A képi ábrázolást egyébként pl. Luther nem tiltotta, sőt megvédte Karlstadt képrombolásával szemben, de helytelen használtukra ő is felhívott és a protestáns templomok is jóval szerényebbek, mint a katolikusok és amúgy is az ellenreformáció stílusát a barokkot, melyre a túldiszítettség volt a jellemző nem is fogadták el.

2023. nov. 4. 08:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!