Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Római Katolikusok valóban...

A Római Katolikusok valóban bálvány imádók?

Figyelt kérdés
Római katolikusként vagyok megkeresztelve de ez még gyerekkoromban amire persze már nem is emlékezem. Nem foglalkoztam a vallással sem a bibliával. De most úgy döntöttem, hogy helyes útra térek ahogyan azt Isten kéri a Biblia szerint. Voltam egy Hit gyülekezetében ahol mondják hogy a katolikusok bálványimádók meg hogy 2 részre osztották a bálványimádatot. Én a bibliát nem olyan régen kezdtem el olvasni tehát még tanulatlan vagyok ilyen téren. Na szóval voltam abban a Hit gyülekezetében és ott befogadtam jézust a szívembe persze hiszek istenben és jézusban és a 10 parancsolatnak és bibliának megfelelően szeretnék élni. Megtértem ott úgy hogy kézrátéllel egy férfi elmondott értem egy imát amit nekem is elkellett mondanom aztán ő meg is áldott utána. Ott nincsen vallás ott minden szó szerint a bibliában alapul, és ha megyek gyülekezetre a bibliát is kell vigyem nem mint például egy templomba ha elmegyek... Mi a helyes út? Adok egy honlapcímet amit kaptam hogy az alapján értesüljek: www.hit.hu Nem a Budapestibe voltam a HIT Parkban hanem a Dunaújvárosiban ami ugyanezzel foglalkozik... Nem tudom mit tegyek kérlek titeket hívőket segítsetek engem helyes irányba vezetni... Köszönöm! Isten Áldjon Titeket!
2012. szept. 2. 17:49
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
43%

Nagyon szépen kérlek, hogy a Hit Gyülekezetét kerüld el. Hasonlóan agymosó szekta, mint a scientológusok. Itt is fizetned kell nem is keveset, itt is kémkednek utánad, és nem hagynak békén. Saját Bibliájuk van pont úgy, mint mondjuk a Jehováknak.

Lehet hogy a katolikusok bálványimádók de a Hit Gyülekezetesek egyenesen mammont tisztelik. Ahhoz hogy Istenhez beszélj, vagy imádkozz nincs szükség semmilyen templomra, egyházra. Csak egy nyugodt helyre, ahol elmélyülhetsz.

2012. szept. 3. 10:50
 22/45 anonim ***** válasza:
78%

Nézd, az a helyzet, hogy gondolhatod, hogy ha katolikus válaszoló válaszára bukkansz, nyilván tagadni fogja, hogy bálványimádó lenne. Amibe szerintem igaza is van, mert nem idegen isteneket imádnak (ami a bálványimádás valódi jelentése), sőt, a szenteket és Szűz Máriát sem imádják , "csupán" imádkoznak hozzájuk. Tehát szerintem a bálványimádás nem helytálló kifejezés. Az más dolog, hogy nekem már ez sem férne bele, mert egész egyszereűen felesleges dolognak tartom nem közvetlenül Istenkapcsolatot keresni, úgy gondolom, hogy a halott szentekhez címzett ima nem hallgattatik meg, mert semmilyen utalás nincs a bibliában arra, hogy bárki ember (pláne ha halott) tudna értünk akármit is tenni a mennyországban. Még akkor is, ha egyesek haláluk után szentnek nyilvánítják őket.

Hozzáteszem, nem vagyok Hit gyülekezeti tag (egy pünkösdi felekezetbe járok), de az ő tanításaik közelebb állhatnak az igazsághoz (már amennyire ismerem őket). Az biztos, hogy találkoztam már élő hitű hit gyülekezetisekkel(és más karizmatikus felekezetbe járókkal is), akiknek az életén áldás volt,látszottak a hitük gyümölcsei és élő kapcsolatuk volt az Úrral.

Nézd, a választás a tiéd. Nem mondom, hogy ezt ne vagy azt ne, ez csupán az én tapasztalatom, mert én is foglalkoztam megtérésem előtt a vallási felekezetekkel és mérlegeltem. Nekem az Úr segített, hiszem, hogy Neked is fog. Ne hagyd, hogy az egyik, vagy másik felekezet tagjai befolyásoljanak. Jézus fog segíteni megtalálni azt a közösséget, ahol az igazságot hirdetik, igazán boldog lehetsz, fejdődhetsz hitben és hozzád a legközelebb áll.

Kívánom, hogy így legyen, legyen áldott napod!:)

2012. szept. 3. 12:44
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

dehát minek imádkoznak Máriához? minek kérik a közben járást? mikor Jézus azt mondta Én vagyok az út az igazság és az élet, senki nem mehet az atyához csakis énáltalam...

meg szent antal meg szent balázs....meg mit tudom, én...én jol tudom mert katolikus voltam 20éves koromig... de rá kellett döbbenjek hogy egynagy hazugságban élek...az én szellemem pünkösdista... hiszek Jézus Krisztusban és a lelki ajándékokban, aSzentlélek munkájában! HA nem is igy hivom magam hogy pünkösdi de ezekben hiszek...és tudoom hogy jo!! A hit gyüli...hát énis ilyen rosszakat hallottam róla...nekem nem BIblia egyes dolgok... nem itélkezek, de nem hiszem hogy ott jo! Olyan helyre menj, ahol a teljes igazságot találod! És egyet tudok mondani, olvass utána mindegyik egyháznak ne csak a katolikusnak meg hit gyülinek...menj fel a youtube-ra nézz videokat, mindenféle gyüliről...vagy akár el is mehetsz de vigyázz ne hagyd hogy megtéveszzen egyik sem! Keresd az igazságot!

2012. szept. 3. 13:12
 24/45 anonim ***** válasza:
4%

Kedves 21.

Jó lenne ha nem Jehováznál.

Nincs saját bibliánk, mert ezzel az erővel,mindegyik fordításra rá lehet húzni, hogy ez a katolikusok bibliája, ez meg a reformátusoké, stb,

ami igazából így is van, hiszen az elnevezésükből lehet is látni.

(Katolikus Biblia,Károli református biblia, ökumenikus biblia, stb)

Zsömle/lány

2012. szept. 3. 13:46
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs saját Bibliánk"

Kedves utolsó te totál hülyének nézel mindenkit? Jehova tanúi fordították és adták ki az ÚjVilág fordítást amit persze a saját tanaikhoz igazítottak. Azt hogy hány ferdítés van benne inkább hagyjuk, de a létét letagadni elég durva, bár nem meglepő módszer.

2012. szept. 4. 14:29
 26/45 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek!

Ha a hiteles egyházat keresed, akkor ajánlom figyelmedbe, a

"Nem tudom pontosan mely szekták csinálják, de már kezd egy kicsit elegem lenni, hogy folyamatosan gyalázzák a hitemet (római katolikus vagyok). Miért kell folyamatosan gyűlölni a másikat? Jézus tanításából tényleg ez jön le nekik?" kérdés #35-ös válaszát! Itt éppen azt a választ kapod meg, amit keresel.

Ehhez kapcsolódva: Azt írod, hogy a Tízparancsolatot is fontosnak tartod. Akkor kérlek, hogy vedd elő a Bibliádat, olvasd el a Tízparancsolat eredeti szövegét! Majd hasonlítsd össze a Katolikus Egyház által vallott tízparancsolattal, és hogy mit vall és tart meg a Hit Gyülekezete az eredeti Tízparancsolatból.

(Megsúgom neked: Egyik sem az eredeti Tízparancsolatot vallja és tartja érvényesnek.)

2012. szept. 7. 03:16
 27/45 fenui válasza:

Én valamivel egyszerűbben csinálom ezt a dolgot: szerintem Isten mindenkivel külön beszél és kommunikál, mindenkit meghallgat, és ha akar, reagál is rá(szerencse,sors).Nincs alakja és teste, a világ működését a fizikai törvényekre bízta és csak azokon keresztül avatkozik be. Ebből következően, aki helyesnek tartja, hogy a mindenhol megtalálható Jézushoz, Szent Máriához és lefestett, "alakadó" istenképekhez imádkoznak, az bálványimádás. Tapasztalatom szerint, ha a tízparancsolat nagy részét betartod és arra törekszel, hogy legyen egy célod amit el akarsz érni(pl. jó munkát találni, hogy eltarthasd a családod), akkor jó úton jársz még akkor is, ha nem jársz templomba. Ha elmondod az imáidat Istennek és teljesen őszinte vagy vele, az teljesen megfelel a vallásos ember fogalmának. tipp: egyszer próbáld ki, hogy kimész a szabadba, állva lehunyod a szemed és széttárod a kezeidet, és úgy imádkozol! Hidd el, katartikus lesz :)

u.i.:evangélikus és református lelkészekkel beszélgettem és vettem részt istentiszteleteken, de nem járok templomba, és egyik történelmi egyház képviselője se mondaná rám, hogy vallásos vagyok, magamat mégis Istenfélő embernek tartom. Béke!

2012. okt. 31. 01:05
 28/45 mustafa33 ***** válasza:
0%
Fenui, ha széttárod kint a kezed és úgy imádkozol, ha netán lesz előted egy fa, a hozzád hasonló ha lát azt mondja majd, te a fához imádkozol és bálványimádó vagy. És igaza lesz, ha azt hiszed neked is igazad van, amikor azt mondod a katolikus a képhez imádkozik. Te ott kinn azt érzed, hogy Isten ott van körülötted. A kép előtt (!) imádkozó is úgy érzi, Isten ott van a közelében. Nem a kép festékjíében vagy rámájának fájában. Te a természetet használod eszköznek arra, hogy mélyebben elmerülj, hogy jobban koncentrálj, hogy szenzibiliásodat ébressze, hogy érezd az Isten fenségét az ő alkotása által. A kép előt imádkozónak a kép szolgál ugyan erre, pontosabban amit ábrázol. Egy szentkép mindig kéznél levő eszköz a gondolat valamire öszpontosításának segítésére. A krisnásnak erre szolgál a walkman, vagyis ma már a MP3 ami a fülébe ismételgeti a mantrát, a hitgyülisnek ezt a prédikátor meggyőző beszéde adja, a zsidónak az imaszíj. Ezekre senki nem mondja, hogy azt hiszik, abban van az isten, vagy hogy azt képzelik Istennek. Szerinted a katolikus olyan hülye, hogy egy vásznat hisz Istennek? Ha azt hiszed, akkor te vagy a nagyon ... ☻
2012. nov. 1. 19:51
 29/45 anonim ***** válasza:

#28-nak (mustafa33):

Az nem ellenőrizhető, hogy minden egyes katolikus mit gondol, amikor egy szoborhoz, festményhez illetve előttük imádkozik. Vitathatatlan azonban, hogy egy katolikus számára fontos a szobor vagy szent kép az imádkozásnál. Az is vitathatatlan, hogy vannak olyan katolikus hívők, akik túlzó jelentőséget tulajdonítanak a szobroknak és festményeknek. Olyanok is akadnak, akik csodatévő erőt tulajdonítanak ezeknek, akár a középkorban a számtalan ereklyéknek.

Isten egyházának ezeket a lehetőségeket nem szabadna megengedni, mert az emberi elme hajlamos a bálványimádásra, hogy tehát a teremtett dolgokat imádja a Teremtő helyett, és azoknak adjon tiszteletet.

Végül meg kell említeni, hogy a szent misén a Katolikus Egyház hitvallása szerint a pap szavaira az ostya és a bor valóságosan Jézus testévé és vérévé válik, azaz valóságosan megjelenik ott ekkor Jézus. Ezen jegyek felmutatásakor a hívek meghajlanak, letérdelnek, leborulnak. Ez csak akkor nem bálványimádás, ha igaz az a feltevés, hogy a pap szavaira valóságosan megtörténik az átlényegülés. Ezt - az Egyház állítása szerint - semmilyen emberi módon nem lehet érzékelni. Ezenkívül egyetlen más keresztény egyház sem vallja ezt. Tehát csak egy katolikusnak nem bálványimádás a szentmisén történő áldozás, a keresztények közül mindenki más számára ez bálványimádás.

A magam részéről nem gondolom, hogy a katolikusok olyan csökött agyúak, hogy élettelen dolgokat tekintenek istennek, azonban azt gondolom, hogy sokszor az éles elme sem képes bátorságot adni az Egyház tanításainak a Bibliával való elfogulatlan összehasonlításával. Sok emberben a hagyományhoz való igazodás felülírja az Isten szavához való ragaszkodást, és a józan ész meggyőződését. Isten szava ugyanis tiltja a szobrok és festmények állítását, azok tiszteletét és imádását is. Ezt a parancsolatot a Katolikus Egyház egyszerűen kitörölte a Tízparancsolatok közül. (Hozzá mert nyúlni az Isten által kinyilatkoztatott parancsolatokhoz!) De mindezeken túl ez a parancsolat még mindig érvényes. Ellenben a katolikus templomokban szobrok és festmények találhatóak, amelyek alatt gyakran ott találhatóak az imazsámolyok, és várják a hívek imáit. Ami a fentiek szerint minden bizonnyal bálványimádás.

Ismerd meg, mit vall valójában Egyházad!

2012. nov. 1. 23:24
 30/45 mustafa33 ***** válasza:
25%

A te vallásod szerint ezt amit leírtál mind a katolikus papok ferdítették el és a te vallásod a tiszta és eredeti. Az amelyik a katolikusból alakult, mert valakik elgondolkoztak a dogmákon és rítusokon és nem találták elfogadhatónak. lehet hogy igazuk van, de akkor is ők voltak a másodikak. nem a te vallásodat ferdítették el a katolikusok, hanem a katolikust a reformátorok. Mosdt nem arról vitatkozok, hogy hogy gondolta Krisztus.

A próféták sorjában utolsó volt Muhammad, ezért őt mondják a próféták pecsétjének. Utána csak hamis próféták jöttek. Igen az Isten tiltja az ábrázolást, ezt át is adta a prófétának, azért hogy ne fajuljon bálvány imádattá, nehogy ahellyett akit ábrázol, magát a képet imádják. Ez a katolikusoknál általában nem következett be, de néhol és néhány estben igen (főleg a spanyol kultúrájú területeken), ott azonban az elmaradottab népréteg butaságából eredt, az ősi pogány gondolkodásmaradékból. Ezt persze a jó üzleti érzékűpapok meglovagolták és az ilyenfajta búcsújárás jó hasznot hoz. Csak az az érdekes, hogy ha egy protestáns megbetegszik, akkor ő is elmegy csodát várni a guadalupei szűzhöz, vagy bármelyik könnyező képhez.Mert bizony sokan vannak a csíksomlói babamária előtt is keménynyakú kálvinisták.

2012. nov. 2. 00:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!