Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Hogyan reagáltok...

Jehova tanúi! Hogyan reagáltok erre a videóra? És a szövegre amit köré írtak?

Figyelt kérdés
[link]

2013. máj. 24. 21:01
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Kedves Vidiripi!

"Ezzel az igazsággal van nekem bajom. Nem az alap igazságokkal vagy alaptanításokkal. (erkölcs, megváltás, mintaima, stb.)

Hanem az egyéb tanításokkal amelyek sokszor változnak."

De ezzel megint öngólt rúgtál, hiszen tény, hogy változás nélkül NINCS fejlődés. Márpedig a Tanúk a modern kori történelmük során, sok olyan tévtant, mítoszt és filozófiát vetkőztek le, ami jellemzi még ma is azokat a vallási szervezeteket, melyek messze eltértek az igaz úttól. Tény, hogy csak az elmúlt 150 évben, rengeteg olyan kutatási eredmény, felfedezés látott napvilágot, mely néha alapjaiban változtatta meg a bebetonozottnak hitt "igazságokat".

Igen, az isteni igazság őszinte kutatói, helyreállítói, a Biblia hamis barátai ellenében változtatnak a tanításaikon, ha arra van szükség. Ez az Írás szerinti és becsületes hozzáállás.

Mi más lenne az alternatíva? A hamis, emberi kultuszok vezetőinek a "tévedhetetlen" kinyilatkoztatásai, melyeket a bibliával egyenlő szinten kezelnek? Na, az ilyeneknél tényleg nem kellenek a változások, ezeknél nem jönnének jól...

A nagy egyházak (de jellemzően a magukat keresztényeknek vallók többsége) megkövesedett dogmái, melyek emberi spekulációkra épülnek, szintén nem szeretik a változtatásokat.

"De teszem azt valaki rávilágít egy adott dologra s az nem egyezik az épp aktuális Őrtorony állásponttal akkor ő egyből ellenség, támadó, vagy üldözi a hite miatt "szegény" tanút."

Nem, egyáltalán nem! Az teszi magát "ellenséggé", vagyis lázadóvá, aki ezt emberi eszközökkel, a saját kis "forradalmával" akarja elérni - gyakran sokkal inkább a maga dicsőségét keresve, mintsem Istenét, és nem hajlandó a bibliai szellem szerint türelmet gyakorolni, kivárni a megfelelő időt arra, amikor Jehova jónak látja a kiigazítást - amennyiben egyáltalán igaza van!!!!! Ha jogos a változás szükségszerűsége, ez mindenképpen meg fog történni, hiszen eddig is megtörtént.

De nem értelek: pont azért kritizálod a Tanúkat, mert mernek változtatni, ha kell. De azt is kritizálod, hogy szerinted "gátoljuk" ezt a folyamatot azzal, hogy az (esetleg jogos) kiigazítást felvetőket is "ellenségnek" tekintjük. Most akkor döntsd már el, hogy mi a bajod???? Belezavarodtál ám, de rendesen!

"A hamis hitek miatt telt meg erőszakossággal? Szerintem ez nem így volt/van."

Szerintem meg igen! A tények is ezt bizonyítják. Minden bűn és kegyetlenség, mely a földön megtörténik, valamely hamis emberi hitre, torz világnézetre vezethető vissza. Csak el kell ismernünk az ok-okozat törvényét. Lehet, hogy egy bizonyos bűn elkövetése nincs közvetlen kapcsolatban egy bizonyos hamis tannal, mert az a bizonyos hamis eszme önmagában nem tűnik ártalmasnak, de annak a hamis tannak a gyengesége, igazságpótlókénti, hézagkitöltőkénti szerepe éppen elég ahhoz, hogy a hívőket elterelje a valódi igazságtól, mely pedig az isteni cél eltévesztését eredményezi - ami pedig a bűnt jelenti.

"Mutatnál nekem korábbi Őrtorony cikkeket arról hogy elismerik a tévedésük a korai várakozás miatt?"

Minden kiigazításkor elismerik, különben nem igazítanák ki. Már többször közzétettem arról listát, hogy a kezdetektől fogva kihangsúlyozzuk, miszerint nem vagyunk ihletett próféták, tévedhetetlenek, akik nem hibázhatnak. Hibázhatunk, de ezeket ki kell javítanunk. Ezt a Tanúkon kívül nem nagyon teszi meg senki más. Tehát nem a Tanúkon kell számon kérni a hibákat, melyek természetszerűleg jelen lehetnek a fejlődés során, hanem mindenki máson, akik ma sem hajlandók változtatni Írásellenes nézeteiken!

"Cselekedetek 1:7 Így válaszolt: "Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett."

S melyeket helyezett a hatalmába?? Tudsz róla listát adni?? Utólag könnyű okosnak lenni, sőt a legkönnyebb átaludni mindent, és félálomból rikoltozni, hogy mennyit hibázik a másik, aki cselekszi is Jehova akaratát!

"Máté 24:36 Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül."

Nem is tudakoztuk soha a napot és órát! De tény, hogy vannak jövendölések és jelek sorozatai, melyek egy bizonyos, viszonylag szűk korszakra vonatkoznak, mely igenis felismerhető Jézus szerint.

"Nekem csak az nem megy bele az ostoba fejecskémbe hogy hogyan lehetséges az hogy a szervezet szellemtől vezérelt és még is mindig igazítani kell az "igazságokon"."

Úgy kedves Vidiripi, hogy azok az emberek is, akik rendelkeznek a szellemi vezetéssel (mely nem egyenlő az istentől való közvetlen ihletéssel, vagy ihletett jövendöléssel), TÖKÉLETLEN emberek, akik ezen tulajdonságuk miatt ugyanúgy képesek a hibákra, mint mások. Úgy tudom, hogy az Írások sem tanítják, hogy a szellemtől felkent keresztények ennek hatására hirtelen tévedhetetlenné és tökéletessé váltak volna, vagy tévednék?!

"Miért kell leadni óraszámokat?

(Márk 6:30) Az apostolok pedig egybegyűltek Jézus elé, és beszámoltak neki mindarról, amit tettek és tanítottak.

Mert Isten előtt nincsenek titkok. Az apostolok pedig arról számoltak be Jézusnak hogy mit tettek és tanítottak. Nem arról hogy mennyi időt töltöttek ezzel. Persze lehetne még számtalan egyéb kérdést is írnom."

Már válaszoltam rá, hogy miért kell számon tartani sokféle mérce szerint a világméretű tanúskodó munkát. Azt itt figyelmen kívül hagytad és csak újabb értetlenkedő kérdéseket tettél fel. Szerinted a bibliai leírásban nem éppen az a lényeg, hogy BESZÁMOLTAK a tanítványok, nevezetesen arról, hogy MIT TETTEK és MIT TANÍTOTTAK. Vajon ebbe értelemszerűen nem foglaltatik bele, hogy mennyit? De igen, biztosan kiderült az is. Egyébként SZELLEMBEN KELLENE gondolkoznod neked is, nem paragrafusrágó módon.

Ha Jézus azt szerette volna, hogy egyfajta szigorú protokoll szerint tartjuk számon a prédikáló munkát, akkor Isten nyilván leírta volna a listát, mint a Tízparancsolatot, de nyilván nem ez volt a célja. A célja még egyszer: SZERVEZETTSÉG ésszerű módon!

Az ÚV fordítás állítólagos "hibáit" papagáj módjára ismételgetitek, pedig csak azok csapdájába estek ezzel, akik átvágtak a palánkon benneteket! Ezek nem "hibák", hanem részben fordítási sajátosságok, melyek arról szólnak, hogy vannak területek, melyek nem a szó szerinti módon érthetők meg a leginkább. Ez rengeteg fordítás sajátossága.

Ezek buta szóharcok, melyek némelyike a szövegkörnyezetet nélkülözve kritizál, mely módszer tipikus azoknál, akik torzítani akarnak és nem tiszta lapokkal játszanak. Pl. erre "reinkarnációs" vád.

De pl. a Károli is "asszonyt" ír, mivel nyilván azonos és hitelesebb volt a forrása.

A "ne köszöntsétek soha" pedig értelemszerű a szövegkörnyezetből, ugyanis nincs kivétel, felmentés ez alól!

A Jelenések is tipikus példája a semmitmondó és megtévesztő kritikának, melynek jelentősége nincs. Ugyanis a magyar nyelvben GYAKRAN MONDJUK, hogy az "ajtódban állok" és ez alatt nem azt értjük, hogy bent vagyok a nyitott ajtódban, hanem azt, hogy az, hogy ajtód előtt állok!

"Persze most lehet azt mondani hogy tökéletlenség meg egyebek. De hogy van az hogy más fordításoknál nincsenek ilyen "kiváló munka" hibák?"

Más fordítások valóságos "teológiai" (amennyiben ez alatt az isteni igazságot értjük) hibák sokaságával rendelkeznek! Nem véletlen az ÚV fordítás.

"Csak azt hogy minden nemzetből vannak keresztény emberek s nagyon sokan közülük hiába akarnának bármit is tenni nem tudnák megakadályozni azt hogy országuk vezetői ne kezdjenek bele egy háborúba. Csak egyéni döntést hozhatnak nem pedig kollektívat."

És ez tán nem így volt az első sz.-ban, vagy ma a Tanúknál, ha erkölcsi döntésről van szó??

"Igen a nemzeteknek csak ostoba háborúik vannak de ugyan ezen nemzetekből vannak azok is akik mindent megtesznek saját életükben azért hogy Jézust kövessék."

És ez min változtat?? Jehova Tanúi is ugyan ezen nemzetekből kerültek ki, de KIKERÜLTEK!

"Mindössze azt hogy nem minden magát kereszténynek valló ember ért egyet a háborúval s nem mindegyik egyház folyik bele ezekbe a háborúkba."

Nem is állítottam, sőt a Társulat sem állítja. De ettől még nem válik igaz kereszténnyé az egyén vagy az egyháza.

A többi pedig rágalom!

"De ami rendkívül érdekes az az hogy az Őrtoronytársulat tagja volt az ENSZ-nek. Ezt viszont meggyőződve állítom."

Akkor jó lenne tudni, hogy az ENSZ-ben milyen "tagságok" vannak, és a Tanúk milyen tagsági státuszban voltak? Nem csak vádaskodni kell vakbuzgón, hanem pontosítani, a teljes igazat is megírni!!!! Ja, hogy a vádaskodóknak ez nem szokásuk, mert a féligazságokkal és a torzított mesékkel sokkal nagyobb hatást lehet elérni???

Tehát abban legalább egyetértünk, hogy a "szervezetnek" van létjogosultsága - csak mert sokaknak ez manapság nem világos.

2013. jún. 2. 02:57
 32/35 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De ezzel megint öngólt rúgtál, hiszen tény, hogy változás nélkül NINCS fejlődés."

Na elkezdtünk focizni. :)))

Ez igaz! De a szellemtől vezérelt szervezet mindig minden körülmények között az igazságot tanítja? Viszont te magad írod: "...többnyire minket szidnak azért, mert olykor az IGAZSÁGÉRT kiigazítjuk a nézeteinket?"

De az igazságot miért kell kiigazítani? Hiszen előtte is és utána is az igazságot tanítják. Bár az előtte lévő igazság nem egyezik az utánalévő igazsággal. Akkor most mi is az igazság?

Az a baj hogy eljön az a pillanat ebben a nagy igazság kiigazítgatásokban amikor már nem lehet nyomon követni.

Pl. egyszer elkezdte nekem magyarázni egy tanú a Nemzedék tanítást/próféciát.

Hogy akik 1914-ben születtek azok még meglátják Jézus 2. eljövetelét. Aztán jött a feleség és közölte a férjjel hogy ez a tanítás már megváltozott. Gondolhatod milyen zavarban volt a férj. S a tanítás tényleg megváltozott.

Hogy azok akik együtt szolgáltak azok életkorából vonj ki átlagot, vagy hogy is van ez. Mert már úgy megvan bonyolítva meg csűrve-csavarva hogy szegény tanúk sem tudják. Csak elfogadják esetleg az érdeklődő kezébe nyomnak majd valami irodalmat és olvasd el magad alapon elvan intézve.

"Márpedig a Tanúk a modern kori történelmük során, sok olyan tévtant, mítoszt és filozófiát vetkőztek le, ami jellemzi még ma is azokat a vallási szervezeteket, melyek messze eltértek az igaz úttól."

De jó néhány olyan is van köztük ami azelőtt nem létezett. Az Őrtorony elkezdett vele foglalkozni. De érdekes hogy legtöbbször pont ezeket kell kiigazítani.

"Ha jogos a változás szükségszerűsége, ez mindenképpen meg fog történni, hiszen eddig is megtörtént."

Őszintén mondom. Úgy legyen!

"De nem értelek: pont azért kritizálod a Tanúkat, mert mernek változtatni, ha kell. De azt is kritizálod, hogy szerinted "gátoljuk" ezt a folyamatot azzal, hogy az (esetleg jogos) kiigazítást felvetőket is "ellenségnek" tekintjük. Most akkor döntsd már el, hogy mi a bajod???? Belezavarodtál ám, de rendesen!"

Igen természetes hogy nem értesz. Mert én a tanúkat nem tartom egynek az Őrtoronnyal. De a tanúk természetesen mindig úgy beszélnek mintha ők és az Őrtorony egyek lennének.

Nem! Nem zavarodtam bele.

1. Az Őrtornyot kritizálom, mert azt állítja hogy nála az igazság és azt is állítja hogy szellemtől vezérelt. Ennek ellenére még is mindig változtatnia kell az "igazságon". S azt is kritizálom még az Őrtoronyban ha valaki ezt szóváteszi akkor úgymond lázadás miatt gyorsan azt veheti észre hogy kiközösítették.

Mert nem bánta meg a "bűnét". Pedig csak a tanítással nem értett egyet viszont maga az Őrtorony is elismeri hogy nem ihletett. Akkor milyen jogon lehet valakit kiközösíteni azért mert kritizál egy tanítást? Bár ez is egy fura kettősség nem ihletett de szellemtől vezérelt. Ez hogy van?

Mert az igaz hogy a kiközösítések jelentős többsége erkölcsi bukás miatt van ez vitathatatlan. A gyülekezet ahová én járok ott is előfordulnak ilyen erkölcsi esetek miatti kiközösítés.

"Minden bűn és kegyetlenség, mely a földön megtörténik, valamely hamis emberi hitre, torz világnézetre vezethető vissza."

Meglehet! Ha hitnek tekintjük azt, hogy a kívánságomat úgy elégítem ki ahogyan én akarom s nem úgy ahogyan azt Isten helyeselné.

"Már többször közzétettem arról listát, hogy a kezdetektől fogva kihangsúlyozzuk, miszerint nem vagyunk ihletett próféták, tévedhetetlenek, akik nem hibázhatnak."

Akkor én ismételten megkérlek arra immár nem elsőre hogy mutass nekem olyan hivatkozz vagy mutass nekem olyan korábbi Őrtornyot amelyben elismerik a tévedésük a korai várakozás miatt. Kérlek! Ha már többször is megtetted akkor elég ha megkeresed és elküldöd vagy bemásolod.

"Tehát nem a Tanúkon kell számon kérni a hibákat, melyek természetszerűleg jelen lehetnek a fejlődés során..."

De számon lehet kérni abban egyet értek hogy nem a tanúkon hanem az őrtornyok kell számon kérni. Azért mert az Őrtorony azt állítja hogy nála az igazság akkor ezt számon lehet kérni tőle. Mert én mondhatom azt hogy soha nem állítottam hogy ez az igazság. De az Őrtorony ezt nem teheti meg. Nem is teszi meg így számon kérhető az igazságról.

"S melyeket helyezett a hatalmába?? Tudsz róla listát adni?? Utólag könnyű okosnak lenni, sőt a legkönnyebb átaludni mindent, és félálomból rikoltozni, hogy mennyit hibázik a másik, aki cselekszi is Jehova akaratát!"

Ezek a legjobb érveid a Cselekedetek 1:7-re? Hogy hogy utólag? Neked is szinte ugyan azok az információk állnak rendelkezésedre amik nekem. Szóval te is okoskodhatsz nyugodtan. Lista: Az összes olyan időpont amelyet sem Jézus sem az apostolai nem említettek meg. Egyértelműen azért nincs róla szó mert az Atya a maga hatalmába helyezte.

"Nem is tudakoztuk soha a napot és órát! De tény, hogy vannak jövendölések és jelek sorozatai, melyek egy bizonyos, viszonylag szűk korszakra vonatkoznak, mely igenis felismerhető Jézus szerint."

Az lehet hogy te személy szerint nem tettél ilyet. De megint csak elfelejtetted hogy voltak azok a bizonyos korai várakozások. Mert ha volt tévedés akkor csak kutattak a témában s a kutatás pont hogy tudakozódás.

"Úgy kedves Vidiripi, hogy azok az emberek is, akik rendelkeznek a szellemi vezetéssel (mely nem egyenlő az istentől való közvetlen ihletéssel, vagy ihletett jövendöléssel), TÖKÉLETLEN emberek, akik ezen tulajdonságuk miatt ugyanúgy képesek a hibákra, mint mások."

Akkor viszont még sincs náluk az igazság. Mert az igazság az nem téved. Azért az az igazság. Ez tény!

"Már válaszoltam rá, hogy miért kell számon tartani sokféle mérce szerint a világméretű tanúskodó munkát."

Bizonyára így van csak az a baj hogy én nem emlékszem rá. De nézd el ezt nekem kérlek. Mivel nincs nick neved így egy kicsit nehéz eldönteni hogy most erről veled beszéltem vagy valaki mással mert nem tudom hozzád kapcsolni a dolgot. Sorry!

"Egyébként SZELLEMBEN KELLENE gondolkoznod neked is, nem paragrafusrágó módon."

Nyugtass meg hogy te Jehova tanúja vagy! Kérlek!

"A célja még egyszer: SZERVEZETTSÉG ésszerű módon!"

Az óraszámnak milyen szervezettség elősegítő hatása van illetve hogyan járul hozzá a szervezettséghez?

Mert hogy a terület felosztás az szervezettséget kíván és még ésszerű is az egyértelmű. (ne ugyan oda mennyen több ember is) De hogy az óraszámok ezt hogyan segítik elő azt nem tudom. Na ezt kellene elmagyaráznod. Mi a célja az óraszámnak?

"Az ÚV fordítás állítólagos "hibáit" papagáj módjára ismételgetitek, pedig csak azok csapdájába estek ezzel, akik átvágtak a palánkon benneteket! Ezek nem "hibák", hanem részben fordítási sajátosságok, melyek arról szólnak, hogy vannak területek, melyek nem a szó szerinti módon érthetők meg a leginkább."

Hát igen "...akik átvágtak a palánkon.."! Tudod mivel ezek a fordítási "sajátosságok" az ÚVF-ban vannak benne így egyértelmű hogy az Őrtorony vágott át a palánkon mivel a társulat adta ki. S én magam is bármikor elolvashatom mivel rendelkezek az ÚVF egy példányával itt van mellettem az asztalon. Kinyitom és elolvasom az adott igehelyeket. S a helyzet az hogy ezek tényleg úgy vannak írva ahogyan ismételgetik. (mint a papagáj)

Nem a szó szerinti módon érthetők meg leginkább? Ezzel azt akarod mondani hogy azért van így fordítva mert így könnyebb megérteni?

Ez pont olyan mint a "ki nem érdemelt kedvesség". Pedig egy átlag ember számára sokkal érthetőbb az a szó hogy "kegyelem". Pl. - Úgy volt hogy kivágom azt a vacakot a szemétbe de megkegyelmeztem neki. Vagy: - Úgy volt hogy kivágom azt a vacakot a szemétbe de ki nem érdemelt kedvesség gyakoroltam.

Jó oké erre lehet azt mondani hogy lovaglás a szavakon. De szerintem azt el lehet ismerni nyugodtan hogy nagyon is sajátos szavakat használnak az Őrtorony kiadványok s ezáltal a tanúk is. Legyenek akkor fordítási sajátosságok és nem hibák.

"A "ne köszöntsétek soha" pedig értelemszerű a szövegkörnyezetből, ugyanis nincs kivétel, felmentés ez alól!"

Egy kivétel azért van. Ami nem tűnik ki a szövegkörnyezetből. (gondolkozz szellemben)

"És ez tán nem így volt az első sz.-ban, vagy ma a Tanúknál, ha erkölcsi döntésről van szó??"

Te írtad a nemzetek ostoba háborúit. S ezt összekötötted a nagy egyházakkal. Természetesen van párhuzam és jogos is a felvetés de azért nem lehet mindent a nagy egyházakra kenni és azok tagjaira. Meg nem mindegyik egyház és gyülekezet támogatta az adott háborút. De úgy is a vezetőség hozta meg a döntést pont úgy ahogyan Jehova tanúinál a testület hoz szervezeti döntéseket amelyek hatással vannak a tagok életére.

"Jehova Tanúi is ugyan ezen nemzetekből kerültek ki, de KIKERÜLTEK!"

Na erről még nem hallottam. Ez valami új világosság hogy a tanúk feladják az állampolgárságukat? Vagy mit értesz az alatt hogy kikerültek?

"Akkor jó lenne tudni, hogy az ENSZ-ben milyen "tagságok" vannak, és a Tanúk milyen tagsági státuszban voltak? Nem csak vádaskodni kell vakbuzgón, hanem pontosítani, a teljes igazat is megírni!!!! Ja, hogy a vádaskodóknak ez nem szokásuk, mert a féligazságokkal és a torzított mesékkel sokkal nagyobb hatást lehet elérni???"

Oké! De inkább szemléltetném. Egy Jehova tanúja megakar tanulni orgonán (hangszer) játszani. A környéken csak a templomban van ilyen hangszer. De ez az ember nagyon megakar tanulni játszani egy ilyen hangszeren. De mi történik ha a gyülekezet tagjai megtudják hogy ő egy templomba jár. De nem akkor menne amikor mise van hanem azon kívül és azért hogy megtanuljon a hangszeren játszani.

Na de azt tanítják neki hogy az egy bálvány imádati hely a hamis vallás egyik helye.

Vajon milyen döntést fog hozni ez a tanú? Inkább nem tanulok meg ezen a hangszeren játszani. Vagy titokban járok s reménykedem hogy nem derül ki.

Szerinted mit kellene tennie ennek az embernek? Vedd figyelembe azt is hogy botránkozást válthat ki ez a cselekedet! Mi legyen?

"Tehát abban legalább egyetértünk, hogy a "szervezetnek" van létjogosultsága - csak mert sokaknak ez manapság nem világos."

Nem! Abban értünk egyet hogy kell a szervezettség s szükség van arra hogy emberek irányítsanak dolgokat. De hogy mind ezt egy olyan szervezet tegye mint az Őrtorony az erős vita tárgyát képezi. A vita oka nem az hogy szervezhet e hanem az hogy mit és milyen mértékben illetve hogy mit közvetíthet az emberek felé.

2013. jún. 2. 15:17
 33/35 anonim ***** válasza:

"Ez igaz! De a szellemtől vezérelt szervezet mindig minden körülmények között az igazságot tanítja?"

Már leírtam erről a bibliára alapozott álláspontunkat.

"De az igazságot miért kell kiigazítani? Hiszen előtte is és utána is az igazságot tanítják. Bár az előtte lévő igazság nem egyezik az utánalévő igazsággal. Akkor most mi is az igazság?"

Az IGAZSÁGÉRT kellene neked is alkalomadtán kiigazítani álláspontodat, mert úgy látom, még van mit!!!! Szerinted neked, mint hívőnek nincs mit kiigazítani? Olyan értelmetlen és igazságtalan kritikával illetsz minket, ami csak azt jelentheti, hogy neked, nektek soha, semmin sem kellett és ezután pedig végképp nem kell változtatni. Miért is? Mert ezek szerint minden igazság pontos ismeretének birtokában vagytok??? Ha meg nem, akkor NEKTEK IS KELLETT és kelleni fog majd változtatni valamin, igaz?? Akkor pedig milyen alapon bírálgatsz te minket???? A tökéletes és teljes tisztánlátás alapján?

Tehát, mint láthatod, nem az igazságot kell kiigazítani, hanem a be-becsúszó tévedéseket, melyeket a tökéletlen ember akkor is elkövet, ha szellemtől vezérelt. Ezt neked is tudnod kell, de akkor miért teszel fel ilyen értelmetlen kérdéseket?!

"Az a baj hogy eljön az a pillanat ebben a nagy igazság kiigazítgatásokban amikor már nem lehet nyomon követni."

De, nagyon is nyomon lehet követni annak, aki nem lusta, hogy utánanézzen. Egyáltalán nem bonyolult. A "nemzedék" szót, ha beírod az Őrtorony ONLINE Könyvtár keresőjébe, az első cikk rögtön alaposan körbejárja a témát.

"1. Az Őrtornyot kritizálom, mert azt állítja hogy nála az igazság és azt is állítja hogy szellemtől vezérelt. Ennek ellenére még is mindig változtatnia kell az "igazságon". S azt is kritizálom még az Őrtoronyban ha valaki ezt szóváteszi akkor úgymond lázadás miatt gyorsan azt veheti észre hogy kiközösítették. Mert nem bánta meg a "bűnét". Pedig csak a tanítással nem értett egyet viszont maga az Őrtorony is elismeri hogy nem ihletett. Akkor milyen jogon lehet valakit kiközösíteni azért mert kritizál egy tanítást?"

Úgy teszel, mintha erre nem adtam volna korrekt, bibliai szellemű választ az előbb! Te a lázadó, lázító (tehát ezzel Sátán céljait szolgáló) szellemű esetleges extagok szellemében írsz. NEM AZ az lázadás és bűn, ha kérdésed van, és esetleg nem értesz valamivel egyet, hanem az, ha ezt az előző válaszomban ecsetelt formában teszed, és akarod orvosolni!!! Csak az ilyenek lesznek kiközösítve. Ezt meg kéne értened, mielőtt továbblépsz.

"Bár ez is egy fura kettősség nem ihletett de szellemtől vezérelt. Ez hogy van?"

Éppen úgy, ahogy az ókorban volt. Voltak ugye az ihletett Bibliaírók, akiket Jehova közvetlenül vezérelt arra, hogy leírják az Ő gondolatait. Voltak az ihletett próféták, akik hasonlóan tettek, csak szóban. De nem mindenki volt Bibliaíró, és nem mindenki volt próféta sem. Akik pedig nem voltak, azok ettől még lehettek szellemtől felkenve, azaz elfogadhatták és a maguk javára fordíthatták a szent szellem hatását és áldásait, mely áldások le vannak írva a Görög Iratokban - de ettől még nem lettek tökéletesek vagy hibátlanok.

""Minden bűn és kegyetlenség, mely a földön megtörténik, valamely hamis emberi hitre, torz világnézetre vezethető vissza."

Meglehet! Ha hitnek tekintjük azt, hogy a kívánságomat úgy elégítem ki ahogyan én akarom s nem úgy ahogyan azt Isten helyeselné."

De az, "ahogy te akarod" mögött mi van? Milyen szellem befolyása, irányítása van mögötte. Minden út, melyen jársz, valamilyen szellemben történik. És mivel nincs semleges út, így vagy Istenét, vagy az Ő ellenségéét követed. Ennyire egyszerű.

"Azért mert az Őrtorony azt állítja hogy nála az igazság akkor ezt számon lehet kérni tőle. Mert én mondhatom azt hogy soha nem állítottam hogy ez az igazság."

Te nagyon félremagyarázod! Jehova Tanúi azt állítják, hogy a ma ismerhető vallásos igazságot vallják, melynek a pontosabb felismerése, megértése, a Biblia hamis barátai és vallásos téveszméi, valamint a tökéletlen emberi tényezők miatt folyamatos fejlődésben van az idő előrehaladtával. Már a kezdet kezdetén is sok alapigazságot ismertünk fel a Szentírás eredeti tanításából (igen, már Russell idejében is).

"Lista: Az összes olyan időpont amelyet sem Jézus sem az apostolai nem említettek meg. Egyértelműen azért nincs róla szó mert az Atya a maga hatalmába helyezte."

Ez rossz magyarázat! A héber próféciákból pontosan ki volt számolható Jézus szolgálatának a kezdete, mint igen jelentőségteljes esemény. Nyilvánvaló, hogy ezt az eseményt is utólag ismerték fel. A nemzetek meghatározott idejének a vége, azaz az utolsó napok kezdete is rendkívüli korszak kezdetére mutat előre, sőt konkrét évre, mely a történelmi tényekből ítélve, valóban egyedülálló év volt (1914). Ez nem "azt napot, vagy órát" jelenti, melyet nem tudhatunk, hanem azon korszak kezdetét, melyre annyi sokféle jelet adott meg Jézus!

"Az lehet hogy te személy szerint nem tettél ilyet. De megint csak elfelejtetted hogy voltak azok a bizonyos korai várakozások."

Lásd a fenti szövegemet, néhány bekezdéssel feljebb.

"Akkor viszont még sincs náluk az igazság. Mert az igazság az nem téved. Azért az az igazság. Ez tény!"

De a TELJES igazság a tökéletlen embernek NEM ELÉRHETŐ, éppen ezért írtam, hogy "a ma ismerhető" igazságot ismerjük, tehát ez a gondolatmeneted értelmetlen. Jehova Tanúi az isteni igazság őszinte megismerésére törekszenek, ebben pedig minden más csoportnál messze előrébb járnak. Persze ebben a "versenyben" nem nagyon van ellenfél, hiszen többségben leragadtak a "szenthagyományoknál", az emberi filozófiáknál, stb.

""Már válaszoltam rá, hogy miért kell számon tartani sokféle mérce szerint a világméretű tanúskodó munkát."

Bizonyára így van csak az a baj hogy én nem emlékszem rá."

Az előzőt megelőző válaszomban, pont ott, ahol ezt feszegetted.

"Az óraszámnak milyen szervezettség elősegítő hatása van illetve hogyan járul hozzá a szervezettséghez?"

Az egyén számára is fontos hosszú távon számon tartani a tevékenységét, de a szervezet számára is fontos tudni, hogy globálisan és egy-egy területen milyen intenzitással folyik a munka. Elég semmitmondó lenne éppen az időtényezőt nem tartanánk számon.

"Ez pont olyan mint a "ki nem érdemelt kedvesség". Pedig egy átlag ember számára sokkal érthetőbb az a szó hogy "kegyelem". "

Ismerjük a "kegyelem" kifejezést is, de ebben az esetben az eredeti szöveg kifejezőbb.

Ha képesek volnánk tökéletesen eleget tenni Isten minden követelményének, akkor kiérdemelt kedvesség lenne a részéről megadni nekünk a megígért áldásokat. A J. H. Thayer-féle A Greek-English Lexicon of the New Testament című könyv megmagyarázza a Pál apostol által használt kifejezés jelentését, amely leírja Istennek ezt a tulajdonságát: „A (kha΄is) szó olyan kedvesség fogalmát foglalja magában, amely olyasmit adományoz valakinek, amire az illető nem szolgált rá.” Egyetlen tettünk sem érdemli meg Isten áldását. Ez ki nem érdemelt kedvesség az ő részéről, ahogy Pál mondja.

Már bocsi, de a Szentírás ezen értelmezését a szimpla "kegyelem" nem adja vissza!

"Na erről még nem hallottam. Ez valami új világosság hogy a tanúk feladják az állampolgárságukat? Vagy mit értesz az alatt hogy kikerültek?"

Jaj ne! A bibliai "keresztény nemzet", világi nemzetek feletti szervezet, itt nem a világi állampolgárság számít.

Orgona.

Ilyen mesterkélt példák millióit lehetne kitalálni. Pl. építész akarok lenni, felhőkarcolókat tervezni, és építeni..., - de olyan helyen élek, ahol csak szegénység van, még tán az országomban sincs egyetlen felhőkarcoló sem, nincs is esély rá, hogy belátható időn belül építeni lehetne. Szörnyű igaz????

Ezen kívül, vajon világi karriert akarunk-e befutni a Mindenhatónak önátadott keresztényként? És ha igen, pont az utolsó napokban, amikor Isten akaratának a cselekvése mindennél fontosabb, hiszen Isten Királyságába kerülni csak így lehet?

"A vita oka nem az hogy szervezhet e hanem az hogy mit és milyen mértékben illetve hogy mit közvetíthet az emberek felé."

Ez már csak álokoskodás, mivel minden szervezeti elrendezésünk a Bibliára épül, valamint semmi sincs ellentétben annak szellemével!!

2013. jún. 2. 22:36
 34/35 anonim ***** válasza:

Vidiripi

30. válaszoló!

Igazad van! De néha abba a "hamis hitben" vagyok hogy sikerülhet.

Tévedtem, megint!

2013. jún. 4. 17:39
 35/35 anonim ***** válasza:
Kedves Vidiripi, hogy miben "tévedtél", még észre sem vetted - sajnos! Te úgy tartod, hogy "nem érvelek", csak a betanult sódert nyomom? Ez igen! Akkor csak maradj meg a hitedben... :))
2013. jún. 4. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!