Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Hogyan reagáltok...

Jehova tanúi! Hogyan reagáltok erre a videóra? És a szövegre amit köré írtak?

Figyelt kérdés
[link]

2013. máj. 24. 21:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
48%

Vidiripi

"Ezt szerinted hány Tanú nem fogadja el?? Hogy jön ez ide?! Nem is ez a téma."

Jó hogy van ez az Őrtorony könyvtár.

[link]

A 8. bekezdést olvasd el! Hány tanú nem fogadja? Már hogy rajtad kívül még hány tanú nem fogadja el vagy veled együtt?

"És éppen ezért tisztában vagyok a felelősségemmel is, hogy "Istennek ezt az evangéliumát hirdessem" mindenkinek, akit csak el tudok érni."

Ez érdekes ,mert ezt én is így gondolom.

"És hol írtam, hogy csak a Tanúknak van hite??"

Ilyet nem írtál. A szövegkörnyezetet is figyelembe véve írtam azt hogy nem csak a tanúknak van hite.

"Nem tehet egy keresztény különbséget igazság és hazugság között? Mert ha nem ítélhetem meg a különböző hitformákat, akkor ezzel nem tehetek különbséget igaz és hamis között - szerinte ezt tanítja a Biblia??? Hol is?!

Már megbocsáss, de NEM a pusztán hit "mélysége" a lényeg, hanem az igazságtartama is!! Hihetsz te bármilyen mélyen valamiben, ha az nem igaz, semmiképpen sem lesz elismerve Isten előtt."

De igen is különbséget tehet sőt ezt meg is kell tennie egy kereszténynek.

A hit mélységéről nem beszéltem s abba nem is mennék bele.

Teljesen egyet értek veled! De akkor ne a hitét ítéld meg mert ahhoz nincs jogod. Azt ítéld meg hogy miben hisz.

Nekem sem azzal van bajom hogy hiszel hanem azzal amiket hiszel. De nem Az Atyára vagy a Fiúra gondolok. Hanem a többi dologra amit te így fogalmaztál meg: "Hihetsz te bármilyen mélyen valamiben, ha az nem igaz..."

(nem a "mélyen" szón van a hangsúly)

2013. máj. 29. 09:37
 22/35 anonim ***** válasza:
Mond meg nekik Vidiripi!!
2013. máj. 30. 02:59
 23/35 anonim ***** válasza:

Ezt írja a 8-as bekezdés vége:

"Ahogy Noé és istenfélő családja megmenekült a bárkában, a túlélés ma attól függ, hogy valakinek van-e hite, és lojálisan együttműködik-e Jehova egyetemes szervezetének földi részével."

És ez szerinted azt jelenti, hogy csak a Tanúknak van "hite"? Látod, nem tudsz szellemben gondolkozni (vagy miért ez a szó szerintiség??), hiszen te is tisztában vagy azzal, hogy itt az IGAZ hitről van szó, mely Noét és családját megmentette. Senki sem vonja kétségbe, hogy abban az időben is voltak, akik "hittek" valamiben, és????

Mi ez az értetlenkedés, nem értem...

"De akkor ne a hitét ítéld meg mert ahhoz nincs jogod. "

Hol van ilyen????

2013. máj. 30. 06:16
 24/35 Névtelenül nevű ***** válasza:

Kedves 11-es!

Örülök, hogy nincsenek kétségeid az Őrtorony Társulat tanításai igazsága felől.

Üdv.

2013. máj. 30. 13:02
 25/35 anonim ***** válasza:

Kedves Névtelenül! Persze, hogy nincsenek kétségeim! De nem azért, amiért te valószínűleg hiszed, vagyis mert egyesek szerint a "tévedhetetlenség" illúziójában ringatózunk, vagy "minden igazság tudóinak tartjuk magunkat", hanem azért, mert ha nem is vagyunk tévedhetetlenek, nem is tudunk mindent és hibázunk - mint mindenki más, legalább igyekszünk mindent megtenni azért, hogy KIJAVÍTSUK a hibáinkat!!!

Mivel szinte mindenki mástól csak éles kritikát kapunk arra, hogy kijavítjuk a hibáinkat (soha, senkitől sem hallottam még elismerő szavakat, csak felületes bírálgatásokat ez ügyben - mondván, hogy "állandóan" változtatjuk a tanainkat), ebből arra tudok csak következtetni, hogy szinte mindenki más rajtunk kívül "tévedhetetlen" és "minden igazság tudója", kiknek semmiféle kiigazításra szükségük nincs, vagy a legjobb esetben is csak alig, ami szinte észrevehetetlen.

Csakhogy, ennek a "remek" és dicsérni való állapotnak komolyan meg kéne látszani a rajtunk kívül álló, magukat kereszténynek valló csoportokban és a más csoportokkal ápolt RENDÍTHETETLENÜL békés és szerető kapcsolatukban. Hiszen mi, Jehova Tanúi, a szerintetek "hamis próféták", akik "folyton változtatják a tanaikat", rendkívül "veszélyes népség" vagyunk, akik ugye ezen - szerintetek "Írásellenes" jellemzőink miatt nem vagyunk képesek békében élni nemzetközileg a hittársainkkal, és amikor csak alkalom kínálkozik, egymást (és másokat) gyilkolásszuk a nemzetek ostoba háborúiban.

Ugye így van? Hiszen mi vagyunk az igazi kakukktojás, mi lógunk ki leginkább a sorból (nem is tartanak minket kereszténynek - ami ugye "Krisztus-követőt" jelent, nem háromságimádót :)) ), a mi tanainkkal nem ért egyet EGYSÉGESEN szinte az egész "kereszténység", tehát biztosan ránk jellemzőek ezek az imént felsorolt borzalmas dolgok, igaz???? Vagy mégsem???

Vagy mégiscsak azok teszik ezen felsorolt káros és pusztító dolgokat, akik többnyire minket szidnak azért, mert olykor az IGAZSÁGÉRT kiigazítjuk a nézeteinket? Nem éppen azok teszik ezeket, akik többnyire semmin sem változtatnak, hanem inkább ragaszkodnak az Írásellenes hagyományaikhoz, emberi tanításaikhoz, nehogy összedőljön a kártyaváruk???

2013. máj. 30. 21:46
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

Vidiripi

"Mi ez az értetlenkedés, nem értem..."

Persze hogy nem érted a dolgot ez nem is meglepő. Hogy miért? Azért mert neked magától értetődik hogy: "...a túlélés ma attól függ, hogy valakinek van-e hite, és lojálisan együttműködik-e Jehova egyetemes szervezetének földi részével."

De mivel bizonyítod hogy ennek így kell lennie? Hogy az Őrtorony ez a szervezet. Már ha tényleg lennie kell egy szervezetnek.

"De akkor ne a hitét ítéld meg mert ahhoz nincs jogod.

Hol van ilyen????"

Hogy hol? Szerintem az alábbi mondataid azt sugallják hogy csak és kizárólag Jehova tanúi követik Jézust. Persze lehet hogy túlbuzgóságomban olvasom ezt ki belőle. De talán bocsássuk szavazásra a dolgot hogy ki hogyan értelmezi és döntsük el így. Szerinted jó ötlet?

"Ettől eltekintve Jézus tanítványai (mint ma Jehova Tanúi) nem nagyobbak az uruknál, tehát ha Őt üldözték mindenféle alaptalan és rosszindulatú vádakkal, a követőit is üldözni fogják. Tehát a Tanúk hite semmiképpen sem a könnyebbik út."

"...te is tisztában vagy azzal, hogy itt az IGAZ hitről van szó..."

Persze én tudom hogy te mire gondolsz meg hogy te mit tartasz az "igaz" hitnek. Bár a tisztán látás végett, akik esetleg nincsenek tisztában ezzel, azok kedvéért definiálhatnád hogy mi is az az igaz hit.

"Senki sem vonja kétségbe, hogy abban az időben is voltak, akik "hittek" valamiben, és????"

Na ez érdekel, vesézzük ki, miben is hittek akkoriban?

25. kommentedre is reagálnék

"Mivel szinte mindenki mástól csak éles kritikát kapunk arra, hogy kijavítjuk a hibáinkat (soha, senkitől sem hallottam még elismerő szavakat,..."

Akkor hadlegyek én az első aki elismerő szavakat ír azzal kapcsolatban hogy elismeritek a hibákat. Bár ez még nem felelősség vállalás.

JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?

[link]

"Igen, voltak téves elképzeléseink arról, hogy mikor jön el a vég."

Végre elismeritek hogy évszámokat sugalltatok több millió embernek.

Szerintem ehhez nagy bátorság kell. Személy szerint örülök, hogy ezt végre megtettétek.

Szerintem lehetne a következő lépés az hogy felfedik hogy kik is fordították az ÚVF-t.

Mert az nevetséges érvelés hogy azért bújnak a névtelenség mögé hogy ne vegyék el a dicsőséget Istentől.

Mert milyen dicsőségben részesült Károli Gáspár azért hogy elkészítette az első magyar nyelvű teljes Biblia fordítást?

Vagy Káldi György. Vagy Csia Lajos és még lehetne sorolni.

De had említsek meg egy külföldit is. King James fordítása.

"Írásellenes" jellemzőink miatt nem vagyunk képesek békében élni nemzetközileg a hittársainkkal, és amikor csak alkalom kínálkozik, egymást (és másokat) gyilkolásszuk a nemzetek ostoba háborúiban."

Elnézést kérek ezért a kérdésért. De Isten nem e a nemzetekből szerzett népet a nevének? (Apostolok Cselekedetei)

"...nehogy összedőljön a kártyaváruk???"

Ez tetszik! Majd kiderül hogy mik fognak összedőlni.

2013. máj. 30. 23:59
 27/35 anonim ***** válasza:

"Teljesen egyet értek veled! De akkor ne a hitét ítéld meg mert ahhoz nincs jogod. Azt ítéld meg hogy miben hisz."

Kedves Vidiripi! Te a 21-es válaszodban ezt írtad. Mit értesz azon, hogy "ne a hitét ítéld meg"??? Mikor ítéltem én - vagy bármely Tanú - meg mások hitét? Hogyan? Tán nem ismerjük el mások jogát arra, hogy abban higgyen, amiben akar? Miről beszélsz? Ez az okoskodásod nagyon álprobléma-szagú.

Azt ítélem meg, amiben hisz.

"De mivel bizonyítod hogy ennek így kell lennie? Hogy az Őrtorony ez a szervezet. Már ha tényleg lennie kell egy szervezetnek."

Ez bizony igen hosszúra nyúlna itt..., ezért csak röviden. Az igaz vallást is ujjlenyomatszerűen azonosítja a tanítása és a cselekedetei, melynek egyeznie kell Isten Szavával. Nem túl nehéz azonosítani az igaz hitet a sok ezer közül, hiszen csak kategorizálni kell a főbb "keresztény" tanokat azon felekezetek szerint, hogy melyek tanítják, vagy vetik el.

A háromság, a lélekhalhatatlanság és az erre épülő pokol tűz tana kiváló indikátor e témában. Mindháromról kijelenthetjük a Biblia igazsága fényében, hogy nem tanítja a Szentírás. Tehát már ez is elkülöníti Jehova Tanúit mindenki mástól.

A "szervezet" szükségszerűségéről majd ezek után írok.

""De akkor ne a hitét ítéld meg mert ahhoz nincs jogod.

Hol van ilyen????"

Hogy hol? Szerintem az alábbi mondataid azt sugallják hogy csak és kizárólag Jehova tanúi követik Jézust."

És ha a Tanúk azt vallják, hogy csakis ők követik - amennyire lehet egészében és szorosan Krisztust, akkor ezzel nem ismerik el mások hitét? Ha a Tanúk azt mondják, hogy a bibliai igazságot tanítják, akkor ezzel kinek és milyen kárt okoznak? Ha van valaki, aki valamely fontos dologban megvan győződve, hogy ismeri az igazságot róla, akkor helytelen, ha elmondja másoknak??

""Senki sem vonja kétségbe, hogy abban az időben is voltak, akik "hittek" valamiben, és????"

Na ez érdekel, vesézzük ki, miben is hittek akkoriban?"

Te miről beszélsz? Mit számít az a kérdés szempontjából, hogy kik és miben is hittek, akik elutasították Noé és családja hitét, ami megmenthette volna őket??? A lényeg abban az esetben is az volt, hogy a föld a hamis hitek, világnézetek hatására megtelt erőszakosságával, mint ma.

"Igen, voltak téves elképzeléseink arról, hogy mikor jön el a vég."

Végre elismeritek hogy évszámokat sugalltatok több millió embernek.

Szerintem ehhez nagy bátorság kell. Személy szerint örülök, hogy ezt végre megtettétek."

Mi az, hogy "végre elismeritek"??? Ez hamis beszéd, torzítás, mivel Jehova Tanúi MINDIG IS, a kezdet kezdetétől elismerték, hogy nem csalhatatlanok és tévedhetetlenek, hogy megtörténik, amikor hibáznak egyes Írásrész értelmezésében. De sohasem ültünk rajta ezeken tartósan, hanem kijavítottuk őket. Ebben is nagyban különbözünk a legtöbb vallásos csoporttól.

A cikk idézte Macmillan testvért, aki beszélt arról, hogy a Tanúknak természetes, hogy elismerik a hibáikat. Igen, éppen ezért történt annyi változás a hitelveinkben már a kezdetektől fogva! Macmillan 1966-ban halt meg, tehát nem mai a szövege.

Tehát semmiképpen sem mondhatod, hogy "végre elismeritek", mert ezen változások és a tévedések elismerése kezdettől fogva megvolt. Ehhez nem "bátorság" kell, hanem őszinteség!!!

Ezen kívül a Tanúk sohasem "sugalltak" semmit, mi nem "sugallunk" semmit. A legtöbb évszámmal kapcsolatban erősen torz vádak keringenek ahhoz képest, mint amit a Társulat tanított.

Miféle "felelősségvállalásról" beszélsz? Ez az egyike a hamis és torz vádaknak, amit Jehova Tanúiról költenek az ellenségei. Minden Tanú úgy keresztelkedik meg, hogy tisztában van azzal, miszerint az igazság érdekében a jövőben is lehetnek még változások. Minden egyes Tanúnak személy szerint is alapvető, Írás szerinti kötelessége Isten előtt, hogy a lehető legnagyobb mértékben képezze magát az eddig ismeretből, ami nem kevés.

A magukat keresztény egyházaknak vallókkal nagyrészt ellentétben, a Tanúknál nem (félre)vezetők és (meg)vezetettek vannak, hanem MINDENKINEK UGYANOLYAN szintű oktatás jár mindabból az igazságból, mely elérhető!!! Sőt, a Vezető Testület minden Tanút arra figyelmeztet, hogy a lehető legnagyobb felelősséggel álljon hozzá a saját önképzéséhez, mivel sokszor a felületesség, a tudatlanság a bukás oka, az erkölcstelenségen kívül.

És éppen ebből következő "tévedés" az is, hogy a Tanúknak a rossz nyelvek szerint "meg van tiltva minden más kiadvány olvasása" a társulatiakon kívül. Mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy mit és miért olvas, vagy kutat. Ha olyan kérdés merül fel egy vallásos témával kapcsolatban, amit pont nem találok a Társulat kiadványiban (nem igazán van ilyen), akkor elmegyek könyvtárba, vagy ma már a neten is szinte mindenre találok valamilyen választ. Igen, Ahhoz kell a bibliai bölcsesség, hogy el tudd dönteni, hogy mit fogadsz el a "valamilyen" válaszok közül, és mit, miért, milyen szándékból teszel, vagy nem teszel.

Kérdései mindenkinek vannak, amit kutathat, hiszen mindenki tudatlan, csak más-más témában. Ezt legtöbbször persze a testvérek, vagy érettebb, tapasztaltabb Tanúk is meg tudják válaszolni hitelesen az Írások alapján.

"Szerintem lehetne a következő lépés az hogy felfedik hogy kik is fordították az ÚVF-t."

Ez egy indokolatlan ellenérv az ÚV fordítás, mint kiváló munka ellen! Nem hiszem, hogy te komolyan gondolod, hogy minden jó munka mögött csak világi diplomával rendelkező, vagy a többség által elismert valaki állhat. Ha észrevetted, Jehova Tanúi sem a cikkeknél, sem a könyveknél, sem az énekeknél nem szignálják a szerző(k) nevét, éppen ezért nem teszik a Bibliafordításuk esetében sem. Nem válogatunk az emberi szerzők "nagy", vagy "kevésbé nagy", "elismert", vagy "mellőzött", "népszerű", vagy "unalmas" nevei között, mint azt a világ rengeteg különböző (Biblia)fordítása, vagy irodalmi munkája esetén teszik a hívek.

A munka maga önmagáért kell, hogy beszéljen.

"Mert az nevetséges érvelés hogy azért bújnak a névtelenség mögé hogy ne vegyék el a dicsőséget Istentől."

Nem, hanem pl. a fentiek miatt. Van olyan szövege, melyről nem tudjuk, ki jegyezte le, mert NEM EZ a fontos!

"Elnézést kérek ezért a kérdésért. De Isten nem e a nemzetekből szerzett népet a nevének?"

És ezzel mit cáfolsz?

2013. máj. 31. 23:06
 28/35 anonim ***** válasza:

Mivel a „szervezet” szó nem szerepel a Bibliában, még az eredeti nyelveken sem, milyen jogunk van azt mondani, hogy Istennek van szervezete, vagy egyáltalán beszélni Isten szervezetéről?

Egy modern héber szó a „szervezet”-re az ir‧gun′ főnév. Ezt a héber e‧rag igéből származtatják, amelynek jelentése „vonalba vagy sorba rendezni”, valamint „követni”. Ennek megfelelően szervezet, a dolgok elrendezése.

A héber nyelv egy másik, „szervezet” értelmű szava, a hista‧druth′. Ez olyan szón alapul, amely megtalálható az eredeti Héber Iratokban. A hista‧druth′ szó alap vagy kulcs betűi az s, a d és az r. Ez a három mássalhangzó szerepel a héber sadar′ ige felépítésében, amelynek alapjelentése „rendbeszedni”, ami elrendezést eredményez. A sadar ige visszaható formája a hista‧druth′ főnév alapja, aminek jelentése: „szervezet”.

Noha nem találjuk meg ezt a szót az ihletett Héber Iratokban, a rokon héber főnév, a seder előfordul a Jób 10:22-ben, mégpedig többes számban: s‛darim′. A Katolikus fordítás így adja vissza a Jób 10:22-t: „ A sötétség és az árnyék országából; A sötétség honából, hol nincs semmi rend [s‛darim′], hol a napvilág is fekete éjszaka” (Lásd az 1975-ös Ökumenikus fordítást és Károlit is). „ Az Új Világ Fordítás” „ A sötét homály, a sűrű sötétség és a rendetlenség [los‛darim′] földjére, ahol nem sugárzik semmi csak sötétség van” (Lásd még Rotherham „The Emphasised Bible”). A rendetlenség, rend nélküliség az elrendezés hiányát jelenti, szervezetlen állapotot.

A zsidók mind máig használják a (széder) seder szót. A széder a Zsidó Mishnah egy része. A „Mischna” címszó alatt a M’Clintock and Strong’s Cyclopoedia így szól: „ A Mishnah hat részre van felosztva ( . . . „Szedarim”, elrendezés), amely 62 értekezést . . . 514 fejezetet tartalmaz . . . Az utóbbi szintén számtalan szakaszra oszlik”.

Így tehát a „rend” vagy „elrendezés” jelentésű szó megtalálható az eredeti Héber Bibliában. A keresztény gyülekezeten belül rend és elrendezés szükségességét hangsúlyozva, Pál apostol azt írta a Korinthusi gyülekezetnek: „Mert Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istene. Mint ahogyan ez a szentek valamennyi gyülekezetében történik. Azonban minden szépen és rendben történjék (héber fordítások: s‛darim′, s‛khonim′)” (1Kor 14:33, 40, 1975-ös Ökumenikus fordítás; 1973-as Katolikus fordítás). Ez az első századi apostoli tanács ugyanolyan erővel vonatkozik ma is Jehova keresztény tanúinak minden gyülekezetére. Pál apostol napjainak görög köznyelvén írt és a görög „szervezet” szó az or‧gan′o‧sis. E szó gyökere az er‧gon; jelentése „munka”, amely ismételten megtalálható a Keresztény Görög Iratokban.

Mindent összevéve az Írások világosságánál erőltetett az az érvelés, hogy Istennek azért nincs szervezete, mert az eredeti „szervezet” jelentésű szó nem fordul elő az ihletett héber és görög Írások ősi nyelvében. Isten minden dologban azt bizonyítja, hogy rendelkezik szervező képességgel. Mi történnék, ha nem szervezné meg engedelmes teremtményeit? Felépítésében a szervezet intelligens személyek testülete, akik azért vannak szervezetten együtt, hogy békésen és összhangban együttműködjenek egy közös cél, a szervező céljának megvalósításában.

E ténnyel összhangban Istenről ismételten ezt olvashatjuk: „a Seregek Jehovája”. A sereg pedig csapatok szervezett testülete. Tehát annak az igazságnak alátámasztására, hogy van Istennek szervezete, olvassuk el a szervezetéhez intézett következő buzdítást: „ Áldjátok Jehovát, ó ti angyalai, ti hatalmas erejűek, akik végrehajtjátok az ő szavát, hallgattok az ő szavának hangjára. Áldjátok Jehovát mind ti seregei, szolgái, hajtsátok végre akaratát. Áldjátok Jehovát mind, ti művei, uralmának minden helyén” (Zsolt 103:20–22). Jehovának volt már egy mennyei, szellemi teremtményekből álló szervezete, mielőtt a mi földünket megteremtette és az embert reá helyezte volna.

Isten, különböző hátterek mellett szóképekkel utal szervezetére. Az első alkalommal az 1Móz 3:15-ben, ahol Isten mint asszonyról beszél mennyei, szellemi szervezetéről ellentétben „a kígyó”-val, amely szókép a Sátánt, az Ördögöt jelenti. (Hasonlítsd össze: 1Mózes 3:14; Jelenések 12:9). Ez az Isten ellen lázadó őt utánozva felépített egy szervezetet Isten szervezete, Isten jelképes „asszonya” ellen.

2013. máj. 31. 23:14
 29/35 anonim ***** válasza:
12%

Vidiripi

"Mit értesz azon, hogy "ne a hitét ítéld meg"??? Mikor ítéltem én - vagy bármely Tanú - meg mások hitét? Hogyan? Tán nem ismerjük el mások jogát arra, hogy abban higgyen, amiben akar? Miről beszélsz?"

Túl reagáltam a dolgot. Ilyet valóban nem írtál. Elnézést kérek.

"És ha a Tanúk azt vallják, hogy csakis ők követik - amennyire lehet egészében és szorosan Krisztust, akkor ezzel nem ismerik el mások hitét? Ha a Tanúk azt mondják, hogy a bibliai igazságot tanítják, akkor ezzel kinek és milyen kárt okoznak? Ha van valaki, aki valamely fontos dologban megvan győződve, hogy ismeri az igazságot róla, akkor helytelen, ha elmondja másoknak??"

Ezzel az igazsággal van nekem bajom. Nem az alap igazságokkal vagy alaptanításokkal. (erkölcs, megváltás, mintaima, stb.)

Hanem az egyéb tanításokkal amelyek sokszor változnak. S azzal is problémám van még hogy mindig el kell fogadni az épp aktuális tanítást ezekkel kapcsolatban. De teszem azt valaki rávilágít egy adott dologra s az nem egyezik az épp aktuális Őrtorony állásponttal akkor ő egyből ellenség, támadó, vagy üldözi a hite miatt "szegény" tanút.

"A lényeg abban az esetben is az volt, hogy a föld a hamis hitek, világnézetek hatására megtelt erőszakosságával, mint ma."

A hamis hitek miatt telt meg erőszakossággal? Szerintem ez nem így volt/van.

"Mi az, hogy "végre elismeritek"??? Ez hamis beszéd, torzítás, mivel Jehova Tanúi MINDIG IS, a kezdet kezdetétől elismerték, hogy nem csalhatatlanok és tévedhetetlenek, hogy megtörténik, amikor hibáznak egyes Írásrész értelmezésében. De sohasem ültünk rajta ezeken tartósan, hanem kijavítottuk őket. Ebben is nagyban különbözünk a legtöbb vallásos csoporttól."

Mutatnál nekem korábbi Őrtorony cikkeket arról hogy elismerik a tévedésük a korai várakozás miatt?

"A legtöbb évszámmal kapcsolatban erősen torz vádak keringenek ahhoz képest, mint amit a Társulat tanított."

Ezt nem is vonom kétsége. "Macmillan 1966-ban halt meg..." Bizonyára utána akkor már nem voltak téves várakozások az időpontokat illetően mert olvasták ezt a két verset a Bibliában a "Vezető testület" tagjai is.

Cselekedetek 1:7 Így válaszolt: "Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett.

Máté 24:36 "Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki nem tudja: sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem csak az Atya egyedül.

"Minden egyes Tanúnak személy szerint is alapvető, Írás szerinti kötelessége Isten előtt, hogy a lehető legnagyobb mértékben képezze magát az eddig ismeretből, ami nem kevés."

Nekem csak az nem megy bele az ostoba fejecskémbe hogy hogyan lehetséges az hogy a szervezet szellemtől vezérelt és még is mindig igazítani kell az "igazságokon".

"Írás szerinti kötelessége Isten előtt, hogy a lehető legnagyobb mértékben képezze magát az eddig ismeretből, ami nem kevés."

Az Őrtorony ONLINE KÖNYVTÁR amely kb. 15 évet ölel fel. A Watchtower Library kb. 25 évet.

A Hirdetők könyvében ez van írva: "Mert a Biblia igazságaira vonatkozó jelenlegi ismereteik és tevékenységük az 1870-es évekig, valamint C. T. Russell és társainak munkájáig vezethetők vissza, onnan pedig a Bibliáig és a korai keresztényiségig."

(42. oldal 5. fejezet első bekezdés)

Tehát a 25 évvel ezelőtti dolgok nagyon kevés kivételével nem kutathatók. De a Bibliában ott van minden a kezdetektől fogva egészen napjainkig sőt az is hogy mi vár még az emberiségre.

A Hirdetők könyv 42. oldalától eljutva a 72-dik oldalig már is 1919-et írnak. Szűk 30 oldal foglalkozik ezzel az időszakkal. Vannak képek is tehát a 30 oldal máris csökken még kevesebbre. Pedig ha minden stimmel Jézus pont ebben az időszakban választotta ki a "hű és értelmes rabszolgát".

Eltudnád nekem mondni hogy amit Russel tanított abból a tanításból mennyi maradt meg napjainkra? Vagy ha így pontosabb akkor kérlek nézz utána annak, hogy Russel tanításából mennyit kellett helyreigazítani. Pedig akkor történt a kiválasztás.

"A magukat keresztény egyházaknak vallókkal nagyrészt ellentétben, a Tanúknál nem (félre)vezetők és (meg)vezetettek vannak, hanem MINDENKINEK UGYANOLYAN szintű oktatás jár mindabból az igazságból, mely elérhető!!! Sőt, a Vezető Testület minden Tanút arra figyelmeztet, hogy a lehető legnagyobb felelősséggel álljon hozzá a saját önképzéséhez, mivel sokszor a felületesség, a tudatlanság a bukás oka, az erkölcstelenségen kívül."

Az erkölcstelenséget és azt hogy mindenkinek ugyanolyan szintű oktatás jár, ezeket leszámítva a többiről nagyon hosszú ideig tudnánk vitatkozni.

"Kérdései mindenkinek vannak, amit kutathat, hiszen mindenki tudatlan, csak más-más témában. Ezt legtöbbször persze a testvérek, vagy érettebb, tapasztaltabb Tanúk is meg tudják válaszolni hitelesen az Írások alapján."

Miért kell leadni óraszámokat?

(Márk 6:30) Az apostolok pedig egybegyűltek Jézus elé, és beszámoltak neki mindarról, amit tettek és tanítottak.

Mert Isten előtt nincsenek titkok. Az apostolok pedig arról számoltak be Jézusnak hogy mit tettek és tanítottak. Nem arról hogy mennyi időt töltöttek ezzel. Persze lehetne még számtalan egyéb kérdést is írnom.

"Ez egy indokolatlan ellenérv az ÚV fordítás, mint kiváló munka ellen!"

Kiváló munka?

Néhány hiba az ÚVF-ban.

Máté 24:51 „… és megbünteti őt a legnagyobb szigorral…” vagy „…kettévágatja, és a képmutatók sorsára juttatja…” (más fordítás szerint) Büntet vagy kettévág?

Lukács 1:27-28 Szűz. Aztán hirtelen asszony lesz.

János 3:7 Újra kell születnetek (reinkarnálódjon?) vagy újonnan szülessen.

2János 1:10 „… soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha.”

2Ján 1:10 Ha valaki hozzátok megy, és nem ezt a tanítást viszi, ne fogadjátok be házatokba, és ne köszöntsétek,

Érdekes hogy a „soha” szót csak az ÚVF tartalmazza más fordítások nem. De annak eldöntése hogy ez mekkora jelentőséggel bír az már nem az én dolgom.

Jelenések 3:20 Ajtóban állok vagy, ajtó előtt állok? Szerintem nem mindegy. Mert ha már az ajtóban állok akkor azt már nem lehet kinyitni hiszen nyitva van.

Persze most lehet azt mondani hogy tökéletlenség meg egyebek. De hogy van az hogy más fordításoknál nincsenek ilyen "kiváló munka" hibák?

És ezzel mit cáfolsz?

Csak azt hogy minden nemzetből vannak keresztény emberek s nagyon sokan közülük hiába akarnának bármit is tenni nem tudnák megakadályozni azt hogy országuk vezetői ne kezdjenek bele egy háborúba. Csak egyéni döntést hozhatnak nem pedig kollektívat. Igen a nemzeteknek csak ostoba háborúik vannak de ugyan ezen nemzetekből vannak azok is akik mindent megtesznek saját életükben azért hogy Jézust kövessék.

Mindössze azt hogy nem minden magát kereszténynek valló ember ért egyet a háborúval s nem mindegyik egyház folyik bele ezekbe a háborúkba. Bár olvastam olyat is hogy az Őrtoronytársulatnak vannak olyan részvényei amelyek hadiipari fejlesztésekkel foglalkoznak. Pl. sugárhajtóművek de kifejezetten a hadsereg számára.

Hogy ez igaz e azt nem tudom nem néztem utána. De ami rendkívül érdekes az az hogy az Őrtoronytársulat tagja volt az ENSZ-nek. Ezt viszont meggyőződve állítom.

A szervezettel kapcsolatban nem azt vitatom hogy nincs szükség semmiféle szervezésre illetve gyülekezeti rendre vagy annak megszervezésére.

"Pál apostol azt írta a Korinthusi gyülekezetnek: „Mert Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istene." BÉKESSÉGNEK Istene. Nem vitatom hogy kell a rendezettség.

2013. jún. 1. 12:23
 30/35 anonim ***** válasza:
Egyébként felesleges ilyen hosszú bizonygatásokba belemenni, én is folytattam vitát a jehovistákkal oldalakon keresztül, de hiába mondod a vaknak hogy virrad, sosem fogtak fel belőle semmit. Ugyan azt hajtogatják folyton, nem érvelnek, csak fújják a betanult szöveget.
2013. jún. 2. 00:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!