Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nyílt levél Jehova Tanúinak -...

Nyílt levél Jehova Tanúinak - A "Világtól" - Hogyan reagáltok erre, Tanúk?

Figyelt kérdés

[link]

A kérdés nem provokáció gyanánt íródott ki. Én ugyan nem értek egyet a Jehova tanúival, de tiszteletben tartom a nézeteiket, és komolyan érdekelnek a válaszaik.

2013. jan. 7. 13:36
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Még annyi lenne a kérésem, hogy a levélben kiemelt hiperlinkeket is nézzétek meg, köszi ^^
2013. jan. 7. 13:43
 2/23 anonim ***** válasza:

OFF:

Mielőtt elolvasnám kedves kérdező, megjegyzem neked, hogy a világ jelenlegi uralkodója az a Sátán :DDD

Tehát célszerűbb volna valami más nevet adni. Tudom a tanúk hangoztatják, hogy nem részeik a világnak.

De ez kicsit olyan, mintha a világnak egy véleménye lenne, ami a tanúk ellen megy....Kicsit úgy állítja be az üzenetet az illető, mintha ő maga lenne az igazság és követendő.

Eleve hazugsággal indít a levél. Tehát lehet az íróban nem állot meg az igazság?

"Ez előnyös lenne mindannyiunknak itt a világban, és mi tárt karokkal üdvözölnénk titeket! "

2013. jan. 7. 15:16
 3/23 anonim ***** válasza:
Tanúk jól tudják, hogy mi ez, mivel gondolom ez is ki van nekik adva ( mármint a tapasztaltabbaknak), hogy az ilyen önmaguk által "rágalmaknak" nevezett iratokat megcáfolják. Nemsokára jön egy Tanú, aki levezeti, hogy Jehova istenük ezt minden kétséget kizáróan gyógyászati célra is értette( mármint a vértől való tartózkodás), ebben felhasználja a Bibliát, illetve annak Új Világ fordítását.
2013. jan. 7. 17:07
 4/23 anonim ***** válasza:

Az hagyján, hogy levezetik, hogy benne van a Bibliában, az még nem lenne gond. De azt is be fogják "bizonyítani", hogy a vértranszfúzió orvosilag is veszélyes és káros, és idéznek hozzá néhány színes-szagos amerikai magazinból néhány mondatot, hogy mi is lássuk, hogy nem csak bibliai, hanem orvosi alapon is nekik van igazuk. A Bibliát mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, de azért az orvostudomány eredményeire ez nem áll.

2013. jan. 7. 18:05
 5/23 anonim ***** válasza:
46%

Szervusztok,

Én egy Tanú vagyok.

Valószínűleg nem fognak a Tanúk erre reagálni, mivel nem is mennek be erre a blogra.

Egyébként Én beléptem, és elolvastam a levelet.

Ha merészek lennének akkor nem így kellene nyílt levelet írni, hanem úgy hogy mindenki tudjon róla ne csak akik a neten ide feljönnek.

Más részt egy sor rossz indulatú megjegyzéseket ír, arról, hogy a társulat mit akar a a testvéreiktől, hiszen a biblia szerint egy keresztény nem is teheti azt amivel itt a levélben vádolnak minket.

Csak egy mondat:

"A szervezet azt akarja, hogy adjatok el mindeneteket és lépjetek be a prédikáló szolgálatba, s ne menjetek tovább tanulni felsőbb iskolákba...."

Nos ez szemen szedett hazugság.

Nem vesznek rá senkit, hogy eladjuk mindenünket, és nem tiltotta senki, hogy felsőbb oktatásban részesüljenek.

Csak abban a gyülekezetbe ahova Én járok, nem egy testvér fiatal jogi iskolába jár, vagy orvosi egyetemre...

van aki magas fokú főiskolai diplomával rendelkezik.

Ezen kívül, ha valaki eladná mindenét, akkor ki tartaná el őt?

Egy keresztény kemény munkával keresi a kenyerét.

Pál apostol ezt írta:

(2Tesszalonika 3:10-12) 10 Hiszen akkor is, amikor nálatok voltunk, ezt az utasítást adtuk nektek többször is: „Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék.” 11 Mert halljuk, hogy némelyek rendetlenül járnak köztetek, és egyáltalán nem dolgoznak, hanem olyasmibe ártják magukat, ami nem tartozik rájuk. 12 Az ilyeneknek azt az utasítást és buzdítást adjuk az Úr Jézus Krisztusban, hogy csendességben dolgozva a maguk kenyerét egyék.

A tanúk között mindenféle ember megtalálható, a világ 236 országában.

A takarító Nőtől kezdve a diplomával rendelkező emberekig szeretetben élnek egymás mellett.

A prédikáló szolgálatot pedig munka mellett is végezni lehet, mindenkinek....nem kell ahhoz a munkahelyét elhagynia.

Én sem tettem ilyet, és abban a lakásban lakom amit Én vettem, és a lányom a haszon élvező, Pedig a lányom Nem Jehova Tanúja.

Csak azok a testvérek tesznek ilyet akik úgy döntenek önként, hogy szeretnének misszionáriusi szolgálatot vállalnak, önként, de dolgozni nekik is kell ott ahova mennek szolgálni, senki nem ingyen élő.

Csak az egyik testvéremet emelném ki aki egy hétköznapi ember:

aktív 8.-órás dolgozóként, belépett a "teljes idejű" szolgálatba", emellett volt férje és van két fia.(mára már 30-évesek és az egyik nem Tanú)

a munka helyi feladatait is ellátta, a háztartását is vezette a férjére a gyerekeire. s emellett a prédikáló szolgálatot is vállalta, mert úgy érezte képes erre.

Nem kellett a munka helyéről kilépni, meg mindenét eladni ahhoz, hogy tudja vállalni ezt a fajta szolgálatot.Persze ez nem kötelező, csak ha önként akarja.

azóta sajnos a férje mert beteg volt meghalt, és a fiaival maradt.10 éve szolgál "teljes idejű" szolgaként,

46 évesen kezdte, előtte csak úgy szolgált amikor az ideje megengedte.

Most 57. évesen több mint 40 év munka után nyugdíjba ment és még mindig szolgál, és semmilyen problémája nincs azokon kívül ami másnak is van, sőt boldog kiegyensúlyozott életet él.a fiaira továbbra is háztartást vezet, akik már meglett férfiak, és csak az egyikük Tanú.

S ez csak egy példa van számtalan ilyen.

Nos az orvosi ellátásról csak annyit.

Ezek a rágalmazók, vagy nem tudják, vagy nem írják meg direkt nyíltan, hogy nem egy orvostan hallgató, orvos, gyógyszerész laboráns van a tanúk között, akik részt vesznek a gyógyszerek akár felfedezésében gyártásában.

Úgy hogy ez a vád is hazugság.

A vérrel kapcsolatban pedig tévedésben vannak megint csak.

Sajnos úgy látszik csak az ilyen elmaradott országban mint Magyarország tartanak még ott, hogy a vérátömlesztés menti meg az ember életét a műtétek alkalmával.

Bővebb tájékoztatást erről a jw.org hivatalos web oldalunkon találsz, ahol tekintélyes orvosok nyilatkoznak erről.

meg sok mindenről ami a Tanúkkal kapcsolatos.

Az már régen köztudott, csak úgy látszik itt ebben az országban van ekkora tájékozatlanság, hogy a vérátömlesztés nem függ az életben maradáshoz.

Számtalan műtétet hajtanak hajtottak végre még súlyos műtéteknél is, mint a szív, vese, máj resekció,,,térdprotézis beültetés, és még sorolhatnám tovább.

Megállapították, hogy ezeknél a betegeknél hamarabb volt a gyógyulás, és hamarabb haza is mehettek.

Sőt mi több a nem tanúk közül is nem egy ember ragaszkodik a vér nélküli műtéthez, mert felismerték az igazságot a vérrel kapcsolatban és nem vallási okokból nem fogadják el.

Ugyanakkor azt is leírja ez az orvosi tanulmány, hogy a halálozási arány szinte a nullára csökkent, de ha még is bekövetkezik az nem a vér hiánya miatt van

Nekem Fej műtétem volt 7.évvel ezelőtt az Amerikai úti idegsebészeten, mert tumort találtak, és itt vagyok, nem haltam meg sőt egészséges vagyok semmi bajom.

Nem egy testvérem van akit így műtöttek és még mindig élnek semmi bajuk.

Ha olyan nagy lenne e miatt a halálozási arány, nyilván nem kerülte volna el a nagyközönség figyelmét.

Egyedi esetből csinálnak felhajtást, amikor azt is tudják, hogy ez a vérátömlesztéskor is bekövetkezhet de akkor mire fogják rá, hogy meghalt?

Köszönöm, hogy megkerested a Tanúkat a kérdéseddel.

Tisztelettel:

Katy Weaver.

2013. jan. 7. 18:08
 6/23 anonim ***** válasza:

Kedves saját hazádat degradáló Tanú

Gondolom valamilyen szinten magyarnak érzed magad, bár ez nektek nem sokat jelent, mármint a hazafiság, ahogy a Himnuszt se szabad énekelnetek, és gondolom szavaznotok sem lehet... Nem tudom hol, valamint milyen csodálatos országban élhetsz, valószínű Amerikában, ahol a fundamentalista vallások virágkorukat élik, és élhetik, de úgy látom a fejműtéted nem nagyon sikerült..nem jöttél helyre és nem tudsz normálisabban gondolkozni.

Amint az általatok robotszerűen,szó szerint, minden értelemben betartott vértől való tartózkodás mellett érvel valamely ország, azt fogadjátok el fejlettnek, míg ahol esetleg pár válaszból az tűnik ki, hogy ez igen is sok esetben pont, hogy vétek, azt nevezitek elmaradottnak . Akkor engedd meg kedves Tanú, hogy a drága vallási "vezéreteket" Russelt okkultistának nevezzem, mivel a piramidológiával foglalkozott, valamint a levélben leírt korábbi orvosi tilalmakat is hagy nevezzem idiótaságnak, én mint egy elmaradott országbeli ostoba állampolgár..

2013. jan. 7. 18:41
 7/23 anonim ***** válasza:

Amúgy Amerikában van a világon a legtöbb véradó, főleg, hogy pénzt is kapnak érte, mármint a véradásért.

Amerikában is ugyanúgy használják a vértranszfúziót, mint Európában. Persze, vannak orvosok szerte a világban, akik ellenzik, ahogy vannak orvosok, akik a védőoltást ellenzik, vannak akik szerint búzalisztet nem szabad enni, meg hasonlók, de a mainstream orvostudomány elutasítja ezeket az alternatív elméleteket. Fáj, nem fáj, így van.

2013. jan. 7. 19:19
 8/23 anonim ***** válasza:
16%

Kedves 6-os hozzá szóló. ledegradáltam az otthonomat?

Ugyan mivel?Tudod, hogy ez a szó mit jelent?

Azzal, hogy nem a "szervezet" örökli?

A lányomnak megemlítettem most ezt ahogy írom a választ, és azt mondta hogy te Nagyon buta vagy....

Pedig Ő nem Jehova tanúja.

Együtt lakom vele és a férjével És ő se tanú, és békébe vagyunk egymással.

S Ő mint nem tanú azt mondta, hogy nem ért velünk egyet, de elég ocsmány dolog amit össze vissza rágalmaztok itt a tanukról.

S képzeld nem egyszer tapasztaltam hogy ha valaki sértegette a tanúkat megvédte a testvéreink közösségét.

A vérrel kapcsolatban pedig nem újság cikkből idézgetek, hanem sok országból vannak interjúk evvel kapcsolatban, mint Francia ország, Hollandia és igen van Amerikából is Stb

Ha szeretnéd megnézni, akkor a jw.org web oldalon van egy olyan dvd: aminek a címe:

"transzfúziót helyettestő eljárások"

ami a beteg jogaival is foglalkozik

előbb tájékozódj szerintem, mert az innen onnan szedett rágalmak nem egyforma helyről érkeznek, ezeket össze gyúrják és a nagy közönség elé egyszerre dobják ki...

2013. jan. 7. 19:55
 9/23 anonim ***** válasza:
6%

a sértegetésedért pedig hogy nem jöttem helyre mát fogok mondani a teremtőnek Jézus nevében, hogy bocsásson meg amiért ilyen galádul beszélsz velem.

a lányom üzeni, hogy ....na mindegy...

2013. jan. 7. 19:58
 10/23 anonim ***** válasza:
Én vagyok buta?? Te vonsz le következtetéseket 2 vagy 3 válaszoló alapján az egész országról. Bírom az ilyeneket akik saját hazájukat elhagyják és kintről okoskodnak. Te utána olvasol mi a magyar álláspont, vagy csak 2-3 válasz alapján ítéled ezt az országot elmaradottnak?? akkor ki is itt most a buta??
2013. jan. 7. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!