Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nyílt levél Jehova Tanúinak -...

Nyílt levél Jehova Tanúinak - A "Világtól" - Hogyan reagáltok erre, Tanúk?

Figyelt kérdés

[link]

A kérdés nem provokáció gyanánt íródott ki. Én ugyan nem értek egyet a Jehova tanúival, de tiszteletben tartom a nézeteiket, és komolyan érdekelnek a válaszaik.

2013. jan. 7. 13:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nem kell nekem megbocsátás, a Teremtő látja a lelkem és tudja mi van itt belül és mit fogok még tenni, azzal, aki meg is érdemli... Én nem ilyen idióta szabályrendszerek alapján viszonyulok a Teremtőhöz...
2013. jan. 7. 20:03
 12/23 anonim ***** válasza:
Máshol éheznek meg emberek halnak meg te meg ezen az általad "galádnak" nevezett beszéden vagy fennakadva..ne értem imádkozzál hanem azokért a szerencsétlen emberekért, ahogy én is inkább átvállalnám sok szenvedését egy kis időre, ha ezáltal jobb lenne nekik...én is szoktam másért imádkozni...de ha az életem múlna rajta inkább elfogadnám, ha csak vér lenne és nem lenne vérpótló készítmény, hogy azután felépülve még több embernek segítsek...ha bármely Isten ezt rossz szemmel nézi, azt én nem fogadom el igaz Teremtőnek.
2013. jan. 7. 20:08
 13/23 anonim ***** válasza:
4%

Ti dolgotok....

Egyébként meg a lányom mondta, hogy buta vagy, persze nem ezekkel a szavakkal...Én nem minősítek senkit,

2013. jan. 7. 20:16
 14/23 anonim ***** válasza:
9%

Talán még annyit, hogy nem teljes magyar országra értettem, mert már itt is vannak akik kezdenek át állni a vér nélküli műtétekre.

Egyébként pedig nem egy ismerősöm Barátom aki nem Jehova Tanúja egyet ért ezzel bár nem bibliai szempontból hanem orvosi szempontból.

2013. jan. 7. 20:18
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

A szabályrendszerek pedig a bibliában vannak leírva, úgy hogy nem a MI szabály rendszerünket kritizálod, hanem a bibliában leírtakat.

S ahhoz képest, hogy nem provokálónak szántad, az írást elég durva módú szavakat írsz a becsmérlésemre.

Én mindenkiért imádkozom, még az ellenségemért is...erre tanított a biblia, ezt pedig nem tilthatod meg... így érted is imádkozom...

2013. jan. 7. 20:22
 16/23 anonim ***** válasza:
Jó én nem akarok vitázni a kislányodat megértem, csak a szülőjét védi, csak nem értem miért kell belekeverni... Másrészt én arról beszéltem, hogy nem csinálnék lelkiismereti kérdést ha olyan helyzet adódna, hogy csak vérkészítmény lenne kéznél, másik alternatíva pedig, hogy meghalok. A levélben olvasott korábbi orvosi készítmények tiltására vonatkozóan miért nem kaptunk választ??? Válaszolnál erre is kedves Tanú?
2013. jan. 7. 20:24
 17/23 anonim ***** válasza:
9%

Bocsánat a kérdezőtől, össze kevertelek a válaszadóval...

Egy Tanú

18/23 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok az ellenséged, elég baj, hogy mindenkiben azt látjátok, aki nem tartozik közétek....
 19/23 anonim ***** válasza:
8%

Hát nem olvasol a soraim között,

Nem azt írtam, hogy az ellenségem vagy hanem azt, hogy az ellenségemért is imádkozok, mert így helyes, akkor érted miért ne, kedves Felebarátom.

Nem a vérátömlesztés menti meg az életedet, ha olyan a betegség, vagy a szervezeted, akkor vérátömlesztéssel együtt meghalhatsz, sőt a vér minden embernek az egyéni hulladék hordozója, mivel két egyforma vér nincs, csak hasonlít...

Ha a szervezeted nem fogadja be a vért mint idegen testet akkor nem értél vele semmit, sőt sokkal kockázatosabb, és drágább is...

Persze mi elsősorban vallási okokból nem fogadjuk el

mások pedig egészségügyi okokból, mert megvizsgálták az ehhez kapcsolódó veszélyeket.

egyszer egy Testvért akit az orvosa erőszakkal vérrel akart műteni, megkérdezte az orvost:

Ha az édesanyja, vagy a gyermeke feküdne itt adna vérátömlesztést?

a válasz határozott nem volt az orvos részéről... akkor miért akarja rám erőszakolni?....

Nos vannak alternatív kezelések amik helyettesítik a transzfúziót.

A hemoglobint serkentő szerek ismertek minden tanult orvos számára, ez lehet folsav, vas, Ringer-laktát, sóoldatok, Stb

A legújabb szerkentyű az EPO ami vér nélküli műtétek helyettesítésére találtak fel, magyar országon csak egy helyen van,

Használata igen költséges,(több száz ezer forint) ezért sokan tagjai annak az egészség pénztárnak a nem Tanuk közül is ami fedezi az esetleges költséget ha arra kerülne sor.

Persze sokan nem is tudnak, hogy létezik ilyen pénztár...

Jehova Tanúi a legmagasabb szintű orvosi ellátást szeretnék maguk és a családtagjaik részére is ezért tájékozódtunk ezekben az eljárásokban is.

Nem egy orvossal beszélünk ha véleményt kérünk ki egy kezeléssel kapcsolatban, és döntünk, hogy melyik a legjobb.

Bár vannak "makacs" orvosok akik ragaszkodnak a "hagyományokhoz", de vannak akik már túl léptek ezeken és az orvosi tanulmányokat át nézve a kórházi összekötő bizottsággal együtt működve alkalmazzák ezeket a kezeléseket.

mint említettem, a jw.org hivatalos web oldalunkon rengeteg evvel kapcsolatos és más egyéb bibliai kérdésekkel kapcsolatos információ áll rendelkezésre a nyilvánosságnak, minden elkötelezettségtől függetlenül.

Köszönöm a megtiszteltetést

Katy Weaver

2013. jan. 7. 21:01
 20/23 anonim ***** válasza:

Ugyan ez lesz a véleményed akkor is, amikor egy főartériád megsérül/esetleg nem a tiéd, hanem testvéredé, gyerekedé/ és sürgősen vérre lenne szükséged mielőtt az agy oxigénhiányos állapota miatt feladja a szolgálatot?

Továbbá egyéni vélemény. Nekem /és szerintem sokunknak/ nem azzal van a bajom, hogy egyéni elbírálás alapján akarod megválasztani a kezelésed menetét egy baleset/betegség során.

A gond azzal van, hogy nem Te döntöd el konkrétan, hanem a vallásod vezetősége. Aztán a vallásod vezetősége az ő álláspontjukat sulykolja bele a követőkbe, egészen addig, amíg a követők sajátjuknak nem érzik azt..

Mert ugye volt a vallásotok történetében sok botrány akörül, hogy milyen védőoltást/gyógyszert/műtétet(pl szervátültetés=kannibalizmus stb.) engedtek, milyet nem, aki meg nem tartotta be a vezetőség által hozott szabályokat ki lett közösítve.

Tehát milyen vallás az ami megfosztja a követőit a döntés szabadságáról. Főleg, ha ilyen horderejű kérdésről van szó, ahol emberéletek forognak kockán. A vezetőség istent játszik, ahelyett, hogy isten tanácsait terjesztené. (a tanács, és a szabály azért nem ugyan az..)

Hamis szabadságérzettel látja el követőit. Úgy hoznak diktatórikus szabályokat, korlátozzák az emberek szabadságát, mintha azok csak azért lennének, hogy a hívőiket/testvéreiket védjék. (csak úgy mellékesen, nem ismerős ez a módszer? Orwell, Sztálin, Marx, Hitler, mai amerika stb..)

2013. jan. 8. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!