Kedves Jehova Tanúi! Ti milyen ünnepeket tartotok meg? 6egyházi, családi vagy bármilyen egyéb/
Kedves Csilla.
A biblia mint keresztényeknek egy ünnepet ad parancsba, s ez Jézus haláláról való megemlékezés.
Az idén március 26.-ára esik ez a nap.
Ilyenkor a gyülekezetek össze jönnek egy helyre ahol egy rövid előadás után a valódi pászka és a bor megy körbe a testvére között, aki nem felkent, vagy is nem égi reménységű az nem fogyaszt belőle, hanem tovább adja a mellette ülőnek.
Családon belül pedig nincsenek ünnepek, nekünk minden nap ünnep, hogy élünk, és Istenhez tartozunk.
Bár a házas társak megemlékezhetnek a házassági fogadalmukról, egy szerény családi környezetben, "megünneplik" a házassági évfordulókat, és hálát adnak hogy a teremtő áldását élvezhetik ebben az elrendezésben.
A továbbiakban a testvérek, megszerveznek kirándulásokat, s olyan kisebb találkozásokat, ahol a testvérek pihenés kép össze jönnek beszélgetnek, énekelnek, vagy társas játékoznak, fociznak, a lényeg hogy összhangban a keresztényi elvekkel kikapcsolódnak.
Ha szeretnél a Tanukról bővebb informácíót kapni, vagy kérdésed van, akkor látogass el a hivatalos web oldalunkra:
jw.org
sok érdekesség vár rád ami által jobban megismered azokat az embereket, akiket így hívnak:
Jehova Tanúi.
Kedves névtelen Tanú:
szerintem az eddigi válaszaimból -egyéb kTanúkkal kapcsolatos kérdéseknél- már észrevehetted volna, hogy nem akarok megtérni, és nem Bibliai hivatkozásokat várok, hanem egy egyszerű felsorolást, mint pl.:
- ilyen ünnep;
- olyan ünnep;
- amolyan ünnep
- stb.
Kedves Csilla a válaszomban nem utaltam, hogy legyél Tanú, annyit bátorkodtam írni, a tanúkról ezen az oldalon találsz információt,
Evvel nem azt mondtam, hogy térjél meg tanúnak.
ez a web oldal azoknak készült akik nem ismerik a tanukat, hogy kik ők, mit csinálnak miben hisznek. bárki fel látogathat erre az oldalra, anélkül, hogy Tanúnak kellene lennie.
Köszönöm, hogy válaszolhattam.
Katy Weaver.
kedves 4-es válaszoló.
Talán tapasztalanságból kritizálsz és írsz rosszat a tanúk ellen.
Egy valamit azért tudj.
Jézus és az apostolok leírása alapján a pászkát és a bort nem veheti mindenki magához, csak a 144000 felkent kicsiny nyáj tagjai, akik Égi reménységűek.
A többiek akik a nagy sokasághoz tartoznak nem vehetnek belőle, ahogy az apostol le is írta, hogy vizsgálja meg mindenki magát, mert aki méltatlanul eszik vagy iszik azokra a bibliában le írt csapások várnak.
ezért a többség igen is részt vesz ezen az ünnepen, hogy kifejezzék értékelésüket Istennek Jézus haláláért, de nem vesznek a pászkából meg a borból.
Csak az a néhány személy akik még a földön élnek veszik magukhoz, akiket Jehova és Jézus erre a célra kiválasztott.
(1Korintusz 11:27-29) 27 Következésképpen, aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát, vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően. 28 Az ember először is tartson önvizsgálatot, hogy alkalmas-e rá, és úgy egyen a kenyérből és igyon a pohárból. 29 Mert aki eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik önmaga ellen, ha nem látja tisztán a testet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!