Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Hogyan reagáltok...

Jehova tanúi! Hogyan reagáltok erre a videóra? És a szövegre amit köré írtak?

Figyelt kérdés
[link]

2013. máj. 24. 21:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Kedves Névtelen! A Tanúk "híbásak" lennének abban, hogy a "könnyű", vagy a "könnyen emészthető" felé fordulnak? Bizonyos értelemben igaz, hiszen Jézus is azt mondta, hogy az Ő "terhe könnyű", vagyis megszabadította tanítványait a rengeteg tehertől, amít a hamis vallás akkori képviselői raktak a hívekre.A Biblia igazsága, melyet Isten íratott le nekünk, nem misztikus, vagy ellentmondásos, sőt nagyon is könnyen érthető.

Ettől eltekintve Jézus tanítványai (mint ma Jehova Tanúi) nem nagyobbak az uruknál, tehát ha Őt üldözték mindenféle alaptalan és rosszindulatú vádakkal, a követőit is üldözni fogják. Tehát a Tanúk hite semmiképpen sem a könnyebbik út. Sokkal könnyebb a tömeggel tartani, mint felvállalni a keskeny utat.

2013. máj. 26. 02:27
 12/35 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Más felekezetek tagjai is szenvednek el atrocitásokat nem csak a tanúk. Az iskolában a munkahelyen sőt olykor még vadidegenektől is. Ők is a Biblia Istenében és az ő fiában hisznek. S e hitük és életmódjuk miatt szenvednek el különféle atrocitásokat.

2013. máj. 26. 09:45
 13/35 anonim ***** válasza:

Kedves Vidiripi! Ez mindig, újra és újra elhangzik, mint egy nem bibliai kritika, hiszen Jehova Tanúi sem úgy értették, sehol nem is írták, hogy csak ők egyedül az "üldözöttek", hogy csak őket egyedül éri erőszak a hitük miatt. Ez a kritika annál is inkább értelmetlen és logikátlan, mivel az első sz.-ban, amikor a tanítványokat üldözték a bibliai igazság, Krisztus tanítása miatt, akkor is nyilvánvalóan üldöztek másokat is, másért (pl. a tőlük elszakadt, szektás vonulatokat is!). De ez értelemszerűen már NEM UGYANAZÉRT a krisztusi igazságért történt, ha történt, hiszen igazság csak egy van.

Tehát értelmetlen arra hivatkozni mindenféle, magát kereszténynek valló csoportnak, vagy személynek, hogy nem csak Jehova Tanúit üldözik mások, mivel a kérdés az - és a Bibliaírók is erre helyezték a hangsúlyt -, hogy MIÉRT üldöznek valakiket?

A valódi, igazhitű Krisztus-követésért, vagy mert egyéb okok miatt valakiknek sérti az adott csoport az érdekeit???!

2013. máj. 26. 17:50
 14/35 Névtelenül nevű ***** válasza:
43%

Kedves 11-es!

Nem igazán ezt szerettem volna mondani.

Tudod, ez a kérdés rendkívül bonyolult, és ez a felület itt alkalmatlan arra, hogy érdemi párbeszédet folytassunk róla. Az a helyzet, hogy különböző szinten ismerjük az Őrtorony Társulatot te, meg én.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy megértem, amiért azokat írod, amiket írsz. Átérzem, azonosulni tudok azzal a lelkesedéssel, ami arra késztet téged, hogy a másokon való segíteni akarásod által billentyűzetet ragadj, és önzetlenül leírd mindazokat, amiket tanultál. Ez derék.

Én azonban, azzal párhuzamosan, hogy ismerem a tanítást, amelyet tanultál, egészen mást is ismerek, amit te talán még, vagy sosem fogsz tudni. Hogy hogy lesz, az nem tőlem függ, nem áll módomban befolyásolni a te, vagy mások sorsát, egy egyszerű ember vagyok, tele hibákkal. De hogy visszatérjek a témára, az a valami, amit igazán, valóban nehéz bárkinek is elfogadni, megérteni az az, hogy a tapasztaltabb ember tanácsait érdemes megfontolni, hiszen azért mondja amit mond, mert ő már tovább jutott, és egyszerűen emlékszik, milyen volt olyannak lenni, úgy gondolkodni. Én emlékszem. Én tudom. Én továbbra is az egyetlen Istent imádom. Nem változott semmi sem, csak felismertem egy állapotot, és nem kértem belőle már.

Semmi értelme nem lenne, ha most konkrétumokkal jönnék itt neked. Olvastál már elegendő ellenvéleményt, miért lennék én a 101-ik, aki holmi részletekbe menő elemezgetésekbe kezd valamiről. A változást Isten adja, vagy nem adja, neked is, nekem is. A kérdés inkább az, hogy nem most, hanem amikor majd kikapcsolod a gépedet, és lefekszel, és sötét lesz a szobádban, és alszik az ország, akkor estéről-estére fel-fel merülnek-e benned kérdések, amelyekre soha nem kapsz választ? Érzel-e néha magadban bizonyos megmagyarázhatatlan furcsa bizonytalanságot egy-egy bibliai témában? Mennyire veszed ezt az érzést könnyen? Tudod, sokan azt mondják, majd növekszik a világosság, és ha ma nem is, de holnapra majd elmúlik ez az érzés. Sokan, akik 1920-ban születtek, és tudod, az nem most volt, és tudod, egy életen át tolták maguk előtt az érzést, és nem jött az a növekedés a világosságban. És ez van.

Én semmi mást nem tudok neked mondani, mint sem hogy ismerd meg ezt a Társulatot, az Őrtorony Társulatot, és miután ezt megtetted, azután fogalmazd meg te saját magadnak azt, amit én most direkt nem írok le, mert tudom, hogy út nélkül nincsen célba érés sem.

Nem minden Jehova tanúja járja végig a megismerésnek ezt a rögös útját, és talán te sem fogod. Én valaki vagyok neked a világból, aki ma ír, holnap meg nem fog. A te életed csak a tiéd, és sokan vannak, akiknek még egy ilyen levél sem jut. Csak a saját tapasztalatodra támaszkodj, de ehhez azt meg is kell szerezni. amíg nincsen tapasztalatod, tudásod arról a Társulatról, amelyik Istenről tanít, addig nem is támaszkodhatsz rá. Amíg én református, aki soha sem voltam Jehova tanúja újat tudok neked mondani ebben a témában, addig nincs valami rendben.

Láthatod, semmi rosszat nem akarok.

Olvass sokat. Én egy évre teszem az időt, ami ahhoz kell, hogy valakinek egészen pontos rálátása legyen az Őrtorony Társulatra.

Azt javaslom, olvass, és ne szólj. Szívd magadba az információt, gondolkozz, és ne szólj. Alakíts ki saját véleményt.

Mindenkinek Jehova tanúiról. Ezt az oldalt keresd.

Engem ott megtalálsz. Ne válaszolj erre.

Üdv, Nèvtelenül.

2013. máj. 26. 23:03
 15/35 anonim ***** válasza:
82%

Vidiripi

13. válaszoló!

Talán igazad van. De akkor fogalmazz másképp!

S ne így: "Ettől eltekintve Jézus tanítványai (mint ma Jehova Tanúi) nem nagyobbak az uruknál, tehát ha Őt üldözték mindenféle alaptalan és rosszindulatú vádakkal, a követőit is üldözni fogják. Tehát a Tanúk hite semmiképpen sem a könnyebbik út. Sokkal könnyebb a tömeggel tartani, mint felvállalni a keskeny utat."

Külön neked kiemelem. A zárójelben ami olvasható és amit te írtál.

(mint ma Jehova Tanúi)

Ha te nem vagy tanú akkor miért írsz ilyeneket? Ha tanú vagy akkor meg fogadd el hogy vannak más felekezetek is akik úgy tartják hogy ők Jézust követik s nem csak és kizárólag a tanúk.

Azt is írod hogy a "tanúk hite". Nem csak a tanúknak van hite.

S neked nincs jogod megítélni senkinek a hitét sem. (Róma 14:4) Ki vagy te, hogy megítéled más háziszolgáját?

"A valódi, igazhitű Krisztus-követésért..."

Az meg már milyen? Tehát van olyan hogy igazhitű? Akkor olyan is van hogy hamis hitű?

Vagy te az Igazhitű Jehova tanúi közé tartozol akik kiszakadtak az Őrtoronyszervezetből?

2013. máj. 27. 09:27
 16/35 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok Jehova tanúja, de kaptam egy Őrtorony kiadványt... A Mit tanít a Biblia- című könyvet olvasgattam, és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A 202. oldalon vitatja a könyv, a János 1:1 fordítását! Nekem az lenne a kérdésem, hogy megad egy forrást a Kecskeméthy-félét (1931-es kiadás), amivel alátámassza az Őrtorony-féle álláspontot, hogy Jézus csak isten, de nem Isten! Megnéztem a Kecskeméthy bibliában jómagam is a kérdéses verset (ez egy újabb kiadás), és azt olvasom, hogy "Isten volt az ige", és nem azt ahogy a Tanúk könyvében idézik, hogy "isten volt az ige"!

Miért nem pontosan idéz az Őrtorony?

2013. máj. 27. 13:34
 17/35 Névtelenül nevű ***** válasza:

Bárhogyan is legyen írva a Kecskeméthy Bibliában, teljesen nyilvánvaló, hogy a református fordító hogyan gondolta, hiszen háromsághívő volt. Talán volt egy korábbi kiadás, amiben még kis "i"-vel volt írva, talán soha nem is volt ilyen, mindegy, a Társulat úgy érzi, bákitől idézhet bármilyen rövid félmondatokat.

Nem tisztességes a Jehova tanúival szemben, hogy ilyen példát tanítanak nekik. Mert ugyebár ők megtanulják, és elmondják, hogy hogyan is van ez írva a Kecskeméthy féle fordításban is, no lám, ugyeugye, csak van valami abban a kis "i" betűben. De azt elfelejtik nekik megtanítani, hogy ki volt ez a Kecskeméthy, hogyan élt, és miben hitt.

Hullagyalázás a Szentháromságban hívő ember szájába utólag a halála után olyan kimondatlan szavakat adni, amelyekkel alátámasztható lenne a szentháromság tagadása. Ennek az embernek az emlékét tapossa meg az Őrtorony Társulat, amikor a szentháromság ellen hozza fel a munkáját. Azt a munkát, amelyet háromsághívőként írt le.

Ez gyalázat.

És tisztességtelen a Jehova tanúival szemben is, hiszen az arctalan Őrtorony Társulat mögéjük rejtőzik, és őket tolja előre. Ráadásul elhiteti velük, hogy tudják mit tesznek. Ez gyalázat!

2013. máj. 27. 16:37
 18/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Belenéztem.

Szerintem vicces.

Ha valaki volt már összejövetelen nálunk azonnal látja, hogy a videónak semmi köze a valósághoz.

Köré írni meg bárki írhat bármit, akár még a nevét fel nem vállaló Kozák úr is.

2013. máj. 27. 17:43
 19/35 Névtelenül nevű ***** válasza:

Kedves tizennyolcas. Igaz, de nem a viselkedésen volt a hangsúly, hanem a tartalmon. Az meg oda..sz.

És ez a baj.

Hmm.

2013. máj. 27. 17:51
 20/35 anonim ***** válasza:

"Én azonban, azzal párhuzamosan, hogy ismerem a tanítást, amelyet tanultál, egészen mást is ismerek, amit te talán még, vagy sosem fogsz tudni."

Kedves Névtelenül! De, válaszolok erre, röviden ugyan, de válaszolok, ugye megbocsájtod?

Kezdjük ott, hogy te NEM ISMERED a Tanúk tanítását, csak nagyon felületesen és torz módon! Ez jól látszik abból, amiket írsz velünk kapcsolatban. Itt most, ebben a válaszodban a rövid és tömör 11-es kommentemre reagáltál. Én abban néhány odaillő biblia idézettel válaszoltam a korábbi írásodra, amivel igyekeztem helyrerakni a kérdést, de te most is csak mellé beszélsz, filozofálsz. Semmiféle bibliai válaszod sincs a kérdésekre, és itt kezdődik a baj! Az emberek, saját kútfőből, valamint Sátán hatására sok-sok félrevezető és elképesztő dolgot kitaláltak már, ez csak élénk fantázia kérdése - sokan jól meg is élnek belőle. De a Biblia igazságai jól azonosíthatók, és tény, hogy Istent szellemben és igazságban lehet csak Neki elfogadható módon imádni. Nagy baj, ha ezt a részt kihagyod.

"Olvastál már elegendő ellenvéleményt, miért lennék én a 101-ik, aki holmi részletekbe menő elemezgetésekbe kezd valamiről."

Igen, sokféle, ugyanabban a témában gyakran egymásnak is ellentmondó "ellenvéleményt" olvastam már, de sajnos egy sem állt meg a Szentírás fényében. :))

-------

Kedves Vidiripi!

"Ha tanú vagy akkor meg fogadd el hogy vannak más felekezetek is akik úgy tartják hogy ők Jézust követik s nem csak és kizárólag a tanúk."

Ezt szerinted hány Tanú nem fogadja el?? Hogy jön ez ide?! Nem is ez a téma.

Ha elfogadom, hogy mások, másként gondolják Jézus követését, attól még tisztában vagyok a keresztényi igazsággal, miszerint csak egyetlen igazság létezik, ha valaki ellent mond annak, az már nem lehet ennek az igazságnak a képviselője. És éppen ezért tisztában vagyok a felelősségemmel is, hogy "Istennek ezt az evangéliumát hirdessem" mindenkinek, akit csak el tudok érni.

"Azt is írod hogy a "tanúk hite". Nem csak a tanúknak van hite."

És hol írtam, hogy csak a Tanúknak van hite?? És ez mit befolyásol? Sok nácinak is volt hite az istentelen eszméjében, és aztán?! Ahogy utaltam rá, hit és hit között óriási különbség lehet, mivel nincs két igazság.

"S neked nincs jogod megítélni senkinek a hitét sem. (Róma 14:4) Ki vagy te, hogy megítéled más háziszolgáját?"

Nem tehet egy keresztény különbséget igazság és hazugság között? Mert ha nem ítélhetem meg a különböző hitformákat, akkor ezzel nem tehetek különbséget igaz és hamis között - szerinte ezt tanítja a Biblia??? Hol is?!

Már megbocsáss, de NEM a pusztán hit "mélysége" a lényeg, hanem az igazságtartama is!! Hihetsz te bármilyen mélyen valamiben, ha az nem igaz, semmiképpen sem lesz elismerve Isten előtt.

""A valódi, igazhitű Krisztus-követésért..."

Az meg már milyen? Tehát van olyan hogy igazhitű? Akkor olyan is van hogy hamis hitű?"

Igen, a Biblia és a fentiek értelmében, de a józan logika szerint is van, hogy ne lenne! Mi ebben a szokatlan, vagy hihetetlen? Nyilván van "igaz keresztény", és vannak olyanok, akik nem "igazak", csak kereszténynek vallják magukat. Ezek lehetnek akármilyen mélyen hívők is, hiszen nem CSAK a hit mélysége számít..., no de nem kezdem elölről.

-------

"Talán volt egy korábbi kiadás, amiben még kis "i"-vel volt írva, talán soha nem is volt ilyen, mindegy, a Társulat úgy érzi, bákitől idézhet bármilyen rövid félmondatokat."

Kedves Névtelenül, megnyugtathatlak VAN is ilyen fordítás, mivel a '31-es kiadás így írja! Egyébként ez az egyik önleleplező momentum a háromságimádók fordításaiban. Hiszen majd minden kérdéses, azaz többféleképpen fordítható, a szövegkörnyezetet (és a teljes Írást) nem figyelembe vevő módon torzított igehely (mint ez a János 1:1, 2, vagy a Róma 9:5, stb) le van fordítva egyes háromságot támogató fordítók által is HELYESEN!!! Természetesen nem következetesek ebben, hol ezt, hol azt fordítják helyesen (tehát egyik ezt, másik azt), de a háromságot támogató versek majd mindegyike esetében vannak jó fordítások is! Még a nagy "aduásznak" tartott Filippi 2:5, 6 versei is sok más fordításban helyesen szerepelnek, vagyis a szövegösszefüggés figyelembe vételével, úgy mint az ÚV. fordításban.

Nem is beszélve arról, hogy a háromság érdekében több betoldás is szerepel egyes fordításokban, ami azért nagyon erőteljesen bizonyítja, hogy a tant utólag és mesterkélt eszközökkel erőszakolták a bibliába.

"Mert ugyebár ők megtanulják, és elmondják, hogy hogyan is van ez írva a Kecskeméthy féle fordításban is, no lám, ugyeugye, csak van valami abban a kis "i" betűben. De azt elfelejtik nekik megtanítani, hogy ki volt ez a Kecskeméthy, hogyan élt, és miben hitt."

Látod, ezzel is nagyot buktál, mert az imént magyaráztam el (remélem érthetően), hogy ezen példák a kiadványainkban mit is jelentenek. Te tényleg ilyen hülyének nézed a Tanúkat, akik még azt sem tudják, hogy pl. Kecskeméthy milyen szellemben fordított??? Ezzel magadat járatod csak le, de komolyan.

Még az egyszerű logika szerint is ki lehet következtetni, hogy ha nem az ÚV. fordítás, akkor szinte biztos, hogy a háromság szellemében fordító egyénről van szó. Éppen ezért hozták fel példának a Tanúk (mint több tucat más fordítást is). Ugyanis azt bizonyítja, amit most fent írtam, vagyis hogy sok különböző fordítás, hol ezt, hol azt az - egyébként más fordításban a háromságot támogató - verset adja vissza helyesen.

Mert ugyanis azt tudni kell, hogy a háromság ÖSSZES(!!) bibliai (ál)érve csak és kizárólag KÉTÉRTELMŰ, természetesen a szűkebb és tágabb szövegkörnyezet figyelembe vétele nélkül csűrhető-csavarható szövegekre épül!!!!!!!

Tehát az igazi "gyalázat" az, amikor Istent tagadja meg valaki azzal, hogy olyan istenkáromló tanokat hirdet, ami nem tőle származik - na ez már tényleg gyalázat!

"Kedves tizennyolcas. Igaz, de nem a viselkedésen volt a hangsúly, hanem a tartalmon. Az meg oda..sz."

Idézném a másik hasonló kérdésre adott válaszomat, amit történetesen pont Névtelenül- nek címeztem:

"Névtelent is "zavarja", hogy - a saját szavai szerint: "nem teljesen "tanús" a videó". Vagyis Jehova Tanúi "NEM ÍGY REAGÁLNAK, NEM ÍGY BESZÉLNEK" - állítása szerint. De ennek ellenére sem esett le neki, hogy ha ebben a - cseppet sem lényegtelen - dologban torz a egész videó (azaz bizonyítható, hogy a videó inkorrekt módon és HAMISAN, egy primitív szekta, primitív tagjaiként próbálja beállítani a tanúskodó testvéreket), akkor nagyon is valószínű, hogy az egész bizonyítási eljárás is megtévesztés!!"

Érdemes elolvasni a videóban elhangzó álérvekre adott válaszokat is.

2013. máj. 28. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!