Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért nem hisznek...

Az ateisták miért nem hisznek már végre egy teremtőben?

Figyelt kérdés
Nem volt elég az eddigi gőgös elfordulás istentől? Szerintem ezt Isten nem nézi jó szemmel.
2013. ápr. 16. 15:31
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%

"Pedig a Biblia nagyban külömbözik a többi könyvtől, ezt csak az tudja igazán, aki olvassa és elmélkedik rajta."

Igen. Sokkal unalmasabb. Még a tök jó fantasy elemeket is úgy adja elé, hogy az ember alig bírja magát rávenni, hogy folytassa.

2013. ápr. 30. 16:12
 22/49 anonim ***** válasza:
0%

"Igen. Sokkal unalmasabb. Még a tök jó fantasy

elemeket is úgy adja elé, hogy az ember alig bírja

magát rávenni, hogy folytassa." Szerintem a Biblia nem unaloműzésre lett kitalálva, ha tök jó fantasy elemeket akarsz olvasni, akkor vegyél magadnak egy olyan könyvet. A Biblia az igazságot írja le, arról nem tehetek, hogy ez a te fantáziádat nem elégíti ki,de mint mondtam, nem is e célból készült. Inkább kezd el egyszer ezt a "mesekönyvet'' végre komolyabban olvasni, elmélkedve rajta. Kezdhetnéd a Példabeszédekkel, itt: [link] A világ második legbölcsebb embere írta (az első Jézus) és tudod honnan szerezte a bölcsességét? Istentől (mellesleg tudom, hogy0kb. az első néhány sort fogod elolvasni, majd ezután azt fogod gondolni, hogy ahhoz, hogy valaki ezt tudja, nem kell Isten, de boldog lennék, ha megtörnéd a jeget és mondjuk az első két fejezetet elolvasnád, Salamon elmondja, hogy a bölcsességét Istentől kapja és az írásaiból ez valóban érződik is.

2013. ápr. 30. 18:26
 23/49 anonim ***** válasza:

István35!

Miért érződik az, hogy Istentől kapta bölcsességét? Honnan tudod azt, hogy nem egy eleve bölcs ember volt-e?

2013. ápr. 30. 18:36
 24/49 anonim ***** válasza:
0%

"Miért érződik az, hogy Istentől kapta

bölcsességét? Honnan tudod azt, hogy nem egy

eleve bölcs ember volt-e?" Olvass bele és majd rájössz. Mellesleg sengetegszer Istenét dicsőíti, ő maga monja el,hogy tőle kapja a bölcsességét. Egy ilyen bölcs emberről pedig nem hiszem, hogy csak a levegőbe beszélt.

2013. ápr. 30. 18:56
 25/49 anonim ***** válasza:
Értem én ezt az okfejtést, de nem győz meg. Sőt, úgy gondolom, hogy egyetlen racionális embert sem győz meg. Valami konkrétum?
2013. ápr. 30. 19:04
 26/49 anonim ***** válasza:

"A Biblia az igazságot írja le"

Mindig megfeledkezek róla, hogy ez egy második humor kategória álnéven, amit valamiért mindig mindenki görcsösen komolyan vesz.

2013. ápr. 30. 19:38
 27/49 anonim ***** válasza:

"Salamon elmondja, hogy a bölcsességét Istentől kapja"

Miért, ha én azt mondom, hogy a bölcsességemet Thottól kaptam, akkor az bizonyíték lesz arra, hogy tőle kaptam? És ha valaki azt állítja, hogy ez érződik is az írásomon igazzá válik?

Nyilván azt fogod válaszolni, hogy nem, mert Thot nem létezik. Oh, wait!

2013. ápr. 30. 19:41
 28/49 anonim ***** válasza:
0%

"Miért, ha én azt mondom, hogy a bölcsességemet

Thottól kaptam, akkor az bizonyíték lesz arra,

hogy tőle kaptam? És ha valaki azt állítja, hogy ez

érződik is az írásomon igazzá válik? Nyilván azt fogod válaszolni, hogy nem, mert

Thot nem létezik." Egy bölcs ember miért írná le, azt, hogy kitől kapta a bölcsességét, ha ez nem lenne igaz? Egyébként nem akarok én erről veled most feltétlen vitázni, úgsem fogsz hinni nekem.

2013. ápr. 30. 19:57
 29/49 anonim ***** válasza:
István, értsd már meg (remélem nem baj a tegezés), én meg az előtted kommentelő emberke nem feltétlenül ellened vagyunk, csak egyszerűen nincs normális érv Isten létezése mellett. A normális szó alatt a kézzelfoghatót, logikusat értem. Kérdezed, hogy Salamon minek írta volna le, hogy Isten szólt hozzá, ha valójában hazudott? Számomra egyértelmű a válasz: azért, mert ki kellett alakítani ezt a hit-dolgot.
2013. ápr. 30. 20:23
 30/49 anonim ***** válasza:
0%

"István, értsd már meg (remélem nem baj a

tegezés), én meg az előtted kommentelő emberke

nem feltétlenül ellened vagyunk, csak egyszerűen

nincs normális érv Isten létezése mellett." Én ezt eredetileg nem is azért hoztam fel, hogy a Biblia hitelességét bizonyítsam, (arra ott vannak például a próféciák) csupán gyakorivalasz2-nek ajánlottam ezt részét a Bibliának olvasásra.

2013. ápr. 30. 20:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!