Az ateisták miért nem hisznek már végre egy teremtőben?
OFF:
A harmadik válaszadó vagyok. Nem tudom miért kellett lepontozni ennyire, mi olyan sértő, nem hasznos a válaszomban?
Ui.: az előttem és utánam szólók is le lettek pontozva, ez nem lehet véletlen.
Szia!
Istenben a vallásos embernek sem kell hinni. Vagy észreveszed az ember fellett működő lelki és szellemi törvényeket és ráébredsz, hogy a te érdekeidet hivatottak szolgálni. Vagy marad a hit, amit a különféle vallások saját szájuk íze szerint töltenek meg tartalommal.
Észrevetted, hogy a tengernyi vallás ellenére a világ fuldoklik a ganéban?
Nem kell csodálkozni, hogy az ateisták nem kezdenek el hinni a vallások tanításaiban.
Ilyen formában rossz a kérdés, mert erre nem tér meg senki. Ez a félelem, megfélemlítés oldaláról közelít. Félelemmel nem lehet valakit elfogadtatni. Ugyanúgy, mint abba sem leszel szerelmes, aki megerőszakol. Hasonlatossá kell válnia mindenkihez Jézushoz és ezáltal Istenhez is és akkor fogják igazán szeretni és lépnek felül egy magasabb szintre, mint most ez az állati materializmus.
"De kíváncsi lennék egy hívő milyen okból olyan biztos az istenében"
Érdemes néhány szent életét elolvasnod. Gondolataikat rendszerezik. Ez nagyon nagy terjedelem, hogy mit is érez egy szent. Ajánlom neked: Szalézi Szent Ferenc - Filótea vagyis a jámborság útja ez neten is elérhető. Itt megismerheted, hogy gondolkozik egy hívő és mit is érez.
Off:
a helyesírásba majd beleköttök, de csak azért, mert másba nem tudtok
Látom rengetegen vannak, akik rosszul ismerik és ezért útálják a teremtő Istent. "Majd ha a felhőről leinteget nekem egy ősz
szakállú bácsi,és az épp áradó Tisza vizéből bort
csinál,majd meggyógyítja az egyik haldokló
rokonomat (aki megérdemelné,hogy ne hagyjon
itt két kis árvát,bezzeg az alkoholista másik
rokon él vigan,két kezeléssel eltűnt a rákja),akkor esetleg elgondolkodom. Addig hiszek magamban és az evolúcióban." Igen, ezeket a csodákat már egyszer tényleg megtette Jézus, ám épp az lenne a lényege az egésznek, hogy ne csak akkor higgy Istenben, ha közvetlenül látod a csodáit, mert ez elég egy hülye felfogás, mivel akkor minden generációnak meg kéne újból ismételnie a csodákat. Mellesleg az evolúció sem egy szilárd alapokon nyugvó tény, a tudósok nap mint nap vitatkoznak azon, hogy mi hogyan történhetett, úgyhogy ennyi erővel akkor ebbe sem kéne hinned. ": már miért lenne szerető meg jóságos amikor még a Bibliában is végig egy
kiszámíthatatlan, hirtelen haragú, kényére
kedvére tömeggyilkoló, bosszúálló (ne soroljam
tovább) személynek van ábrázolva, pedig ezt a
könyvet állítólag Ő írta." Innen is látszik, hogy nem ismered a Bibliát, igen Jehova akkor még volt egy népe, akiket megvédett és leszámolt az ellenségeivel, ettől még ő ugyanúgy szerető Isten marad. "tegyük fel mindenható.. azt is, hogy szerető. Akkor biztos akadt valami
jobb dolga mostanában, mert hogy a Föld nem
úgy néz ki mint amit egy szerető és mindenható
isten pátyolgat az hétszentség." Ha nem tudnád, egy vitakérdés szereplői vagyunk, de már nem sokáig, erről bővebben itt olvashatsz: ruth.blog.hu/2010/08/22/teremtes_vagy_evolucio_18 "ismerem a Biblia világvége jóslatait amit
egyesek napjainkra akarnak ráhúzni. Szerintük Isten egy ideig engedi a szenvedést és maaaajd
egyszer közbelép. Ez is nevetséges, mert mi
szüksége lenne a szerető mindenhatónak türelmi
időre." A linkből ez is kiderül, igenis szükség van türelmiidőre, a prófécikkal kapcsolatban peaig megintcsak nem vagy tisztában a dolgokkal. ""Ezek a csodák mind meg is lettek, ha nem is
teljesem ebben a formában, de ilyenekről
tömegével ír a Biblia." Hogy egyem a szádat te kis cukorborsó!Na
menny vissza a homokozóba! Szerinted az hogy egy könyv leírja azt amit
bronzkori dűnelakók szájról szájra örökítettek
tovább,a nevetséges ,meséiket,mennyire
meggyőzőek,egy analítikus ,racionális,és
exoterikus,de legfőbbképp objektív
társadalomnak? Segítek :SEMENNYIRE." Meglepődnél, hogy azok a "bronzkori dűnelakók" milyen "nevetséges meséket" írtak le a Bibliába, olvastad már a példabeszédek könyvét? Szerintem már csak abból is világosan kiderül, hogy kitől származik a Biblia. De ha abból nem, akkor majd talán ebből: [link] Emlékszem, hogy volt valahol egy olyan kérdés, ahhol a magadfajta ateisták azt akarták beadni, hogy csak utólag kozmetikázták bele az összes próféciát a Bibliába. Áhhh, szerencsére meg is találtam azt a kérdést, itt van: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri.. Sajnos azért ti sem tudtok mindent kimagyarázni, a tényeket nem lehet.
előző válaszoló:
Az evolúció körül ugyan semmi sem biztos, de sokkal valószínűbb hogy az embert idegenek készítették génmanipulációval, mint istenség vagy ségek. A bibliát is megírták valakik, én is tudok ősi történeteket írni, rá tudom fogni hogy igaz, attól még te nem fogsz hinni benne.
"A bibliát is megírták valakik, én is
tudok ősi történeteket írni, rá tudom fogni hogy igaz, attól még te nem fogsz hinni benne." Pedig a Biblia nagyban külömbözik a többi könyvtől, ezt csak az tudja igazán, aki olvassa és elmélkedik rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!