Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért nem hisznek...

Az ateisták miért nem hisznek már végre egy teremtőben?

Figyelt kérdés
Nem volt elég az eddigi gőgös elfordulás istentől? Szerintem ezt Isten nem nézi jó szemmel.
2013. ápr. 16. 15:31
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
86%

OFF:

A harmadik válaszadó vagyok. Nem tudom miért kellett lepontozni ennyire, mi olyan sértő, nem hasznos a válaszomban?

Ui.: az előttem és utánam szólók is le lettek pontozva, ez nem lehet véletlen.

2013. ápr. 16. 17:58
 12/49 anonim ***** válasza:
82%
Ajjaj,már megint itt jár a lepontozó manó.Na gyorsan segítek mindenkin egy zöldel! Szívesen!10-es voltam.
2013. ápr. 16. 18:22
 13/49 Pietrosol ***** válasza:
84%

Szia!

Istenben a vallásos embernek sem kell hinni. Vagy észreveszed az ember fellett működő lelki és szellemi törvényeket és ráébredsz, hogy a te érdekeidet hivatottak szolgálni. Vagy marad a hit, amit a különféle vallások saját szájuk íze szerint töltenek meg tartalommal.

Észrevetted, hogy a tengernyi vallás ellenére a világ fuldoklik a ganéban?

Nem kell csodálkozni, hogy az ateisták nem kezdenek el hinni a vallások tanításaiban.

2013. ápr. 16. 21:02
 14/49 anonim ***** válasza:

Ilyen formában rossz a kérdés, mert erre nem tér meg senki. Ez a félelem, megfélemlítés oldaláról közelít. Félelemmel nem lehet valakit elfogadtatni. Ugyanúgy, mint abba sem leszel szerelmes, aki megerőszakol. Hasonlatossá kell válnia mindenkihez Jézushoz és ezáltal Istenhez is és akkor fogják igazán szeretni és lépnek felül egy magasabb szintre, mint most ez az állati materializmus.

"De kíváncsi lennék egy hívő milyen okból olyan biztos az istenében"

Érdemes néhány szent életét elolvasnod. Gondolataikat rendszerezik. Ez nagyon nagy terjedelem, hogy mit is érez egy szent. Ajánlom neked: Szalézi Szent Ferenc - Filótea vagyis a jámborság útja ez neten is elérhető. Itt megismerheted, hogy gondolkozik egy hívő és mit is érez.

2013. ápr. 17. 14:18
 15/49 anonim válasza:
Azért nem hiszünk benne, mert tudjuk hogy nincs, és ezt elfogadjuk. Nem a csodákban kéne már bízni, hanem magunkban. Ha meg mégis van akkor g*ci(már megbocsájts)nem gondolod? Inkább a technolgia fejlődésre és a környezetvédelemre kéne költeni azt a sok pénzt amit az államok az egyházakra pazarolnak, elvégre akár hiszed akár nem, az istened nem menti meg a bojgónkat a psuztulástól, amit fajunk okoz magának.
2013. ápr. 28. 18:19
 16/49 anonim válasza:

Off:

a helyesírásba majd beleköttök, de csak azért, mert másba nem tudtok

2013. ápr. 28. 18:25
 17/49 anonim ***** válasza:
Ugyan 10-es!Az ó germán,viking és kelta istenek a legkirályabbak!
2013. ápr. 28. 18:30
 18/49 anonim ***** válasza:
22%

Látom rengetegen vannak, akik rosszul ismerik és ezért útálják a teremtő Istent. "Majd ha a felhőről leinteget nekem egy ősz

szakállú bácsi,és az épp áradó Tisza vizéből bort

csinál,majd meggyógyítja az egyik haldokló

rokonomat (aki megérdemelné,hogy ne hagyjon

itt két kis árvát,bezzeg az alkoholista másik

rokon él vigan,két kezeléssel eltűnt a rákja),akkor esetleg elgondolkodom. Addig hiszek magamban és az evolúcióban." Igen, ezeket a csodákat már egyszer tényleg megtette Jézus, ám épp az lenne a lényege az egésznek, hogy ne csak akkor higgy Istenben, ha közvetlenül látod a csodáit, mert ez elég egy hülye felfogás, mivel akkor minden generációnak meg kéne újból ismételnie a csodákat. Mellesleg az evolúció sem egy szilárd alapokon nyugvó tény, a tudósok nap mint nap vitatkoznak azon, hogy mi hogyan történhetett, úgyhogy ennyi erővel akkor ebbe sem kéne hinned. ": már miért lenne szerető meg jóságos amikor még a Bibliában is végig egy

kiszámíthatatlan, hirtelen haragú, kényére

kedvére tömeggyilkoló, bosszúálló (ne soroljam

tovább) személynek van ábrázolva, pedig ezt a

könyvet állítólag Ő írta." Innen is látszik, hogy nem ismered a Bibliát, igen Jehova akkor még volt egy népe, akiket megvédett és leszámolt az ellenségeivel, ettől még ő ugyanúgy szerető Isten marad. "tegyük fel mindenható.. azt is, hogy szerető. Akkor biztos akadt valami

jobb dolga mostanában, mert hogy a Föld nem

úgy néz ki mint amit egy szerető és mindenható

isten pátyolgat az hétszentség." Ha nem tudnád, egy vitakérdés szereplői vagyunk, de már nem sokáig, erről bővebben itt olvashatsz: ruth.blog.hu/2010/08/22/teremtes_vagy_evolucio_18 "ismerem a Biblia világvége jóslatait amit

egyesek napjainkra akarnak ráhúzni. Szerintük Isten egy ideig engedi a szenvedést és maaaajd

egyszer közbelép. Ez is nevetséges, mert mi

szüksége lenne a szerető mindenhatónak türelmi

időre." A linkből ez is kiderül, igenis szükség van türelmiidőre, a prófécikkal kapcsolatban peaig megintcsak nem vagy tisztában a dolgokkal. ""Ezek a csodák mind meg is lettek, ha nem is

teljesem ebben a formában, de ilyenekről

tömegével ír a Biblia." Hogy egyem a szádat te kis cukorborsó!Na

menny vissza a homokozóba! Szerinted az hogy egy könyv leírja azt amit

bronzkori dűnelakók szájról szájra örökítettek

tovább,a nevetséges ,meséiket,mennyire

meggyőzőek,egy analítikus ,racionális,és

exoterikus,de legfőbbképp objektív

társadalomnak? Segítek :SEMENNYIRE." Meglepődnél, hogy azok a "bronzkori dűnelakók" milyen "nevetséges meséket" írtak le a Bibliába, olvastad már a példabeszédek könyvét? Szerintem már csak abból is világosan kiderül, hogy kitől származik a Biblia. De ha abból nem, akkor majd talán ebből: [link] Emlékszem, hogy volt valahol egy olyan kérdés, ahhol a magadfajta ateisták azt akarták beadni, hogy csak utólag kozmetikázták bele az összes próféciát a Bibliába. Áhhh, szerencsére meg is találtam azt a kérdést, itt van: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri.. Sajnos azért ti sem tudtok mindent kimagyarázni, a tényeket nem lehet.

2013. ápr. 29. 18:44
 19/49 anonim válasza:

előző válaszoló:

Az evolúció körül ugyan semmi sem biztos, de sokkal valószínűbb hogy az embert idegenek készítették génmanipulációval, mint istenség vagy ségek. A bibliát is megírták valakik, én is tudok ősi történeteket írni, rá tudom fogni hogy igaz, attól még te nem fogsz hinni benne.

2013. ápr. 30. 15:18
 20/49 anonim ***** válasza:
0%

"A bibliát is megírták valakik, én is

tudok ősi történeteket írni, rá tudom fogni hogy igaz, attól még te nem fogsz hinni benne." Pedig a Biblia nagyban külömbözik a többi könyvtől, ezt csak az tudja igazán, aki olvassa és elmélkedik rajta.

2013. ápr. 30. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!