Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok isten létezéséről?

Mit gondoltok isten létezéséről?

Figyelt kérdés

Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,

Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben

Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,

Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S

2009. szept. 20. 16:49
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:

"Én nem így állok hozzá... ha bebizonyítaná h létezik akkor elfogadnám. de nincs rá bizonyítéka senkinek."

Még mindig nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy mit fogadnál el bizonyítéknak.

Mint említettem, az ateista semmit sem fogad el bizonyítékként, a hívő meg mindent bizonyítéknak néz.

Utána a buta ateista azt állítja, hogy észérvek miatt ateista, a buta hívő meg azt állítja, hogy bizonyítékok miatt hívő.

2009. okt. 7. 01:39
 52/61 A kérdező kommentje:
Igen ateista vagyok. Jobban hiszek a természettudomány dolgaiban, mint a bibliai dolgokban. :D, :S
2009. okt. 7. 10:31
 53/61 anonim ***** válasza:

azt tekinteném bizonyitéknak hogyha valami ojan dolog történne-mint ahogy már mondtam: jelenjen meg egy alma a kezemben-vagy valami ami másképeen nem történhet meg.Egy csoda

L/14

2009. okt. 8. 15:16
 54/61 anonim ***** válasza:
Sajnos erről a csodáról,már lekéstél,mert az apostolok halálával befejeződtek a csodák!
2009. okt. 9. 09:05
 55/61 A kérdező kommentje:
Jó legyen vki hívő, és legyen vagy vki ateista. De a hívő ne akarja a másikra erőlteni az akaratát, ill. hitét, mert ettől a falra mászok. :S
2009. okt. 9. 19:24
 56/61 anonim ***** válasza:

"jelenjen meg egy alma a kezemben-vagy valami ami másképeen nem történhet meg."

És abból, hogy pl. a kezedben megjelenik egy alma, hogyan vezeted le azt a következtetést, hogy van Isten? (A helyes válasz: sehogy).

2009. okt. 10. 04:14
 57/61 anonim ***** válasza:

"Igen ateista vagyok. Jobban hiszek a természettudomány dolgaiban, mint a bibliai dolgokban. :D, :S"

Kb. olyan állítás, mint azt mondani, hogy nem szereted az almát, mivel szereted a körtét.

2009. okt. 10. 04:15
 58/61 A kérdező kommentje:
Jó lenne most már tényleg leállni, arról hogy meggyőzzenek vmiről. Ateista vagyok. És azt is leírtam miért. Jobban el tudom fogadni a természettudomány dolgait, mint a bibliáét. :S Ha isten hívő vagy, akkor legyél. De ne akárjál meggyőzni a hitedről.
2009. okt. 10. 20:35
 59/61 anonim ***** válasza:

"Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni."

- Itt senki nem akar ráeröltetni senkit semmire. A dolog annyiból áll, hogy hiszel vagy sem.

"Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S"

- Egy rossz élményből nem felteétlenül kell levonni rossz következtetéseket. Egész biztos, hogy a 70 éves nyugdíjas öreg néni is csak azért megy templomba, hogy megmutassa másoknak az új szemüvegkeretét.

Miért jelenne meg előtted Isten? Miért tenné? Hiába próbáljuk életünk során megfejteni az élet értelmét, mert hozzá a kulcs: a halál.

2009. okt. 16. 17:49
 60/61 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem gyerek hozzá!Ő így gondolja.Te nem!Attól lesz valaki felnőtt,ha hisz istenben?Ha nem hisz akkor meg gyerek még?Ez szánalmas.............
2009. okt. 20. 12:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!