Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok isten létezéséről?

Mit gondoltok isten létezéséről?

Figyelt kérdés

Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,

Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben

Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,

Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S

2009. szept. 20. 16:49
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:
[link] --> OSHO: Isten nem megoldás, hanem probléma
2009. szept. 22. 19:21
 32/61 anonim válasza:
70%
Nahát ez a videó elgondolkodtató...mert ha Isten tökéletes,akkor az általa teremtett Földi Élet miért nem az??Ez nagyon okos megfogalmazás...ezt a vidit Mindenkinek ajánlom...engem elgondolkodtatott rendesen:/
2009. szept. 22. 21:13
 33/61 A kérdező kommentje:
Szerintem is így igaz. :D
2009. szept. 23. 08:21
 34/61 anonim ***** válasza:
0%
Keves kérdező! Előre is szeretnék tőled elnézést kérni,amiért hosszú lesz a mostani válaszom,de sajnos úgy érzem,hogy muszály eloszlatnom néhány válaszíró kételyeit és tévhitét! Először is:a tegnapi 10:15 válaszra :azért tévedés ne essék,én nem akarom megdönteni az evolúciót,én csak a tényeket és nagyon sok tudós álláspontját írtam le,és azt is leírtam ,hogy mi volt a forrásanyagom.Egyáltalán nem azt írtam volna le,hogy mindennek van miértje,hanem az igazi okot.Most ez már rajtad múlik,hogy elhiszed vagy sem.Szóval azt kérdezted,hogy miért nem tökéletes minden?Isten mindent tökéletesen alkotott meg először.Ezt a tökéletességet veszítette el Ádám és Éva amikor nem engedelmeskedtek Isten parancsának.(1Móz.:2:15-17:Isten pedig fogta az embert,és az Éden kertjébe helyezte,hogy művelje és gondozza azt.16:"Isten még azt a parancsot is adta az embernek:A kert mindenfájáról ehetsz megelégedésig.17:De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti,arról ne egyél,mert azon a napon amelyen eszel,bizony meghalsz.")Tudjuk,hogy ennek mi lett a végeredménye.Megszegték Isten parancsát és evvel elvesztették még a reményét is annak ,hogy tökéletes örök életet élhessenek az Édenben.Ettől a naptól kezdve kezdtek el öregedni .Így Ádám engedetlensége miatt genetikailag minden ember örökölte a bűnt tőle,azért születünk már eleve bűnnel.Ezért nem lehet tökéletes már semmi sem a földön.A másik kérdése az az volt a tegnapi 10:15-nek,hogy:"miért kell a szenvedés ,bánat ,fájdalom?"Ezt a rengeteg fájdalmat és szenvedést mi emberek okozzuk magunknak.Joggal kérdezhetnéd meg,hogy akkor miért nem lép közbe az Isten,hogy meg állítsa ezt?Megint csak az első emberpárra térhetek vissza.Ha ők engedelmeskedtek volna akkor most ezek nem lennének.A Bibliában Isten megmutatja nekünk,hogy hogyan kerülhetjük el a sok szenvedést,a legjobb tanácsokkal lát el minket,hogy hogyan éljük az életünket.Ha követjük ezeket a tanácsokat és mértékeket, az életünk értelmet nyer,családunk boldog lesz,szoros kapcsolatba kerülünk olyan emberekkel,aki igazán szeretik egymást és védve leszünk olyan szokásoktól,melyek sok szükségtelen szenvedést okozhatnak!Ezt én bizonyíthatom,hogy így igaz.Az én családomat megvédi a sok szenvedéstől Isten szava és sokkal boldogabb életet élünk mint azelőtt,amikor még nem a Biblia tanácsai szerint éltünk.Nem hinném,hogy becsületes dolog lenne Istent okolni olyan dolgokért amiér MI emberek vagyunk a felelősek!!!Isten már az Éden kertben megígérte,hogy ezen változtatni fog majd.De mivel a sátán azzal vádolta meg,hogy hazudik,olyan dolgot tagad meg az emberektől ami jó nekik,és megkérdőjelezte azt is ,hogy van-e joga egyáltalán uralkodni az emberek fölött,ezért engedte ezt meg ,hoy bizonyítsák akkor be az emberek,hogy tudják saját magukat úgy írányítani ,hogy az boldog élethez vezet.Sajnos ez az diők folyamán bebizonyosodott,hogy az emberek nem tudják magukat írányítani,főleg,hogy sátán uralja az egész lakott földet!(a prédikátor könyvében olvashatjuk,hogy :"ember uralkodik emberen a maga kárára" ez mindd a mai napig így van. 1János :5:19-verse azt írja:"Tudjuk ,hogy Istentől származunk,de az egész világ a gonosz hatalmában van" jelenések:12:9:"Levetették hát a nagy sárkányt,az őskígyót,akit ördögnek és sátánnak neveznek,aki az egész lakott földet félre vezeti?:levetették őt a földre,és az angyalait is levetették vele együtt.""Jelenések:12:12:"Ezért örvedjetek ti egek és ti akik azokban lakoztok!Jaj a földnek és a tengernek,mert lejött hozzátok az ördög nagy haraggal,mivel tudja,hogy nagyon kevés ideje van."Tehát mai napig engedte,hogy létezzen ez a bűnös világ,lehetővé tette az emberek számára,hogy éljenek és megismerjék az ő útjait,és megtegyék a szükséges változtatásokat az életükben,és javukra fordítsák az örök élet elnyerésére vonatkozó szeretetteljes gondoskodását!De megtudhatjuk a Bibliából,hogy kitűzött Isten egy napot amikor elfogja pusztítani ezt a gonosz rendszert és erre hamarosan sor is fog kerülni.(Dániel:2:44:"És azokban a királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot,amely soha nem fog elpusztulni.Ez a királyság nem száll át más népre.Szétzuzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat,maga pedig megáll időtlen időkig"./ez lesz Armageddon/ ) És az igéret amit megígért még az Édeni lázadáskor:Jelenések 21:4"És letöröl minden könnyet a szemükről,és nem lesz többé halál,sem kesergés,sem kiáltás ,sem fájdalom nem lesz többé.A korábbi dolgok elmúltak."Azt hiszem ,hogy mindenki szeretne egy ilyen világban élni,De ehhez be kell tartani Istennek az irányadó mértékeit és parancsait,és akkor mindenki élvezheti majd az örök élet és egy tökéletes új világ áldásait azokkal a szertteivel akik már meghaltak de fel fognak támadni. A videóval kapcsolatban:csak annyit szeretnék írni,hogy nem hallottam már régen ennyi ostobaságot,és sültlenséget összehordani.Az biztos,hogy az illető úr(bár nem nagyon nevezném annak)április elsején a bolondok napján született.De majd eljön az az idő is amikor Isten kiszabja rá a megfelelő bütetést a gúnyolódásáért.(Isten nevét hiába szádra ne vedd)A múlttal kapcsolatban amit mondott:lehet,hogy mi a múltba kapaszkodunk,de csak azoknak lesz jövője akiknek múltja van,és nem mindegy ,hogy hogyan éli a múltját!!!!!Darwinról:Amikor Darwin A fajok eredete című könyvének a jubileumi kiadását tervezték a századik évforduló alkalmából,W.R.Tompsont,az ottawai Commonwealth Institute of Biologocal Control(Kanada) igazgatóját kérték fel az előszó megszerkesztésére.Ő ebben azt írta:"Miként ismeretes,a biológusoknak igen különböző a felfogásuk nemcsak az evolúció okaira,hanem még annak valóságos folyamatára is .Ezek a különbségek fennállnak ,mivel a bizonyítékok nem kielégítőek és nem tesznek lehetővé határozott következtetéseket." Tehát még a tudósok sem értenek eggyet Darwinnal.Bocs,hogy ilyen hosszú voltam,de ezt rövidebben nem lehet elmagyarázni.
2009. szept. 23. 14:13
 35/61 anonim válasza:
70%

Én úgy vagyok vele ,hogy minden hétvégén szüleim akartábol megyek misére, de sokszor van úgy ,hogy semmi kedvem felébredni korán..

De ezen énis gondolkoztam már és nemtudom én szerintem hiszek is benne meg nem is mert ha van és mégse hiszek akkor megfog büntetni..:D de józan paraszt ésszel belegondolva meg sztem azért hisznek Istenbe sokan szerintem mert néha-néha jó valamibe kapaszkodni reménykedni.

2009. szept. 23. 23:36
 36/61 anonim ***** válasza:
83%
14:13-as!Először is köszönöm a mindenre kiterjedő válaszodat(komolyan) De valamit nem értek...2 ember miatt,miért bünteti az összes embert?Szóval ők hibáztak,ezért miért mi szívjunk?Hol a megbocsájtás meg ilyenek?Soha nem lesz nekem világos ez,mert nem tudom elfogadni,hogy a mamim azért halt meg mert valaki anno zabált a tiltott fáról!Szóval ha van Isten,ezt nem tudom soha neki megbocsájtani!Tehát inkább hiszem azt,hogy evolúció,mint hogy egy olyan valakire támaszkodjak,aki igazságtalan...
2009. szept. 24. 07:26
 37/61 anonim ***** válasza:
0%
Az mondod,hogy két ember miatt bünteti az összes embert Isten.Szó sincs arról,hogy Isten azt szeretné,hogy a két ember miatt bűnhődjön az összes többi.Az Isten szabad akarattal ruházta fel az embereket így ami történt velük az a saját hibájuk.Tudom,hogy ez az indok édeskevés neked erre,amikor az első pár lázadóvá vált,mert saját maguk akarták irányítani az életüket.Ezért engedte meg Isten nekik,hogy akkor bizonyítsák be ,hogy tudnak megfelelő,és boldog életet élni.De sajnos az idők folyamán bebizonyosodott ,hogy az ember nem tudja irányítani a saját életét!Pedig az első emberpárt is úgy teremtette meg az Isten ,hogy örökké éljenek!De ők vétkeztek méghozzá főbenjáróan,így a bűn mélyen beleívódott a génjeikbe,amit minden emberre átörökítettek.(pl:van egy kenyérsütő formád,és annak az oldalán van egy horpadás,ha avval a formával sütöd a kenyereidet akkor azok a kenyerek mindíg horpadtak lesznek.így örököltük mindd a bűnt Ádámtól)Sokan azt mondják,hogy ők nem tettek soha semmilyen dolgot ami bűnnek számítana.De ha Isten szavának a tükrébe(vagyis a Bibliába)nézve és figyelembe véve annak irányadó mértékeit,láthatjuk,hogy igenis mindenki tökéletlen!!!Sajnos sátán igyekszik elérni,hogy szándékosan gyakoroljuk a bűnt!Ha azt szertnénk,hogy minket is helyeseljen Isten akkor állandóan harcolnunk kell a bennünk lévő bűnös hajlamaink ellen.Ezt csak úgy tehetjük meg,ha mindíg a Bibliára támaszkodunk segítségért,és kérjük Isten segítségét imában,hogy adjon nekünk elég erőt ahhoz ,hogy szembe tudjunk szállni sátán csapdáival,így megfelelően ki tudjuk iskolázni a lekiismeretünket,és az meg fog mindíg szólalni amikor bűnt készülünk elkövetni.De ehhez hinnünk is kell Istenben és Jézusban.Mert hit nélkül az egész nem ér semmit!!!Ha valami tragédia történik mindíg azt kérdezzük,hogy miért engedi ezt meg az Isten?Pedig ehhez nem az ő engedélye kell,sajnos ez a mi hibáinknak a következménye.IGEN,megakadályozhatná Isten de akkor joggal mondhatná azt sátán,hogy zsarnok az Isten ,mert nem engedi meg az embereknek,hogy betudják bizonyítani ,hogy tőle függetlenül is tudják irányítani az életüket.Bár ez még eddig soha nem sikerült.(azt írja a prédikátor könyvében a 8.fejezetben ,hogy:"ember uralkodik emberen a maga kárára", vagy:"jól tudom ó Istenem ,hogy a halandó ember még csak a lépteit sem tudja irányítani írte ezt Dávid király")Szóval van elég bizonyíték rá,hogy nem sikerült az embereknek az életüket irányítani,úgy,hog ez a rengeteg fájdalom,és szenvedés ne legyen.De megígért egy napot az Isten amikor ezek mindd megfognak szünni.(dán 2:44,jel.21:4 de ezeket már írtam tegnap is)Tehát még neked is van esélyed arra,hogy ott élhess majd Isten igazságos új világában és ráadásul azokkal a szeretteiddel akiket már elvesztettél.A ján.5:28,29 verse azt írja:28:Ne csodálkozzatok ezen,mert eljön az óra,amelyben azok,akik az emléksírokban vanna,hallani fogják az ő hangját29:és kijönnek:akik jó dolgokat tettek,az élet feltámadására,aki hitvány dolgokat cselekedtek az ítélet feltámadására. De nem azokért a bűneikért ítéli meg őket az Isten amiket a haláluk előtt tettek,hanem azokért amit a feltámadásuk után fognak tenni,mivel ha valaki már meghal akkor a halálával fizet a bűneiért.(róma6:23-mert a bűn zsoldja a halál.róma 6::7-mert aki meghalt ,azt felmentették a bűne alól)Ha a Biblián keresztül közeledsz te is Istenhez akkor te is ott lehetsz majd abban az igazságos új világban.Nem hiszem,hogy ellenedre lenne ,hogy ott legyél majd és te is találkozhass majd a szeretteiddel!!!Én ebben 100 százalékosan biztos vagyok,mert az Isten nem hazudik,és ez bebizonyosodott már az idők folyamán ,mert amit megígért azt még mindíg be is tartotta.Az összes prófécia amit megíratott már a régebbi időkre is ,mindd-mindd beteljesedett.Én személy szerint már nagyon várom,hogy eljöjjön az az idő amikor magamhoz ölelhetem az édesapámat az öcsémet és a nagyszüleimet is aki már meghaltak.Tudom,hogy eljön az az idő ,ezért mindíg megpróbálom az életemet úgy élni,hogy Isten helyeslését és tetszését elnyerjem ,így megkaphatom,majd tőle azt a nagyszerű jutalmat ami az örök élethez vezet!!!!KÍVÁNOM EZT NEKED IS ,ÉS NE CSÜGGEDJ EL ,CSAK BÍZZÁL ISTENBEN,ÉS MEGLÁTOD, MAGADHOZ ÖLELHETED MÉG AZ ÉDESANYÁDAT IS !!!!
2009. szept. 25. 11:27
 38/61 anonim ***** válasza:
20%
11:27 köszönöm!Van igazság abban amit írsz,de hinni nem könnyű ennyi tragédiában és fájdalomban:( Örülök,hogy másnak ez megadatik és irigylem őket,de nekem nem megy!:(
2009. szept. 25. 13:16
 39/61 anonim ***** válasza:
0%
Hidd el ,hogy megy még ennyi fájdalom után is.A saját tapasztalatomat tudom,csak felhozni példaként.A mi családunkban volt egy kisfiú aki még csak kettő és fél éves volt,amikor meghalt máj daganattal.Amikor az utólsó este nagyon rosszul volt már ,én nagyon sokat imádkoztam ,és azt mondtam,ha túl éli ,akkor én leszek az aki a templomba megyek be térden csúszva az Isten elé.(meg kell jegyeznem ,hogy én még akkor csak egy 20 éves lány voltam aki nem volt hívő )Sajnos nem úgy lett,ahogy szerettük volna a kisfiú másnap délben meghalt.Nem az én kisfiam volt,de a családhoz tartozott ,és mégis olyan fizikai fájdalmat éreztem bent a lelkemben,hogy legszivesebben meghaltam volna én is!!! Ez volt az a pont amikor azt mondtam,hogy nem létezik,hogy legyen Isten ,mert akkor ezt nem engedhetné meg!!!Akkor még nem ismertem ennyire az igazságot amit a Biblián keresztül közvetít nekünk Isten.Igaz,hogy reformátusként jártam kátéra és konfirmáltam is ,de ott jóformán semmit nem tanultunk,inkább csak játszani jártunk oda.Aztán már 33 éves koromban egyszer bekopogtattak nálunk a tanúk.JÓÓÓ.... tudom,hogy nagyon sokan utálják őket de,nem akarnak rosszat senkinek.Megismertették velem a Biblia verseit ,mondanivalóját,és azt is ,hogy mi Isten szándéka az emberekkel,és a földdel.Nagyon sokat köszönhetek nekik,ÉN aki azelőtt elzavartam őket melegebb éghajlatra,olyan dolgokra tanítottak meg ,amit szerintem másképp sohasem tudtam volna megtanulni.Ezt csak azért írom,mert van összehasonlítási alapom!Attól kezdve,hogy elkezdtük tanulmányozni a Bibliát,egyre világosabbá kezdett válni előttem,hogy miért is van a halál,és az is ,hogy ez nem azért van mert Isten lenne a hibás érte!Mindezek közben meghalt az édesapám és az öcsém is aki csak 24 éves volt még.De már sokkal "könnyebben" viseltem a gyászomat,mert tudtam,hogy ha Istennek tetszően élem az életem ,akkor még találkozhatok velük a feltámadás után ,és ez örömmel ,boldogsággal,és nagy várakozással tölt el.Tehát ezen dolgozom a mindennapjaimban,hogy ott lehessek majd és magamhoz ölelhessem majd őket! A keményfejű ateistából,egy szerény alázatos hívő ember lettem.Minnél többet tudok meg az Istenről annál közelebb érzem magam hozzá a szívemben.Mindíg azon vagyok,hogy a gyermekeimet is azon az úton probáljam vezetni,ami Isten jutalmához vagyis az örök élethez vezet.Ha nem haragszol akkor volna egy javaslatom a számodra.Nem tudom,hogy mennyire ismered a Jehova tanúit,és hogy milyen érzésekkel vagy irántuk.De ha szeretnéd megtudni,hogy milyen lesz a jövö és szeretnél te is ott lenni majd akkor javaslom keress meg egy tanút és kérd meg rá,hogy segítsen neked megismerni Isten szándékát a Bibliából!Nem tudom,hogy hová valósi vagy de biztos van a közeledben is termük,és hidd el,ha szólsz valamelyiknek nagyon szívesen fognak segíteni megismerni a Bibliát neked.Ha érdekel a dolog akkor ,megírhatod ide azt is,hogy hol laksz és én segítek neked ,hogy hol találhatsz egy tanút,aki megmutathatja neked azt a Bibliábol,hogy mit kell ahhoz tenned,hogy találkozhass még édesanyáddal!De ha nem érdekel,akkor szeretnék elnézést kérni tőled amiért feltartottalak,és kívánom neked,hogy valamilyen úton-módon mégis rátalálj az Isten igazságára.Köszönöm,hogy ennyi időt szakítottál rám.
2009. szept. 25. 18:04
 40/61 anonim ***** válasza:
35%
Igazából a nagynénjémék Jehova tanúi szóval lenne kihez fordulni:) de gyelőre még nem...
2009. szept. 26. 08:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!