Keves kérdező! Előre is szeretnék tőled elnézést kérni,amiért hosszú lesz a mostani válaszom,de sajnos úgy érzem,hogy muszály eloszlatnom néhány válaszíró kételyeit és tévhitét! Először is:a tegnapi 10:15 válaszra :azért tévedés ne essék,én nem akarom megdönteni az evolúciót,én csak a tényeket és nagyon sok tudós álláspontját írtam le,és azt is leírtam ,hogy mi volt a forrásanyagom.Egyáltalán nem azt írtam volna le,hogy mindennek van miértje,hanem az igazi okot.Most ez már rajtad múlik,hogy elhiszed vagy sem.Szóval azt kérdezted,hogy miért nem tökéletes minden?Isten mindent tökéletesen alkotott meg először.Ezt a tökéletességet veszítette el Ádám és Éva amikor nem engedelmeskedtek Isten parancsának.(1Móz.:2:15-17:Isten pedig fogta az embert,és az Éden kertjébe helyezte,hogy művelje és gondozza azt.16:"Isten még azt a parancsot is adta az embernek:A kert mindenfájáról ehetsz megelégedésig.17:De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti,arról ne egyél,mert azon a napon amelyen eszel,bizony meghalsz.")Tudjuk,hogy ennek mi lett a végeredménye.Megszegték Isten parancsát és evvel elvesztették még a reményét is annak ,hogy tökéletes örök életet élhessenek az Édenben.Ettől a naptól kezdve kezdtek el öregedni .Így Ádám engedetlensége miatt genetikailag minden ember örökölte a bűnt tőle,azért születünk már eleve bűnnel.Ezért nem lehet tökéletes már semmi sem a földön.A másik kérdése az az volt a tegnapi 10:15-nek,hogy:"miért kell a szenvedés ,bánat ,fájdalom?"Ezt a rengeteg fájdalmat és szenvedést mi emberek okozzuk magunknak.Joggal kérdezhetnéd meg,hogy akkor miért nem lép közbe az Isten,hogy meg állítsa ezt?Megint csak az első emberpárra térhetek vissza.Ha ők engedelmeskedtek volna akkor most ezek nem lennének.A Bibliában Isten megmutatja nekünk,hogy hogyan kerülhetjük el a sok szenvedést,a legjobb tanácsokkal lát el minket,hogy hogyan éljük az életünket.Ha követjük ezeket a tanácsokat és mértékeket, az életünk értelmet nyer,családunk boldog lesz,szoros kapcsolatba kerülünk olyan emberekkel,aki igazán szeretik egymást és védve leszünk olyan szokásoktól,melyek sok szükségtelen szenvedést okozhatnak!Ezt én bizonyíthatom,hogy így igaz.Az én családomat megvédi a sok szenvedéstől Isten szava és sokkal boldogabb életet élünk mint azelőtt,amikor még nem a Biblia tanácsai szerint éltünk.Nem hinném,hogy becsületes dolog lenne Istent okolni olyan dolgokért amiér MI emberek vagyunk a felelősek!!!Isten már az Éden kertben megígérte,hogy ezen változtatni fog majd.De mivel a sátán azzal vádolta meg,hogy hazudik,olyan dolgot tagad meg az emberektől ami jó nekik,és megkérdőjelezte azt is ,hogy van-e joga egyáltalán uralkodni az emberek fölött,ezért engedte ezt meg ,hoy bizonyítsák akkor be az emberek,hogy tudják saját magukat úgy írányítani ,hogy az boldog élethez vezet.Sajnos ez az diők folyamán bebizonyosodott,hogy az emberek nem tudják magukat írányítani,főleg,hogy sátán uralja az egész lakott földet!(a prédikátor könyvében olvashatjuk,hogy :"ember uralkodik emberen a maga kárára" ez mindd a mai napig így van. 1János :5:19-verse azt írja:"Tudjuk ,hogy Istentől származunk,de az egész világ a gonosz hatalmában van" jelenések:12:9:"Levetették hát a nagy sárkányt,az őskígyót,akit ördögnek és sátánnak neveznek,aki az egész lakott földet félre vezeti?:levetették őt a földre,és az angyalait is levetették vele együtt.""Jelenések:12:12:"Ezért örvedjetek ti egek és ti akik azokban lakoztok!Jaj a földnek és a tengernek,mert lejött hozzátok az ördög nagy haraggal,mivel tudja,hogy nagyon kevés ideje van."Tehát mai napig engedte,hogy létezzen ez a bűnös világ,lehetővé tette az emberek számára,hogy éljenek és megismerjék az ő útjait,és megtegyék a szükséges változtatásokat az életükben,és javukra fordítsák az örök élet elnyerésére vonatkozó szeretetteljes gondoskodását!De megtudhatjuk a Bibliából,hogy kitűzött Isten egy napot amikor elfogja pusztítani ezt a gonosz rendszert és erre hamarosan sor is fog kerülni.(Dániel:2:44:"És azokban a királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot,amely soha nem fog elpusztulni.Ez a királyság nem száll át más népre.Szétzuzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat,maga pedig megáll időtlen időkig"./ez lesz Armageddon/ ) És az igéret amit megígért még az Édeni lázadáskor:Jelenések 21:4"És letöröl minden könnyet a szemükről,és nem lesz többé halál,sem kesergés,sem kiáltás ,sem fájdalom nem lesz többé.A korábbi dolgok elmúltak."Azt hiszem ,hogy mindenki szeretne egy ilyen világban élni,De ehhez be kell tartani Istennek az irányadó mértékeit és parancsait,és akkor mindenki élvezheti majd az örök élet és egy tökéletes új világ áldásait azokkal a szertteivel akik már meghaltak de fel fognak támadni. A videóval kapcsolatban:csak annyit szeretnék írni,hogy nem hallottam már régen ennyi ostobaságot,és sültlenséget összehordani.Az biztos,hogy az illető úr(bár nem nagyon nevezném annak)április elsején a bolondok napján született.De majd eljön az az idő is amikor Isten kiszabja rá a megfelelő bütetést a gúnyolódásáért.(Isten nevét hiába szádra ne vedd)A múlttal kapcsolatban amit mondott:lehet,hogy mi a múltba kapaszkodunk,de csak azoknak lesz jövője akiknek múltja van,és nem mindegy ,hogy hogyan éli a múltját!!!!!Darwinról:Amikor Darwin A fajok eredete című könyvének a jubileumi kiadását tervezték a századik évforduló alkalmából,W.R.Tompsont,az ottawai Commonwealth Institute of Biologocal Control(Kanada) igazgatóját kérték fel az előszó megszerkesztésére.Ő ebben azt írta:"Miként ismeretes,a biológusoknak igen különböző a felfogásuk nemcsak az evolúció okaira,hanem még annak valóságos folyamatára is .Ezek a különbségek fennállnak ,mivel a bizonyítékok nem kielégítőek és nem tesznek lehetővé határozott következtetéseket." Tehát még a tudósok sem értenek eggyet Darwinnal.Bocs,hogy ilyen hosszú voltam,de ezt rövidebben nem lehet elmagyarázni.