Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok isten létezéséről?

Mit gondoltok isten létezéséről?

Figyelt kérdés

Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,

Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben

Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,

Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S

2009. szept. 20. 16:49
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
25%

"Kíváncsi lennék arra, hogy egy három vagy négy éves gyerek minek megy a templomba. A válasz nagyon egyszerű. A szülei ocsmány módon ráerőltetik a vallást."

Ha meg nem mennek templomba, akkor ocsmány módon ráerőltetik az agnoszticizmust.

Sőt, megtanítják beszélni, ocsmány módon ráerőltetve a magyar nyelvet, pedig ha elégségesen informálva lenne a gyerek, lehet, hogy inkább hindiül szeretne beszélni.

Az élet tele van ocsmány kényszerekkel, egy igazi széplélek nem is bírja hiszti nélkül.

2009. szept. 20. 19:16
 12/61 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Én is hiszek a szüleimben és a hozzám közelálló emberekben és persze magamban. És nagyon, de nagyon szeretem a hazámat és a történelem szellemét, ami mindig igazságot szolgáltat.
2009. szept. 20. 19:49
 13/61 anonim ***** válasza:
42%
Itt nem a lottó 5-ösről van szó...hanem sokkal mélyebb dolgokról!Pl.a világ nagy szenvedései,a szeretet személy elvesztése,a rengeteg beteg ember!!!!! Na ez miért van?Biztos jól szórakozik ha létezik egyáltalán!
2009. szept. 20. 20:12
 14/61 anonim ***** válasza:
56%

Pascal szerint:

Ha te teszel valami akkor annak valami előzménye van és annak is van (pl.:elmész suliba azért mert tanköteles vagy,és azért vagy tanköteles mert vannak törvények...)Tehát minden mozgatónak van egy előmozgatója.DE Pascal szerint lennie kell egy első mozgatónak aki nem valami következtében létezik,Pascal szerint ez az első mozgató Isten,és sok neves fizikus szerint ha fogadnunk kéne,hogy Isten létezik-e,inkább arra kellene raknunk hogy létezik,még ha kicsi is az esély.Én csak 16 vagyok,és nagyon csak az ésszerű dolgoknak hiszek,de Isten létezését elfogadom.

2009. szept. 20. 20:21
 15/61 anonim ***** válasza:
33%
Jó nagy egy bunkó aki lepontoz egy gyönyörű Nagy László verset!
2009. szept. 20. 20:52
 16/61 A kérdező kommentje:
Milyen Nagy László versre gondolsz? Itt csak Karinthy-t idéztem...:SS
2009. szept. 20. 21:33
 17/61 anonim ***** válasza:
0%
A harmadik válasz a Nagy László vers. Pipáld be hogy a nem hasznos válaszokat is jelenítsd meg. Azok az igazak!
2009. szept. 20. 23:53
 18/61 anonim ***** válasza:
45%
Úgy látom,hogy előttem csak is ateisták szóltak hozzá!Én igenis hiszek az Istenben,mert az életem során,már nagyon sokszor bebizonyosodott,hogy létezik.Nagyon sokat segített már a gondjaim megoldásában,és a mindennapjaimban.Azt írjátok,hogy nem hisztek benne,ez nem az ő hibája ,hanem ennek az okát saját magatokban kellene jeresni.Ha valaki eleve úgy indul neki a dolgoknak,hogy nem hisz benne akkor felesleges hozzá is kezdeni.Lehet,hogy azt sem tudjátok akkor ,hogy mit is jelent a hit.Hit:A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása,a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása.Héberek:11:6"hit nélkül pedig lehetetlen Isten kedvére lenni,mert aki elébe járul ,annak hinnie kell,hogy ő van,és ,hogy megjutalmazoja lesz azoknak,akik komoly igyekezettel keresik őt"Tehát ha nem hisz valaki Istenben akkor nem is tud közeledni hozzá.
2009. szept. 21. 08:34
 19/61 A kérdező kommentje:
Az utolsó hozzászólás számomra elég idegen. Bennem lenne a hiba, hiszen gyermekként úgy vártam és keretem, mint ahogy Karinthy írta versében. Szerencsére nincs rá szükségem. Ha egyházról és templomról beszélnek a hideg is kiráz a fent írtak miatt (képmutatás...)
2009. szept. 21. 11:20
 20/61 anonim ***** válasza:
30%

"De nékem ő égő csipkefenyérben

Meg nem jelent, se borban és kenyérben"

Hallottál már a hitről? Nem tudjuk, hanem hisszük.

2009. szept. 21. 13:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!