Mit gondoltok isten létezéséről?
Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.
De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,
Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S
"Kíváncsi lennék arra, hogy egy három vagy négy éves gyerek minek megy a templomba. A válasz nagyon egyszerű. A szülei ocsmány módon ráerőltetik a vallást."
Ha meg nem mennek templomba, akkor ocsmány módon ráerőltetik az agnoszticizmust.
Sőt, megtanítják beszélni, ocsmány módon ráerőltetve a magyar nyelvet, pedig ha elégségesen informálva lenne a gyerek, lehet, hogy inkább hindiül szeretne beszélni.
Az élet tele van ocsmány kényszerekkel, egy igazi széplélek nem is bírja hiszti nélkül.
Pascal szerint:
Ha te teszel valami akkor annak valami előzménye van és annak is van (pl.:elmész suliba azért mert tanköteles vagy,és azért vagy tanköteles mert vannak törvények...)Tehát minden mozgatónak van egy előmozgatója.DE Pascal szerint lennie kell egy első mozgatónak aki nem valami következtében létezik,Pascal szerint ez az első mozgató Isten,és sok neves fizikus szerint ha fogadnunk kéne,hogy Isten létezik-e,inkább arra kellene raknunk hogy létezik,még ha kicsi is az esély.Én csak 16 vagyok,és nagyon csak az ésszerű dolgoknak hiszek,de Isten létezését elfogadom.
"De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben"
Hallottál már a hitről? Nem tudjuk, hanem hisszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!