Mit gondoltok isten létezéséről?
Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.
De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,
Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S
"Ja és azt elfelejtettem hogy akkor isten miért nem bizonyitja be h létezik???"
Mit jelent az, hogy "Isten bebizonyítja, hogy létezik"?
Ha előtted megjelenne égő csipkebokorként, akkor mint jólnevelt ateista, megállapítanád, hogy beteg vagy, mert képzelődsz, és mennél az orvoshoz, hogy nézze már meg, nincs-e kezdődő skizofréniád. Aki fejébe vette, hogy nincs Isten, annak még Isten se bírja bebizonyítani, hogy van. Aki meg fejébe vette, hogy van Isten, annak minden hülye érv "bizonyíték" lesz Isten létezésére, ebből élnek a jehovista könyvkiadók meg a többi efféle szennyirodalom.
A sok fanatikus ateista és hívő vitái azért ilyen szánalmasan alacsony színvonalúak, mert pont ezt nem veszik észre, hogy felcserélik az okot az okozattal. Nem az érvek győzik meg őket, hanem a meggyőződésükből eredően hiszik azt, hogy érveik vannak. Pedig ez nem szaktudományos kérdés, nem is filozófiai, ez egyszerű önismereti kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!