Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok isten létezéséről?

Mit gondoltok isten létezéséről?

Figyelt kérdés

Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,

Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben

Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,

Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S

2009. szept. 20. 16:49
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
74%
szia! én egy 14 éves lány vagyok!lehet h fiatalnak tartotok a dologhoz de én biztos vagyok benne h isten nem létezik!Ha létezne nem ilyen lenne a világ.Akkor nem halnának meg a 4 éves gyermekek-létezne varázslat és csodák.Természetesen az ötös lottó más téma mert így mindenki megnyerhetnél.Amúgy is minden népek más vallása van. Mindenki abban hisz aminek nevelték.De ha létezne isten nem ilyen lenne a világ.Ha pedig létezik akkor gonosz!
2009. szept. 29. 16:38
 42/61 anonim ***** válasza:
30%
Látszik,hogy még gyerek vagy ,kedves előttem szóló!Ha figyelmesen elolvasod amiket már korábban írtam te is megtudod,hogy miért engedi meg még mindíg Isten a szenvedést.Tehát nem fogok bele újra.De ha tudsz szerezni valahol egy Bibliát te magad is meggyőződhetsz erről.Nagyon jó olvasást kívánok neked hozzá!
2009. szept. 29. 22:29
 43/61 anonim ***** válasza:
66%
Na, a sok Istenhívő azzal jön, hogy nem Isten gonosz, hanem szabad akaratunkból vagyunk mi gonoszak. Ha valami jó történik akkor az nem a szabadakaratunkból? Akkor az meg Isten volt? Ez milyen érdekes. Mindegy, mert én akkor is ateista maradok.
2009. okt. 1. 18:18
 44/61 anonim ***** válasza:
64%
énis az maradok. szerintem pedig senki nem érdemli azt h gyermekkorában meghaljon...
2009. okt. 2. 20:46
 45/61 anonim ***** válasza:
70%
Ja és azt elfelejtettem hogy akkor isten miért nem bizonyitja be h létezik???mert akkor énis elhinném.ha azt mondanám h ha isten létezik legyen egy alma a kezemben.miért nincs?isten mindenható akkor miért nem bizonyitja ba a létezését/L14
2009. okt. 3. 19:37
 46/61 A kérdező kommentje:
Én is maradok ateista. :D
2009. okt. 4. 15:25
 47/61 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon rossz lesz már akkor azoknak az embereknek,akik azt várják,hogy bizonyítsa Isten ,hogy létezik.Az már az ő vesztüket fogja okozni!De nem az én tisztem,és nem is áll jogomban ítélkezni felettük,majd az Isten eldönti,hogy mi legyen velük.(hiszen Jézus is azt mondta,hogy:"ne ítélj,hogy ne ítéltess")
2009. okt. 6. 06:33
 48/61 anonim ***** válasza:

"Ja és azt elfelejtettem hogy akkor isten miért nem bizonyitja be h létezik???"

Mit jelent az, hogy "Isten bebizonyítja, hogy létezik"?

Ha előtted megjelenne égő csipkebokorként, akkor mint jólnevelt ateista, megállapítanád, hogy beteg vagy, mert képzelődsz, és mennél az orvoshoz, hogy nézze már meg, nincs-e kezdődő skizofréniád. Aki fejébe vette, hogy nincs Isten, annak még Isten se bírja bebizonyítani, hogy van. Aki meg fejébe vette, hogy van Isten, annak minden hülye érv "bizonyíték" lesz Isten létezésére, ebből élnek a jehovista könyvkiadók meg a többi efféle szennyirodalom.

A sok fanatikus ateista és hívő vitái azért ilyen szánalmasan alacsony színvonalúak, mert pont ezt nem veszik észre, hogy felcserélik az okot az okozattal. Nem az érvek győzik meg őket, hanem a meggyőződésükből eredően hiszik azt, hogy érveik vannak. Pedig ez nem szaktudományos kérdés, nem is filozófiai, ez egyszerű önismereti kérdés.

2009. okt. 6. 07:14
 49/61 anonim ***** válasza:
Én nem így állok hozzá... ha bebizonyítaná h létezik akkor elfogadnám. de nincs rá bizonyítéka senkinek. valaki azt mondja h azé le ugrik a házról mert majd isten megmenti... na ez már vicc L/14
2009. okt. 6. 16:02
 50/61 A kérdező kommentje:
Utálom, ha vki aggitál isten létezédéről. :SS Történészként hiszek a HAZÁMBAN ÉS A TÖRTÉNELEM IGAZSÁG TÉTELÉBEN. :DD Sok olyan ismerősöm van, aki isten hívő, de a szótárából hiányzik az a 4 betűs főnév, hogy HAZA. Szánom az ilyen senkiket. Az egyik ilyen isten hívő az 56os ártatlan fiatalokra, akiket kivégeztek és lelőttek, hogy megérdeleték miért szevezkedtek. <--Ő nem hisz a hazájában. :SS Ocsmány az ilyen ember. :SSS
2009. okt. 6. 23:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!