Mit gondoltok isten létezéséről?
Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.
De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,
Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S
Szia!
Én elég sok minden rosszat és kegyetlen dolgot láttam és tapasztaltam már az életben :S sajnos bátran merem állítani, hogy én nem hiszek Istenben. :/
Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra hevernem,
kérdésre választ
ő küldjön,
hogy hitem széjjel
ne dűljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet -
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.
Nagy László
Szia!
Isten létét nem kell kötelezően elfogadni. Megint a végletek... én is láttam szőrmebundában bevonuló miss-t a templomba és láttam 5 tagú családot, akik szépen felöltözve , de semmi cicomával tényleg azért mentek, hogy imádkozzanak.. Én nem kezdek fujjogni az ateistákra, de attól hogy Isten nem jelenik meg és nem segít a lottóötöst megnyerni, attól nem is létezik?
Az Anonim Ateisták terápiás csoport megint összeült megbeszélni, hogy miért okosabbak, mint a hülye vallásosak. Én is a klubhoz akarok tartozni, mert tök okos itt mindenki.
Coming out: Én racionálisan gondolkodom, mert okos vagyok. A vallás babona, ezért elutasítom!
Most ugye milyen erős, bátor (nincs szüksége kitalált barátokra), tudományos (csak a tényeknek hisz, régi könyveknek nem), szabad szellemű (papi tekintély előtt hasra nem esem) vagyok?
"Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem."
Ott nem azt láttad, hogy nincs isten, hanem hogy átlagosan a keresztény hívők sem jobbak az ateista hívőknél. Ugyanúgy emberből vannak, ezért ugyanolyanok, csak hiúságuk máshogyan jelentkezik.
Kedves 18:314
Ki írta, hogy kisgyerekek voltak?:) már megint a sztereotípia, látjátok ?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!