Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok isten létezéséről?

Mit gondoltok isten létezéséről?

Figyelt kérdés

Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,

Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben

Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,

Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S

2009. szept. 20. 16:49
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
100%
De én nem értem azokat a válaszokat, akik azt írják, hogy Isten sokat segített nekik. Miben? Ha 5-ös dolgozatot írok, az nem azért van, mert Isten kedvel vagy jót imádkoztam, hanem MAGAMNAK, mert tanultam. Ha 1-es az a dolgozat, akkor szintén nem Isten lesz a hibás, hanem ÉN, mert nem tanultam.
2009. szept. 21. 15:54
 22/61 A kérdező kommentje:
:D
2009. szept. 21. 20:45
 23/61 anonim ***** válasza:
70%

Bár elsőáldozó voltam (katolikusoknál szokás), nem hiszek Istenben.

És egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért jó az, ha valaki olyanban hisz, amit mindenki tud, hogy nem létezik.

Pl.: ha van egy család, akikről beszélnek és hozzáteszik hogy "és még vallásosak is!" - és ez mint jó tulajdonság. Meg hogy templomba járnak... Miért lesz attól egy család jobb egy másiknál, vagy ember a másiknál, ha ezek teszi? És itt visszatérek az előző gondolatomhoz: miért jó az, ha valaki olyanban hisz, amit mindenki tud, hogy nem is létezik? Hisz az emberke tanulják még az iskolában is! Evolúció, Föld keletkezése... hát mi kell még könyörgöm?

Jó, nem hergelem tovább magamat, nem ér annyit:)

2009. szept. 21. 22:52
 24/61 anonim ***** válasza:
0%
Kedves előttem válaszoló!Úgy látom,(legalábbis az írásodból ez jött le),hogy nem sok mindent tanítottak neked a hittan órán!Miért vagy olyan biztos benne ,hogy mások is azt hiszik,hogy nincs Isten?Én igen is nem csak hiszem ,hanem tudom is,hogy van mert, már nagyon sokszor tapasztaltam az életem során ,hogy segít ha baj van.Na nem az olyan embereken amilyen te vagy,mert az tuti,hogy te ilyen gondolkodás móddal soha sem fogod ezt tapasztalni.Csak egy egyszerű kérdést szeretneék neked feltenni.Gondolkodtál már azon,hogy a mostani időben miért nem alakulnak ki a majmokból emberek?Mert ha igaz lenne amit mondassz akkor nem lenne szükség arra a sok fájdalomra amit egy nő át él a szülőszobán!Azt mondják azok akik az evolúció mellett teszik le a voksukat,hogy mutálodott egy sejt és így alakult ki az élővilág.A THE ENCYCLOPEDIA AMERICANA elismeri:"Úgy tünik,nehéz összeegyeztetni azt a tényt,hogy a legtöbb mutáció kárt okoz a szervezetben,azzal a felfogással,hogy a mutációk lennének az evolúció nyersanyagforrásai.A valóság az,hogy a biológiakönyvekben a mutációt bemutató ábrák torz-és korcsképzödmények gyűjteményei.És úgy látszik,a mutáció elsősorban romboló ,semmint építő jellegű folyamat."(pl:rák...stb)Tehát ettől a folyamattól nem kialakult volna az élet,hanem ami lett volna is elpusztul!!!Nagyon sok tudós elismeri most már,hogy az élet nem jöhetett létre evolúció során,hanem kellett lennie egy olyan hatalommal bíró intelligens lénynek aki ezeket megalkotta.Úgy gondolom ,hogy ha áldoztál biztos van Bibliád,akkor olvasd el kérlek a Mózes 1 könyvének az 1.fejezet 3-31. verséig.Ez a pár vers leírja,hogy Isten hogyan készítette elő a már meglevő földet az embereknek lakóhelyül.Itt leírja azt is ,hogy az állatokat is a maga nemük szerint teremtette meg Isten,és ami a legfontosabb szerintem az,hogy az embert miből alkotta meg.Szerintem ezt te is tudod még ha nem is hiszed el,mert ezt biztos,hogy tanulnod kellett hittanon.:1 Móz.2:7:"és ekkor Isten megformálta az embert a föld porából..."Az ,hogy valaki vallásos még nem jelenti azt,hogy jobb ember lenne,mert én is ismerek nagyon sok vallásos embert de mindd csak képmutatásból megy el a templomba.Attól lesz jobb ember,vagy vallásos ember valaki,ha amit megtanul a Bibliából azt alkalmazza is az élete során,Ilyen embereket is ismerek,és nyugodtan ki merem jelenteni,hogy igenis ég és föld a különbség a kettő között.Azoknak akik magukévá tudták tenni Isten szavát vagyis a Bibliát meg látszik az egész életvitelükön ,hogy mi szerint élik az életüket.És itt jön a legfontosabb amit már írtam a tegnepi 08.34-es válaszomban is:MEG KAPJÁK A SEGÍTSÉGET ISTENTŐL, ha gondjuk és bajuk van.Ez saját tapasztalat.Sokkal kevesebb gondunk,és bajunk van azóta amióta megpróbálunk Isten irányadó mértékei szerint élni ,mint azelőtt!Persze mi sem vagyunk tökéletesek de nagyon sokmindentől megved minket evvel Isten.Csak még egy idézetet szeretnék még leírni neked ami a 2Tim:3:16,17 verse a Bibliából:"A teljes írás Istentől ihletett,és hasznos a tanításra,a feddésre,a kiigazításra,az igazságosságban való fegyelmezésre,hogy az Isten embere teljesen alkalmas,minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen".Ha megpróbáljuk a tőlünk telhetően ezeket betartani akkor az életünk sokkal jobb,és boldogabb lesz!
2009. szept. 22. 09:23
 25/61 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó!

Na nehogymár te döntsd meg az evolúciót!:D Ha Isten annyira intelligens ahogy te azt elmondod!Akkor miért nem tökéletes minden?Miért kell a szenvedés,bánat,fájdalom az életben?és nehogy azt írd,hogy mindennek van miértje!:D

2009. szept. 22. 10:05
 26/61 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem szükség van hitre és vallásokra,mert a hit nagy lelki terheket vesz le a hívők hátáról. Nem véletlenül alakultak ki a vallások. Lehet,hogy nektek ateistáknak nincs szükségetek hitre,Istenre,de ne vegyétek el mások hitét,mert ez kegyetlenség.
2009. szept. 22. 12:51
 27/61 anonim ***** válasza:
0%

"Ha Isten annyira intelligens ahogy te azt elmondod!Akkor miért nem tökéletes minden?Miért kell a szenvedés,bánat,fájdalom az életben?és nehogy azt írd,hogy mindennek van miértje!:D"

Szerintem az élet csak egy teszt. Aki tűri a szenvedést, bánatot, fájdalamat, és hisz, az jutalmul az örök életet kapja.

2009. szept. 22. 12:54
 28/61 anonim ***** válasza:
0%
(előző vagyok) Vagy más valamit amit ez e világi ember nem képes felfogni.
2009. szept. 22. 12:55
 29/61 anonim ***** válasza:
64%

Óóóóóó már értem!Akkor sok szerencsét!Bár azt nem tudom,hogy akiket én szerettem és volt hitük,azok miért vannak már a föld alatt!!!Szóval erre inkább nem szetnék bővebben kitérni!!!

Egyébként mi nem vesszük el a hiteteket csak van pro és kontra!Nem kell mártírkodni!

2009. szept. 22. 14:47
 30/61 anonim ***** válasza:
70%
*szeretnék(bocsánat)
2009. szept. 22. 14:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!