Mit gondoltok isten létezéséről?
Szerintem nincsen isten. Sok pedig váltigállítják, hogy van. Ocsmány dolognak tartom azt, aki a saját dolgát másokra akarja kényszeríteni.pl. isten hit. "Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.
De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,
Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott rá, hogy őt higgyem."<--Én is így vagyok vele, ahogy Karinthy írta Előszó című versében. Sokan csak azért járnak templomba, hogy bemutassák mi van rajtuk. Ezt egy éjféli mise alkalmával tapasztaltam, mikor gyerekként kellett mennem. :S Mki a másik aranyát és bundáját nézte. Iszonyat undorító volt. :S
Bár elsőáldozó voltam (katolikusoknál szokás), nem hiszek Istenben.
És egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért jó az, ha valaki olyanban hisz, amit mindenki tud, hogy nem létezik.
Pl.: ha van egy család, akikről beszélnek és hozzáteszik hogy "és még vallásosak is!" - és ez mint jó tulajdonság. Meg hogy templomba járnak... Miért lesz attól egy család jobb egy másiknál, vagy ember a másiknál, ha ezek teszi? És itt visszatérek az előző gondolatomhoz: miért jó az, ha valaki olyanban hisz, amit mindenki tud, hogy nem is létezik? Hisz az emberke tanulják még az iskolában is! Evolúció, Föld keletkezése... hát mi kell még könyörgöm?
Jó, nem hergelem tovább magamat, nem ér annyit:)
Utolsó!
Na nehogymár te döntsd meg az evolúciót!:D Ha Isten annyira intelligens ahogy te azt elmondod!Akkor miért nem tökéletes minden?Miért kell a szenvedés,bánat,fájdalom az életben?és nehogy azt írd,hogy mindennek van miértje!:D
"Ha Isten annyira intelligens ahogy te azt elmondod!Akkor miért nem tökéletes minden?Miért kell a szenvedés,bánat,fájdalom az életben?és nehogy azt írd,hogy mindennek van miértje!:D"
Szerintem az élet csak egy teszt. Aki tűri a szenvedést, bánatot, fájdalamat, és hisz, az jutalmul az örök életet kapja.
Óóóóóó már értem!Akkor sok szerencsét!Bár azt nem tudom,hogy akiket én szerettem és volt hitük,azok miért vannak már a föld alatt!!!Szóval erre inkább nem szetnék bővebben kitérni!!!
Egyébként mi nem vesszük el a hiteteket csak van pro és kontra!Nem kell mártírkodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!