Ki kivancsi Istenre egy teljesen uj szemszogbol?
Azt szeretnem kerni minden kedves valaszolotol,hogy azokra a kerdesekre,amikre nem kaptak valaszokat,es erdeklik,marmint Istennel,elettel kapcsolatos dolgokat,tegyek fel ide,kerdezzenek meg engem.Igen,kommunkikalok Istennel :).
De ezeket az alapokat le szeretnem szogezni:
1.Nem magamat hirdetem,nem vagyom se dicseretre,se elismeresre,nem muszaly hinni bennem,nyugodtan lehet ostobanak is hinni,en csupan titeket szeretnelek segiteni.De ez meg nem azt jelenti,hogy feltetlenul hinnetek kell a szavaimban.
2.Az en mondanivalom nem igazabb,se jobb a tobbi vallas mondanivalojatol,nem vagyok igazabb se jobb se egyik tanitototol sem,es kerem a mas vallasba tartozokat,hogy ne haborodjanak fel mondanivalomon,es tiszteljek az en igazsagomat,ahogy en tisztelem az oveket.
3.Erre a kerdesre,ha megoldhato,nem szeretnem,ha kereszteny-evolucionista,meg hasonlo vitak folytatodnanak,se biblia-erveleses terites,se semmi olyan aminek koze nincsen a kerdesre,es megkerek minden kedves kereszteny,ne nevezzenek hamisnak,vagy tevelygonek,vagy hamis profetanak csak azert,mert en nem a bibliat hirdetem .En tisztellek titeket,ti tiszteljetek engem,HA megoldhato.
Ennyi.
Azt hiszem, hogy több bizonyíték van az Isteni kinyilatkoztatás valódiságára, mint a tiédre. Csak azért mert te mondod, miért lenne igaz? Csak azért mert te azt mondod, hogy az a kinyilatkoztatás nem igaz, miért kéne el hinnem?
Keresztény bla-bla? Ha nem akarsz ilyen véleményeket hallani, olvasni, akkor miért a vallás kategóriában teszed fel a kérdést?
Szerintem pedig jó, ha nem hagyja figyelmen kívül a kritikát, mert legalább a bizonytalanoknak ad egy új szemszöget, ami után teljesebb a kép mindenkiben, aki nem elvakult szkeptikus.
Nekem elfogadhatóbbak a nézetei, mint színtisztán a Biblia.
"miért tudsz vele kommunikálni"
Igazabol Isten mindenkivel kommunikal,nem is az a kerdes,hogy o kivel kommunikal,hanem hogy ki hallja meg az uzeneteit.
Isten gondolatok,tapasztalatok,erzelmek es szavak alapjan kommunikal az emberekkel,es minden mas elolenyel.
(Igaz,nem ehez a kerdeshez tartozik,de azt meg megjegyeznem az egyik kedves valaszolonak,hogyigenis tudok irni,csak mert neha felreirok valami,nem azt jelenti,hogy nem tudok irni,en nem kertem meg Isten,hogy "tanitson meg irni,mivel mar tudok,es o nem fog raeroltetni semmire.Es kepzeld,csak mert egyetemes nyelvtanarok megeggyeztek,hogy ez meg az lesz a helyesirasi szabaly,nem azt jelenti,hogy mindenkinek be kell szolni a helytelen helyesirasa miatt,hanem azt,hogy inkabb nez magadba,es ne csak azzal dobalozz,hogy jaj,Isten nem tud megtanitani irni,hanem hatolj inkabb a lelked melyere,es keresd meg magadban a hibat,ahelyett,hogy masokban keresned azt.mar ezerszer megmondtak ezt a tanitok,de te meg nem tudod mindig elfogadni.Ha meg nem erdekel,mit irok,akkor minek vagy itt?Csakhogy bioznyitsd,milyen okos vagy?)
Visszaterve a kerdesre,Isten gondolatok utjan szokott legtobbszor uzenni az embereknek.
Ez persze nem kolcsonos beszelgetes,mint ahogy leulsz az asztalhoz nehany cimboraval beszelgetni,de termeszetesen Isten valaszolni fog a kerdeseinkre ilyen vagy olyan formaban.Csak meg kell tudni,mik ezek a formak.
Na,megintcsak visszaterve,a gondolatok es tapasztalatok Isten leghatasosabb beszelgetesi formai.Azert ezek a leghatasosabbak,mert Isten nem kulso,hanem belso megnyilatkoztatas alapjan nyilatkozik meg nekunk Isteni mivoltabol.Isten bennunk es korolottunk van,de Isten belulrol kommunikal velunk,nem kivulrol.Bar Isten sokszor probalt velunk kivulrol kommunikalni,de ezek mind hatastalanok voltak arra nezve,amit egyes emberek csinaltak ezekkel a kincsekkel (gondolok most a koranra,a bibliara,a torahra,es sok mas tanito es konyv tanitasaira,mivel kabzsi emberek annyiszor atirtak ezeket a szovegeket,es annyiszor bolondot csinaltak szegeny hivekkel,gondolok itt a keresztenyekre,akik bologato birkak modjara elfogadnak mindent,amit a bibliajuk vagy az egyhazuk mond,de mindig elvetik a bizonyitekokat.
Igazabol,ez is Isten kommunikacios eszkoze.A tapasztalat.Igy tudtuk meg pl.az evoluciot,az egyhazi ferditeseket,a vak (lelki ertelemben) embereket megkulonboztetni az igazsagtol.
Isten mindig segit nekunk fejlodesunkben,de mi meg mindig ott tartunk,hogy ocsaroljuk egymast,ahogy kedves ateista es kereszteny valaszolok is teszik,persze ezt mind a jozan esz vagy a kis Istenuk neveben.Pedig a tapasztalat mind a ketto allitast megdontotte.Biztos,hogy vannak termeszetfeletti erok,mivel sokan tapasztaljak,de persze millio es millio ember a hulye nehany ember allitasa miatt.Mindannyian reszegek.Hat ersze.
Meg mindig ott tartunk,hogy gyilkoljuk,bantjuk,ocsaroljuk egymast kis kulonbsegek miatt.Ez a primitivseg jele.Annyira beleeljuk magunkat abba,Amik Nem Vagyunk (fejlett lenyek),hogy letagadjuk azt,amik igazabol Vagyunk (fejlodesben levo lenyek).
Gyilkoljuk egymast minden jelentektelen dolog miatt.Hatalom,olaj,penz.Ezek annyira jelentektelen dolgok fejlett tarsadalmakban,hogy ok mar el is vetettek ezeket,nincs is ezekre szukseguk.
Visszaterve a kommunikaciora.
Isten egy egyszeru szabaly alapjan kommunikal velunk.
Isten uzenete:
A Legcsodalatosabb gondolataink
A Legvilagosabb szavaink
A Legmagasztosabb erzeseink
A legcsodalatosabb gondolataink mindig oromot tartalmaznak,a legvilagosabb szavak mindig igazsagot rejtenek,a legmagasztosabb erzeseink pedig a szeretet.
orom
igazsag
szeretet
Ez a harom mindig visszavezetheto egymasra,egyik a masikat kepviseli,es mindegyik egybol indul ki,es egymasba ternek vissza mindig.
Ami ezeknel kevesebb,mar nem Istentol valo,hanem valaki mas otlete.
Innen (is) lehet latni a keresztenyek tevelygeset:
az igazsagra nem hallgatnak
a bizonyitekok nem erdeklik oket
csak az egyhazuk vagy a bibliajuk szavara hallgatnak
pokollal fenyegetnek,ha nem tersz meg meg halalod elott
Szerintetek a pokol fedi Isten szeretetet?Szerintetek egy szereto es igazsagos Isten pokolba hajitja a hiveit,csak mert nem az onkenyes akaratat teljesitettek?Pokolba hajitja azokat,akik nem azt teszik,amit mond nekik?Itelkezik minden kis bal lepesuk felett?
Mi jogon itelekzik Isten felettunk,ha szabad akaratunk van?Es kerdi Isten,milyen szabad akarat az,hogyha a valasztas csak Isten lehet?Milyen szabad akarat az,hogyha csakis Istent valaszthatod,ha nem,akkor a vegtelensegig szenvedned kell?
Isten szereto Isten,de ha nem azt teszed,ami szerinte jo neked,akkor veget nem ero szenvedesben es gyotrodesben lesz reszed.
Ez egy annyira szereto Isten,hogy beillene az altalatok Satannak nevezett lenynek is.Meg a bibliai satan is sokkal jobb ennel.
A Satan azt mondja:tegy amit akarsz,es nyugalom,Isten nem fog megitelni.
Isten azt mondja:meg foglak itelni,mert nem azt teszed,ami szerintem jo neked,a pokolban fogsz orokke egni,ha nem valasztasz engem,es nem imadsz engem.
Akkor e ketto kozul melyik a szeretobb?Barmennyire rohejes is,de ezek szerint Satanban tobb szeretet van,mint Istenben.
Es egyaltaln,hogy lehet Istennek szuksege imadatra,mikor egy Istennek termeszetes lenne,hogy soha semmire nem lenne szuksege?
Ha egy Istennek szuksege van valamire,akkor maris olyan,mint az egyiptomi,sumer vagy gorog-romai istenek:emberarcu,onoz,itelekzo,es megver,ha nem keresed akaratat.
Nehezen tudok belekötni, csak azért próbálok, mert rendkívül tetszhet ez a tézis, de én a valóságot keresem. Van egy olyan érzésem, hogy ez kiállná a megkérdőjelezéseket.
Most csak ezek jutnak eszembe: miért gondolod azt, hogy amit te isteni sugallatnak nevezel magadban, az nem egyszerűen csak az agyad biokémiai folyamatainak egy megnyilvánulása, ami lehet akár olyan hamis, de mégis meggyőző, mint a hallucináció?
Ebből kifolyólag hogyan lehetsz benne bizonyos, hogy a big-bangről alkotott elképzelésed tényleg a valóságot fedi-e?
Ha Mózes szót tudott érteni Istennel, akkor Mózes minek hozott olyan törvényeket, amiket még a mai keresztények sem követnek?
Oke,egy jo nagy szunte utan,kezdem megint:
"miért gondolod azt, hogy amit te isteni sugallatnak nevezel magadban, az nem egyszerűen csak az agyad biokémiai folyamatainak egy megnyilvánulása, ami lehet akár olyan hamis, de mégis meggyőző, mint a hallucináció?
Ez biztos,hogy nem lehete halucinacio.Egyebkent is,hogyan halucinalhatnak-e en ilyeneket,mikor ezek soha,meg csak meg se fordultak a fejemben?Honnan teremtene az agyam ilyen gondolatokat,amik masok elmondasa szerint megalja a helyet?Ilyeneket soha nem is tanultam sehol se,es sose hallottam senkitol.A semmibol pedig nem lesz valami.
Isten ugyanolyan konnyen veszi kezbe az en kepzeletemet,mint ahogy Mozeset,Mohamedet,Konfuciuszet,Jezuset,vagy Buddhaet.
Minden tanito ugyanugy adta tovabb az uzenetet,ahogy tudtak,amennyit megertettek belole.
"Ebből kifolyólag hogyan lehetsz benne bizonyos, hogy a big-bangről alkotott elképzelésed tényleg a valóságot fedi-e?"
Az elobbi a valasz.
Ha Mózes szót tudott érteni Istennel, akkor Mózes minek hozott olyan törvényeket, amiket még a mai keresztények sem követnek?
Mert a keresztenyek 1.Jezust kovetik,nem Mozest.2.Mozes sohasem hozott semmilyen torvenyeket,Isten adta at annak a sugallatat,hogy honnan tudjak majd "izrael gyermekei",hogy megtalalaltak.Az igazi tizparancsolat:
(Ezt is leirom magyarul,hogy ne ertsetek felre,es leirom azt is,hogy miket mondott meg Isten,hogy tiszta legyen a kep:)
"A Tízparancsolat nem létezik. A lehető legkomolyabban. Kinek is parancsolnék? Magamnak? És mi szükség volna efféle parancsolatokra? Hiszen megvan, amit csak akarok. Mi szükség volna bárkinek is parancsolgatni?
És ha, mondjuk, mégis kiadnék ilyen parancsolatokat, akkor nem automatikusan betartanátok? Hogyan is kívánhatnám, hogy valami ne úgy legyen, ahogy megparancsoltam – és aztán csak ülök, csóválom a fejem, és nézem, hogy nem olyan?
Miféle király tenne így? Miféle uralkodó?
Bizony mondom: nem vagyok sem király, sem uralkodó. Egyszerűen – és döbbenetesen – a Teremtő vagyok. Ám a Teremtő nem uralkodik, hanem teremt, teremt, teremt, és soha nem hagyja abba.
Megteremtettelek titeket a képemre és a hasonlatosságomra, tettem bizonyos ígéreteket, és vállaltam bizonyos kötelezettségeket. Egyszerű, világos szavakkal elmondtam, hogyan válhattok eggyé Velem. Te, akárcsak Mózes, elszánt kereső vagy. Mózes is, mint te most, előttem állt, és választ várt. „Ó, atyáim istene! – kiáltotta – Istenem Istene, kegyeskedj megmutatkozni nekem! Adj jelt, hogy elmondhasssam a népemnek! Honnan tudhatjuk, hogy választottak vagyunk?“
És elmentem Mózeshez, ahogy most eljöttem hozzád, az isteni szövetséggel. Az örökké tartó ígérettel, biztos és bizonyos kötelességvállalással. „De hogyan bizonyosodhatom meg?“, kérdezte panaszosan Mózes. „Mert Én mondtam neked – feleltem. – Isten szavát bírod!“
És Isten szava nem parancsolat volt, hanem kötelességvállalás. És ez a…
TÍZPARANCSOLAT
Tudni fogod, hogy Isten útját járod, és tudni fogod, hogy megtaláltad Istent, mert itt lesznek ezek a jelek és ezek a változások benned:
Szeretni fogod Istent teljes szíveddel, teljes elméddel, és teljes lelkeddel. És nem lesz más Istened énelőttem. Többé nem imádod az emberi szeretetet, vagy a sikert, vagy a pénzt vagy a hatalmat, sem más talmi jelképet. Félreteszed mindezeket, ahogy a gyermek teszi félre a játékait. Nem azért, mert értéktelenek, hanem mert kinőtted őket. És tudni fogod, hogy Isten útját járod, mert:
Isten nevét hiába nem veszed a szádra, és nem szólítasz engem minden piszlicsáré ügy miatt. Érteni fogod a szavak és a gondolatok erejét, és eszedbe sem jut istentelen ügyekben idézni Isten nevét. Nem használod hiábavalóan a nevemet, mert nem tudod; mert az én nevem – a hatalmas „Vagyok!“ soha nem használtatott hiábavalóan (hiszen akkor nincs eredménye), és ne is legyen soha Így. Amikor pedig megtalálod Istent, akkor ezt tudni fogod. És ezeket a további jeleket is adom neked:
Emlékezni fogsz, hogy Nekem szentelj egy napot, és azt szentnek fogod nevezni. Ezen a napon nem tartózkodsz az ábrándjaidban, hanem emlékezteted magad arra, Aki és Ami Vagy. És akkor hamarosan minden napod sabbat, és minden pillanatod megszentelt lesz.
Meg fogod becsülni atyádat és anyádat – és tudni fogod, hogy Isten fia vagy, amikor megbecsülöd a te Anya/Atyaistenedet, mindenben, amit gondolsz, mondasz, vagy teszel. És ha ilyenképpen megbecsülöd Istenedet, és apádat, anyádat a Földön (hiszen ők adtak életet neked), ugyanígy fogsz mindenkit megbecsülni.
Tudod, hogy megtaláltad Istent, amikor megtartod, hogy nem gyilkolsz ok nélkül és szándékosan. Mert ha megérted, hogy semmiféle életnek nem vethetsz véget (mert minden élet örökkévaló), nem is fogsz úgy dönteni, hogy megsemmisítesz egy bizonyos megtestesülést, nem változtatod az életenergiát egyik formából a másikba. Az életnek ez az új tisztelete azt eredményezi, hogy minden életformát megbecsülsz – beleértve a növényekét, a fákét, az állatokét. És még a következő jeleket is megadom neked, hogy tudhasd, a Hozzám vezető ösvényen jársz.
És nem fogod bemocskolni a szeretet tisztaságát becstelenséggel vagy árulással, mert az házasságtörés. Ígérem neked, hogy ha megtaláltad Istent, soha többé nem fogod elkövetni ezt a házasságtörést.
Nem veszel el semmit, ami nem a tiéd, és nem szedsz rá másokat, nem leszel cinkos ilyen tettekben, és nem ártasz senkinek, azért, hogy valamit a magadénak tudj, mert az lopás volna. Ígérem neked, hogy ha megtaláltad Istent, akkor nem fogsz lopni.
És nem mondasz olyat, ami nem igaz, és nem veszel így hamis tanúságot magadra.
És nem kívánod meg a felebarátod házastársát; mert miért is akarnád a felebarátod házastársát, amikor tudod, hogy mindenki a házastársad?
Nem kívánod meg felebarátod javait; mert miért is akarnád a felebarátod javait, hogyha tudod, hogy tiéd a javak összessége, és a te javaid a világ javai?
Tudni fogod, hogy megtaláltad az Istenhez vezető utat, ha meglátod mindezeket a jeleket. Mert ígérem, hogy aki igazán keresi Istent, nem fogja többé megtenni ezeket a dolgokat; mert lehetetlen lesz így viselkednie. Ezek a te szabadságaid, nem pedig a korlátozásaid. Ez az Én felelősségvállalásom, ezek az Én ígéreteim, és nem a parancsolataim. Mert Isten nem rendelkezik arról, amit Isten megteremtett – Isten pusztán elmondja Isten gyermekeinek: ebből tudhatjátok meg, hogy hazaérkeztetek.
Ó, Mózes nagyon komolyan kérdezte: „Honnan tudhatom? Adj jelt!“. Mózes ugyanazt a kérdést tette fel, melyet te most. Ugyanazt a kérdést, amelyet az emberek mindig is feltettek az idők kezdete óta. És hasonlóképp örökkévaló a válaszom – de sohasem volt és sohasem lesz parancsolat. Mert kinek is parancsolnék? És kit is büntetnék meg, ha nem tartanák be a parancsolataimat?
Hiszen csak Én Vagyok."
"Hagyd figyelmen kívül a beszólásokat"
Szerinted a kérdező hülye, vagy hülyéknek ír?
Ha nem tud válaszolni a "beszólásokra", ahogy te írod - akkor 100% nem isteni sugallatra hallgat.
Vagy te el tudod képzelni, hogy az isten valamire nem tud válaszolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!