Miért tiltja a egyház a házasság előtti szexet? Tudom, azzal magyarázza, hogy akkor a lila ködtől nem tudja megismerni egymást a pár, de én ezzel mégsem értek teljesen egyet. Nektek mi a véleményetek erről? 26/N
Kedves Ozmium!
Értelek, és köszi! Abban egyetértek, hogy itt az önmegtartóztatás a cél, ez igaz, de párommal tettünk egy próbát, hogy nem szexeltünk egy ideig, és kibírta, de utána már annyira szexhiányunk volt, hogy minden apróságra idegesek és türelmetlenek lettünk, így már kellett a szex, egyikünk se bírta ki, hozzáteszem azt is, hogy 3 napos ismeretség után szexeltünk először, és másfél éve vagyunk együtt, és tavaly augusztus óta élünk együtt. Párom egyébként hivatásos katona volt 8 évig, s ott kibírta szex nélkül, mert akkor nem volt barátnője, s a katonaságnál azt is megtanítják az embernek, hogy nem szexelhet, mert akkor fertőzéseket kaphat el, mert gyakran vannak sokféle országokban kiküldetéseken is, s ott több a nem betegség is. Szóval a katonaságnál bírta, így ebből gondolom, hogy a házasság után is bírni fogja, ha valami oknál fogva nem lehetne, szóval már csak ebből is gondoljuk azt, hogy annak lehet szexelni, akiket egymásnak szánt az Úr.
Egyébként Te is önmegtartóztatást folytatsz?
A Biztos út c. könyvet épp most olvasom, éppen ezért merült fel bennem ez a kérdés, és köszi, hogy belinkelted az oldalt, mert nem tudtam, hogy van ilyen.
Az Egyház a Bibliát tanítja, tehát egyetért vele, éppen ezért tiltja.
"Az Egyház a Bibliát tanítja, tehát egyetért vele, éppen ezért tiltja."
Hú és akkor nem a Biblia tiltja?-.-"
"Egyébként Te is önmegtartóztatást folytatsz?"
Ez egy érdekes megközelítés, de én inkább úgy szoktam mondani, hogy sosem volt még párkapcsolatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!